Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Moniko tulipany na różance posadziłam w doniczce. Chyba im ciepło przy południowej ścianie domu, bo szybko się otwierają. W donicach sadzę tulipany od trzech lat i stawiam na schodach. Miły widok przy wejściu do domu. :)

Madziu u mnie nigdy się taka sytuacja nie zdażyła, a też lawenda nie ma żadnej osłony. ;:218 Szafirki posadziłam dopiero jesienią, może w przyszłym roku się ładnie zagęszczą. ;:65 Uwielbiam ich niespotykany kolor. Są tanie, a wcześnie kwitną i pięknie je widać z daleka.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Soniu,już tulipanowy spektakl u ciebie ,szybciutko i pięknie ,sasanek taka ilość też super wygląda ,szafirki fajne ,u mnie pełno liści ,a kwiatów mało,chyba mają ciasno w donicy ,posadziłam je tak przed myszami i to jest do kitu,pozdrawiam ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No i się wydało dlaczego mi kiepsko wschodzą siewy, nie mam kaloryfera na który mogę postawić no i albo jest za sucho albo w panice leję pewnie za dużo wody :;230 No nic, nie mogę być przecież ideałem ;:119

"....gdybym miała czas, to dwie godziny obserwowałabym ptaki...." Ty jak moje koty ;:306 To ich ulubione zajęcie ;:333
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Soniu. Piękne masz tulipany ;:oj . Ten kolorek jest taki ładny ;:138 . Sasanek to u Ciebie dostatek ;:224 . Piszesz, że masz je z siewek ale mam rozumieć ,że same się rozsiały czy siałaś sobie w domu ?? Bergenia mnie też nie powala swoim ogólnym wyglądem ale mam całe dwie sztuki ;:306 . Może ona w cieniu wygląda lepiej ?? Miodunka pięknie kwitnie ,a taka niepozorna mi się zawsze wydawała. Pozdrawiam i pogody życzę :wit .
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Witaj Soniu, dopiero dziś zauważyłam, że masz kolejny wątek ;:173
Gratuluję wnusia, słodziak, niech się zdrowo chowa ;:108
Piękną wiosnę pokazujesz, u mnie to dopiero przedwiośnie a u Ciebie, proszę, tulipany kwitną i ptasich gości cała chmara ;:215 Do mnie przylatuje słowik, ;:167 jego śpiew, taki malutki a jaki ma głosik.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu, przecież u Ciebie to już taka pełnia wiosny, że za chwilę lato powitasz, podczas gdy u mnie pełnia wiosennych kwitnień dopiero się rozwinie.
Śliczne tulipany. ;:215
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Soniu urocze masz sasanki , nie mów że to te co z moimi porównywałyśmy kiedyś...
U mnie malusieńkie i widzę że dopiero teraz po przesadzeniu ,zabierają się za siebie i rosną...
Pozdrawiam i milutkiego dnia na jutro życzę... ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dzięki za nazwę tego pstrego tulipanka :)
Pewnie,że podobają mi sie tulipany , i dzięki za kolejne :wink:
Teraz będzie ich całe bogactwo :)
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Tulipanki kremowe są prześliczne ;:oj gdzie kupowałaś cebulki. Soniu zanim ja stworzę piękny ogród to lata świetlne miną ;:306
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Zazdroszczę wyhodowanych sasanek. Próbowałam dwukrotnie i poniosłam klęskę. Nie wiem co źle robię. Oczywiście, że kupiłam kolejną paczuszkę z nasionkami i będę dalej próbowała.
Podziwiam tulipany ;:333 Piękny kolor.
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Ja również nie mam sukcesów w siewie sasanek. Zostawiałam nasiona, żeby się same wysiały, rozrzucałam po rabatce, siałam w doniczce kupne i zebrane w ogrodzie - skutek jednaki - zerowy.
Niesamowicie rozwinięte liście ma róża z ostatniego zdjęcia. U mnie tylko Louise Odier się spieszy.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Nasza Sonia jest zieloną czarodziejką. Po prostu. Czego nie wysieje to urośnie. Tak samo z sadzeniem. ;:215
Oczy mi z orbit wyszły gdy zobaczyłam jak u Ciebie wiosennie. ;:oj ;:oj ;:oj Kochana piękna wiosna! A kremowe tulipany sprawiają u mnie szybsze bicie serca. ;:167
Cudowne widoki nam zaserwowałaś. ;:168
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Soniu, szybciutko się Tobie tulipanki rozwinęły, moje wciąż w pąkach, a do tego teraz ciut chłodniej się zrobiło.
O sposobie cięcia po sznurku i ja słyszałam, ale znając mnie jak zacznę ciąć, sznurek się poprzesuwa albo go przetnę i nici będą z tego ;:218
Musiałby mi ją jakiś ogrodnik pociąć, a ja bym sobie później docinała, choć jak podrośnie to na górze będzie znów problem... same ale, chyba jednak sobie odpuszczę.
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Soniu budyniowe tulipany kocham ;:167 Troszkę mam ich za mało,ale nadrobimy jesienią ;:333
Gdybym mieszkała u ciebie to długo wchodziłabym po tych schodkach do domu... ;:306
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Soniu hosta Whirlwind to nie jest... ;:185 tulipanów mnóstwo u Ciebie a u mnie na palcach można je wyliczyć... :(
No ale co zrobić ... Nie można mieć wszystkiego mówi obiegowe powiedzenie.Trzeba się pogodzić , może inne rośliny się odwdzięczą i godnie zaprezentują..

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”