Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi
Hej Zuz. Obstawiam, że to magnolia susan. I z wypiekami czekam, czy się potwierdzi. A możesz pokazać ją całą?
Różowy ciemiernik olśniewającej wręcz urody.
Cała wiosenka piękna się szykuje. Zuz ja uwielbiam ten stan! Wiosna może być pół roku i drugie pół lato.
Powojniki powinny wychylać się z ziemi, jeśli pędy martwe. Daj im jeszcze kilka dni. U mnie dwa wystają raptem na pół centymetra.
Różowy ciemiernik olśniewającej wręcz urody.
Cała wiosenka piękna się szykuje. Zuz ja uwielbiam ten stan! Wiosna może być pół roku i drugie pół lato.
Powojniki powinny wychylać się z ziemi, jeśli pędy martwe. Daj im jeszcze kilka dni. U mnie dwa wystają raptem na pół centymetra.
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Moja magnolia jak w zeszłym roku ładnie kwitła , tak teraz widzę że chyba same liście będą...
Mam właśnie susan...
Mam właśnie susan...

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zuziu, nie będę się rozdrabniać
i powiem tylko tyle, że pięknie u Ciebie
, a najbardziej podoba mi się ten pełny ciemiernik - śliczny!

- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Też pierwsza myśl, jak zobaczyłam zdjęcie Twojej magnolii, to to, że wygląda mi na Susan. Jedyne co mnie zastanowiło, to fakt, że ona troszkę później kwitnie. U mnie dopiero w pąkach. Ale może u Ciebie jest cieplej, albo w bardziej słonecznym miejscu rośnie, bo moja jest przy zagajniku w półcieniu.
Jeśli to ona, to powinnaś się cieszyć, bo w ciągu roku powtarza kwitnienie i można się nią cieszyć dwa razy
Jeśli to ona, to powinnaś się cieszyć, bo w ciągu roku powtarza kwitnienie i można się nią cieszyć dwa razy

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
U mnie jest Susan i dzisiaj zaczęły pękać pierwsze pąki
Mam też nn z dużymi kwiatami, również dzisiaj raczyła zacząć pokaz
Zuza, pokaż tą swoją z większej perspektywy..

Zuza, pokaż tą swoją z większej perspektywy..
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Zuza a może masz Galaxy? Podobny pak do mojego
Hiacynty pełne hmm gdzie ty takie dorwałaś?
Miłego dzionka

Hiacynty pełne hmm gdzie ty takie dorwałaś?
Miłego dzionka

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
A mówiłam??? Mówiłam że będzie kwiat?? No to ktoś tu w moje słowa wątpił
. Nad odmianą podumamy później. Powojnikami się jeszcze nie martw. U mnie też nie wszystkie wylazły. W zeszłym roku się denerwowałam a potem się pokazały. Poczekaj jeszcze. Kaiser u mnie tez się spisuje. Z resztą co roku się tak cudnie zachowuje. Uwielbiam go.

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Moja Susan już pierwszy pączek otworzyła.mymysteryy pisze:Też pierwsza myśl, jak zobaczyłam zdjęcie Twojej magnolii, to to, że wygląda mi na Susan. Jedyne co mnie zastanowiło, to fakt, że ona troszkę później kwitnie. U mnie dopiero w pąkach. Ale może u Ciebie jest cieplej, albo w bardziej słonecznym miejscu rośnie, bo moja jest przy zagajniku w półcieniu.

Tez jestem ciekawa, jakie Zuz następne jej zdjęcie wklei.
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
- zara
- 500p
- Od: 6 maja 2015, o 12:06
Zuza ale wszystko u Ciebie okazałe i piękne.
Magnolia zapowiada się ciekawie, ja mam Susan, prowadzona jest zwięźle ( taka szczupła panienka)
Różnica między naszymi magnoliami jest taka, że Twoja już zaczyna kwitnienie, a moja jeszcze ma maleńkie pąki - tycie tycie
Pięknie nam się zieleni w ogrodach, a kwiaty dokładają moc kolorów wśród tej raczkującej zieleni.
Buziole czwartkowe dla Ciebie
Magnolia zapowiada się ciekawie, ja mam Susan, prowadzona jest zwięźle ( taka szczupła panienka)

