magry - Te ładniejsze zbieram i sieję pod kontrolą. Ale większość mam z samosiewu. Sieją się wyniosłe, kandelabrowe, ząbkowane i marketowe ;)
Wychodzą super krzyżówki, czasem dużo ładniejsze niż te odmianowe

I te które się wysieją nie giną
Mam je wszędzie,na trawniku, między płytkami chodnikowymi, tam gdzie jest odrobina ziemi i trochę cienia.
Jak się za dużo w ziemi nie dłubie to poza chwastami można znaleźć różne samosiewy

Wczoraj znalazłam coś co wygląda na przylaszczkę
Annes 77 - dziękuję

Pierwiosnki są bardzo ładne, poza kilkoma stratami wśród tych odmianowych. Po prostu w tym roku będę zbierać maksymalnie dużo nasion i wysiewać

oprócz tych co same się sieją.
izabella1004 - my chyba nic złego nie zrobiliśmy. Lato było gorące, zima dziwna więc część roslin nie miało sił zakwitnąć. I tak się cieszę, że wyszły z opóźnieniem i żadnych strat przylaszczkowych nie miałam.
Gdy spisałam na straty Nobilis Pink, po dwóch dniach wyszła.
Edyta1 - Oj tak Alba jest piękna - polecam. Nie jest problemowa i szybko się rozrasta!
Ciemierników mam dużo, ale mniej niż połowa zakwitła po tych upałach. Ale liczę na przyszły rok!
evastyl - Trochę ich jest, ale ciagle mam prymulowy niedosyt. Pełnych prymul teraz jest wszędzie pełno i są coraz tańsze.
W maju będzie dużo Sieboldi
A teraz chciałabym iść w Auricule. Zacznę od tych mniej problemowych.
Wiem, że powinnam oszczędzać migawkę

Musze zdecydowanie robić mniej fot !
Wyszły juz sieboldii ?

No to powinnaś podskakiwać z radości

Te z Barnhaven czy od Wesołych ?
U mnie wyszły te z Barnhaven, Hose in Hose też ładnie już pokazuje kiełki i dużo moich.
Na sieboldi jeszcze czekam
Trochę fotek
Zeszłoroczne marketowe:
Trójlisty
Część będzie kwitła, a na jeden wciąż czekam, aż się namyśli i wyjdzie z ziemi.
Sangwinaria kanadyjska
Przylaszczki
Narcyz Rip Van Winkle
Zebra robi się niebieska
Kolejne siewki prymul