Witam w nowym dniu ! słońce zamglone, koguty pieją na wyścigi!
Wiosna w pełni czosnek niedźwiedzi na talerzu, rzodkiewkę już wczoraj pierwszą zjadłam ...pycha! ale jeszcze dam im trochę czasu żeby nabrały
ciała
Martusiu zawilce mam pierwszy sezon ale za rok powinny się rozrosnąć to jak Twoje się nie znajdą podzielimy, cieszynianki kawalątek mogę uszczknąć

Ja walczę z podagrycznikiem, ale on mi się śmieje w nos z każdego kątka, a najwięcej przy ogrodzeniu

Jak masz tyle zajęć to w weekend nie będziesz wiedziała
w co ręce wsadzić. Więc życzę rozciągliwego weekendu i buziaki posyłam
Iwonko kochana utulam

Zapisz tojeść

bo ładnie się rozrasta. Dzisiaj słoneczko mleczne ale ciepło mocno, a ja codziennie w tunelu okrywam moje sieweczki. Rano wiało to pewnie halny więc jest szansa na deszcz. Wszystko ładnie kiełkuje więc będzie czym wypełnić grządki, a poza tym mam plan na nową grządkę
Beatko 
no tak bo najpierw odwiedzałam Małgosiny wątek regularnie, potem czytałam a nie pisałam a teraz jak wchodzę to pobieżnie oczami a o pisaniu mowy nie ma, bo myśli uciekają do spania

Nie mam Puszkinii i muszę kupić na jesieni, bo wiosenne cebulowe mają szczególny urok

Moje pomidory w szklarence domowej stoją od kilku dni na tarasie, jedynie na wieczór zaciągam folię, reszta siewek w tunelu dobrze sobie radzi i wręcz coraz więcej wynoszę z domu. Pomidory tej wiosny to raczej porażka, a najlepiej mają się te siane w marcu, które niby miały iść na grządkę ale dosiałam i te co do tunelu
Wiosna coraz ładniejsza i cieplejsza więc sezon już pędzi.
Bardzo Ci dziękuję za odwiedziny i pozdrowienie odwzajemniam i całuję