Różnica między naszymi magnoliami jest taka, że Twoja już zaczyna kwitnienie, a moja jeszcze ma maleńkie pąki - tycie tycie

Pięknie nam się zieleni w ogrodach, a kwiaty dokładają moc kolorów wśród tej raczkującej zieleni.
Buziole czwartkowe dla Ciebie

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Tak sobie teraz analizuję i myślę że Twoja magnolia to może być Galaxy. Bo gdyby to była Susan to nie czekałabyś na jej kwitnienie tak długo. Wiem sama na swojej Galaxy przykładzie, że mocno ćwiczy cierpliwość. Do tej pory nie kwitnie. Także skoro tak długo czekałaś i się wreszcie doczekałaś to musi być Galaxy. Susan wykluczam praktycznie w stu procentach. Ona nigdy nie każe na siebie tak długo czekać.
No śmiem twierdzić, że masz szczęście. Co prawda nie widziałam kwiatów Galaxy na żywo ale jest ona ogromna i piękna. No i wychodzi na to, że masz lepiej ode mnie. Już się swojej doczekałaś a moja mnie kolejny rok wystawia na próbę
.
No śmiem twierdzić, że masz szczęście. Co prawda nie widziałam kwiatów Galaxy na żywo ale jest ona ogromna i piękna. No i wychodzi na to, że masz lepiej ode mnie. Już się swojej doczekałaś a moja mnie kolejny rok wystawia na próbę

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Dziewczyny, ja tak na szybciutko - wypatrzyłam pąki magnolii identyczne w 100% z moją u Ani-Annes 77 i Ona ma właśnie Galaxy
Te wasze Susan choć kolorem podobne, to jednak ciut ciemniejsze i bardziej gładkie mają płatki kwiatowe.
Na resztę poodpowiadam później i wstawię zdjęcia całej magnolki.
Buziaki

