Mój ci on część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ci on część 3

Post »

Nie jesteś jedyna.
Moje domowe od wiosny do jesieni tez zaniedbywane.
Ale już chyba przywykły bo jakoś dają rady. :D
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja domowymi zajmuję się w zasadzie tylko zimą, i to z nudów.
Potem to już prawie o nich zapominam.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Z każdym dniem z ziemi coś tam się przebija.Jednak nadal można pieląc wiele zniszczyć.Zastanawiam się, na ile zniszczyłam dzisiaj kuklika ;:131 No i lilia dziabnięta ;:223 Ale dłużej czekać nie mogę,bo ogród zarośnięty jeszcze z poprzedniego sezonu :oops: Podjęłam postanowienie;jakimś cudem codziennie 0,5-1 godz popielić.

Obrazek
Zanim pokażę wiosnę w moim ogrodzie policzcie koty na tym zdjęciu :D Nadmieniam,że wszystkie nie zmieściły się w kadrze. Marcują się ,a to nie wpływa dobrze na ich kontakty,więc są niby razem,ale osobno.A teraz wiosna.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Widziałam kota cień...
Obrazek
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć, Miriamku!
Ja tam nie włażę na rabatki, sama widzisz jakie to niebezpieczne. Czekam, aż sie wszystko spod ziemi wygramoli i ujawni.
Może zastosuj metodę mojego Filozofa, który czeka aż chwasty będą wysokie, bo nie trzeba się po nie schylać :uszy.
Wydaje mi się, że koty sa trzy, w porywach - cztery ;:218.

;:196 Jagi
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Ja tam widzę cztery.
A ile jest ich w ogóle?
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uchwyciłam cztery,ale w porywach na podwórku jest dziewięć :D Mam rudego i białą,a przychodzą;rudy, dwa czarne,dwa graniaste,dwa popielate.Nawet jak marcowanie się skończy to i tak przychodzą,bo wiedzą,gdzie trzymam karmę :D JagiS,już myślałam,że nie przedrzesz się do mojego zarośniętego ogrodu ;:204 Cieszę się,że wykorzystałaś lukę,którą dzisiaj wypieliłam :wink: Ale najpewniej podskórnie wyczułaś koty :D Z metody Filozofa nie skorzystam z litości dla kwiatów.
Madziu bystre masz oczka :D
Miałam niedawno kontuzję kolana,o szczegółach pisałam w innym wątku,a tu napiszę ,co kupiłam sobie na pocieszenie.No bo same przeciwbólowe nie wystarczą przecież....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Powyższe zdjęcia przedstawiają;
-Clematis Kasler
-chamaecyparis pisiflora Sungold
-chamaecyparis pisiflora Filifera
-chamaecyparis obt.Gracilis
-pyracantha Teton
-pulmonaria hibrida
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cllematis bajer ;:215 Rano jadę po swoje. :tan
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Clematis piękny jeszcze sama bym jakiś na płot upchnęła ale już inne krzaczki niestety. właśnie wykopałam trawę bo właziła już do sąsiada straszna robota z tymi trawami....
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć dziewczyny :wit
Co z tego,że kupiłam,jak czuję,że podzieli los poprzednich :roll: Porywam się a guzik z tego.Cały czas myślałam,że powojnik to ziemia zasadowa,wapno,a na tej etykiecie czytam,że lubi kwaśne podłoże :roll: Dzisiaj kupiłam dwa rhododendrony,ale jeszcze ich nie sfotografowałam,bo dopiero wróciliśmy.Biały i różowy.Nie wywiązałam się dzisiaj z postanowienia swojego,popieliłam tylko 15 minut ;:222 Ale widać,bo weszłam w najgorszy chwast ;:215 Na dwie stopy,ale jest... :wink:
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to dzisiaj pokażę te moje rhodendrony;
Obrazek
Jaka wiosna u mnie ;:oj Z dnia na dzień wszystko się zmienia,nie zaglądając do ogrodu można coś przegapić.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Przy akompaniamencie orkiestry ukrytej w tej wierzbie wypieliłam kawał ogrodu.Szkoda,że czasu mam tak mało,bo praca (pielenie) jest tak przyjemna ;:173

Obrazek

Przybyło mi też kilka krzaczków.Pokażę na razie róże,reszcie nie zdążyłam zrobić zdjęć.

Obrazek
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przybył mi do ogrodu kolejny rhododendron,czerwony tym razem ;:oj A dzisiaj kupiłam 6 sztuk tui Columna(prawdopodobnie).I znowu brakło czasu na robienie zdjęć.Chyba w wolną sobotę dopiero nadrobię.Pokażę za to Drzewo storczykowe.Kupiłam wczesną wiosną,wysiałam i nic :( A,że ziarenek było sporo,dwa sprezentowałam szwagrowi.Wzeszło mu jedno i zaczęło rosnąć jak szalone ;:oj Z pozostałych wybrałam dwa,posadziłam,a resztę dałam mojej szefowej z zaznaczeniem,że podzielimy się sadzonkami.(?) Z 6 wzeszło jej 5,trzy już są u mnie.I cieszę się,i martwię,że je zmarnuję :? Bo nie wspomniałam,że drugi mój siew też skończył się fiaskiem :(

Obrazek
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 7 kwi 2016, o 22:22 --

Obrazek
Mój ci on cz. 3
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mirko mi drzewko storczykowe padło, a było troszke większe już od Twoich :( Ale moze mu trochę Francek pomógł?
Masz piękną, gęstą wiosnę w ogrodzie ;:138
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aleś mnie nastraszyła ;:202 Po jakim czasie padło?Na forum widziałam,że komuś zakwitło nawet.Nie mam pojęcia,jak z nim postępować.
Mój ci on cz. 3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”