Te wasze Susan choć kolorem podobne, to jednak ciut ciemniejsze i bardziej gładkie mają płatki kwiatowe.
Na resztę poodpowiadam później i wstawię zdjęcia całej magnolki.
Buziaki
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Dorotko-dorotka350, gdybym wiedziała że na kwiaty magnolii będę tyle czekała to na pewno szukałabym takiej już kwitnącej przy zakupie. Ćwiczyła ona moją cierpliwość oj ćwiczyła
Z drugiego zdjęcia to ciemiernik pełny. Mam go od zeszłego roku, bardzo chciałabym zebrać nasiona, w zeszłym roku niestety nie zawiązał
Jak hiacynty posadziłaś głęboko, to pewnie z ziemi wylezą już z kwiatami, trzymam kciuki żeby jednak się pokazały
Dorotko-Dorota71, no to super, w takim razie może obie się kiedyś takiej łączki doczekamy
Ewka, miałaś rację, ten zawilec jest jednak biały, tak mi się zdawało że przecież żółtego bym nie kupiła
Róże od razu sprawdzałam, mszyc nie mam, za to na niektórych są jakieś czarne takie mikro podłużne tarczki, nie wiem co to. Nie rusza się jakby spało od jesieni. Na razie różom nie szkodzi. Będę obserwowała cóż to 
Małgosia, mam nadzieję że będzie piękna, choć wolałabym żeby była biała, ale nic, jak już rośnie tyle lat to taka już zostanie. Z drugiego zdjęcia to ciemiernik pełny, pisałam o nim wyżej do Dorotki.
Sylwia, a wiesz że ja bym już teraz też nie kupiła magnolii. Ale te kilka lat temu chciałam mieć i tak sobie rosła i rosła, a teraz jak zechciała wreszcie zakwitnąć, to już raczej zostanie. Haha, dalie w czerwcu to pewnie i by sobie poradziły, ale pomidory to byś jadła zielone
Iwonko, takie temperatury teraz że roślinki w oczach rosną. Ja chodzę i pstrykam fotki prawie codziennie i wciąż kwiaty bardziej pootwierane
Mati, ano Ty zawsze pod prąd
Jak wszyscy w jedną stronę to Ty w drugą. Też dobrze
Puszkinia w szafirkach znalazła się całkiem przypadkiem, wynik pomieszania cebul. No i rosną tak sobie już trzeci sezon i tak już raczej pozostanie, trudno muszą się polubić, a może już przywykły
Zawilec masz rację, jednak jest biały 
Ewelina, pogoda faktycznie sprzyja pracom ogrodowym a i roślinom w to mi graj, rosną sobie w najlepsze
Soniu, magnolia mocno mnie ćwiczyła w cierpliwości, ale w końcu jest
Widzisz już listki w powojnikach
będę musiała pogrzebać w ziemi przy swoich, może jednak coś tam będzie
Jolka, jak ja żem Cię dawno nie słyszała (czytała?)
Kiedy otworzysz znów wątek, pani wiosenka już zawitała
Tylko nie mów, że w Twoim lesie jeszcze nic nie widać, bo nie uwierzę
Za kciuki dzięki, przydadzą się
Aga, na pociechę Ci powiem, że moja zakwitła po sześciu latach, więc może i Twoja się niedługo zbierze. A znasz odmianę swojej?
Sabina, oj zazdroszczę Ci że masz już to przedszkole posadzone, ja wciąż się zbieram. A okrywałaś czymś, czy tak po prostu wsadziłaś do ziemi i już? Może w weekend też uda mi się oczyścić mój stolik tarasowy z tych doniczek
Aneczko, na powojniki wciąż czekam, choć jak wiesz i tak nie liczę na burzę kwiecia, u mnie po prostu tak z nimi nie bywa
Magnolia to jak już pisałam najprawdopodobniej Galaxy. Wstawię całe zdjęcie. Na fioletowego ciemiernika czekam z nadzieją czy zawiąże nasiona, może uda mi się rozsiać jak tego białego 
Olka, ciekawe dlaczego ta magnolia w tym roku Ci nie zakwitła
Lucynko, dziękuję
Kasia, to raczej nie Susan, obstawiam Galaxy. Moja rośnie wiosną w półcieniu, latem jak słońce inaczej operuje jest w pełnym słońcu.
Sabina, zaraz wrzucę fotkę w całości, ale raczej obstawiam Galaxy. U Ani - Annes 77 widziałam identyczne fotki
Aniu-Annes 77, no właśnie u Ciebie kochana wypatrzyłam zdjęcia identyczne jak mojej magnolii
No są identyczne w 100% Będę podglądać jak u Ciebie rozkwita, koniecznie wstawiaj fotki
Hiacynty pełne upolowałam w Auchan na wyprzedaży za parę złociszy
Z niecierpliwością czekam aż zakwitną
Madziu, tak tak, mówiłaś, ale jak już tyle lat robiła mnie w konia, że ciężko było uwierzyć. I muszę Ci powiedzieć, że chyba zgadłaś - ta moja to raczej Galaxy. Piszesz że jest ogromna
Na tej mojej maleńkiej działeczce
Będę mysiała poprowadzić ją jak drzewo, choć na razie rośnie sobie powolutku. Powojnikom daję szansę (sama nie wiem już którą) no chyba że mi się coś odmieni, wtedy won 
Aniu-zara, jednak nasze magnolie raczej nie są takie same. Jak pisałam już do dziewczyn, moja to raczej Galaxy. No i masz racje, teraz każdy kwiat w ogrodzie pięknie sie komponuje z tą soczystą wiosenną zielenią
-------------------
No to teraz obiecane zdjęcie magnolki w całości. Nie wiem czy dobrze widać, rośnie tak na dwa przewodniki, jak bym chciała zrobić drzewko to co, uciąć jeden?

I aktualnie pąk

Żółte cóś okazało się zawilcem białym

Cuuudne śnieżniki

Zdarzyła mi się jedna puszkinia albinosek

Ciemiernik

I bukiecik hiacyntów obecnie

Nie podoba mi się rodek, coś mu dolega, spotkał się ktoś już z takim objawem?

Pozdrawiam wszystkich słonecznie

Dorotko-Dorota71, no to super, w takim razie może obie się kiedyś takiej łączki doczekamy

Ewka, miałaś rację, ten zawilec jest jednak biały, tak mi się zdawało że przecież żółtego bym nie kupiła

Małgosia, mam nadzieję że będzie piękna, choć wolałabym żeby była biała, ale nic, jak już rośnie tyle lat to taka już zostanie. Z drugiego zdjęcia to ciemiernik pełny, pisałam o nim wyżej do Dorotki.
Sylwia, a wiesz że ja bym już teraz też nie kupiła magnolii. Ale te kilka lat temu chciałam mieć i tak sobie rosła i rosła, a teraz jak zechciała wreszcie zakwitnąć, to już raczej zostanie. Haha, dalie w czerwcu to pewnie i by sobie poradziły, ale pomidory to byś jadła zielone

Iwonko, takie temperatury teraz że roślinki w oczach rosną. Ja chodzę i pstrykam fotki prawie codziennie i wciąż kwiaty bardziej pootwierane

Mati, ano Ty zawsze pod prąd

Ewelina, pogoda faktycznie sprzyja pracom ogrodowym a i roślinom w to mi graj, rosną sobie w najlepsze

Soniu, magnolia mocno mnie ćwiczyła w cierpliwości, ale w końcu jest

Jolka, jak ja żem Cię dawno nie słyszała (czytała?)

Aga, na pociechę Ci powiem, że moja zakwitła po sześciu latach, więc może i Twoja się niedługo zbierze. A znasz odmianę swojej?
Sabina, oj zazdroszczę Ci że masz już to przedszkole posadzone, ja wciąż się zbieram. A okrywałaś czymś, czy tak po prostu wsadziłaś do ziemi i już? Może w weekend też uda mi się oczyścić mój stolik tarasowy z tych doniczek

Aneczko, na powojniki wciąż czekam, choć jak wiesz i tak nie liczę na burzę kwiecia, u mnie po prostu tak z nimi nie bywa

Olka, ciekawe dlaczego ta magnolia w tym roku Ci nie zakwitła

Lucynko, dziękuję

Kasia, to raczej nie Susan, obstawiam Galaxy. Moja rośnie wiosną w półcieniu, latem jak słońce inaczej operuje jest w pełnym słońcu.
Sabina, zaraz wrzucę fotkę w całości, ale raczej obstawiam Galaxy. U Ani - Annes 77 widziałam identyczne fotki

Aniu-Annes 77, no właśnie u Ciebie kochana wypatrzyłam zdjęcia identyczne jak mojej magnolii

Madziu, tak tak, mówiłaś, ale jak już tyle lat robiła mnie w konia, że ciężko było uwierzyć. I muszę Ci powiedzieć, że chyba zgadłaś - ta moja to raczej Galaxy. Piszesz że jest ogromna

Aniu-zara, jednak nasze magnolie raczej nie są takie same. Jak pisałam już do dziewczyn, moja to raczej Galaxy. No i masz racje, teraz każdy kwiat w ogrodzie pięknie sie komponuje z tą soczystą wiosenną zielenią

-------------------
No to teraz obiecane zdjęcie magnolki w całości. Nie wiem czy dobrze widać, rośnie tak na dwa przewodniki, jak bym chciała zrobić drzewko to co, uciąć jeden?

I aktualnie pąk

Żółte cóś okazało się zawilcem białym

Cuuudne śnieżniki

Zdarzyła mi się jedna puszkinia albinosek

Ciemiernik

I bukiecik hiacyntów obecnie

Nie podoba mi się rodek, coś mu dolega, spotkał się ktoś już z takim objawem?

Pozdrawiam wszystkich słonecznie

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U Ciebie te hiacynty takie dość urodne! Moje już przemęczone i kwiaty mają rzadkie.
Magnolii zazdraszczam, ale też kiedyś cobie posadzę, a jak!
Rodki u mnie też niezbyt ładne, może muszę im fusów podsypać?
Magnolii zazdraszczam, ale też kiedyś cobie posadzę, a jak!
Rodki u mnie też niezbyt ładne, może muszę im fusów podsypać?

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
To może tą magnolię zostaw w spokoju,śliczna jest a po odcięciu będzie pusto
Śnieżniki są śliczne,też będziesz kupować więcej?

Śnieżniki są śliczne,też będziesz kupować więcej?