Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4

Post »

Marysiu [Maska] - nie rozumiem, dlaczego się tak męczysz. ;:185 Przecież dopiero zaczął się kwiecień i spokojnie zdążysz zrobić wszystko bez nadmiernego wysiłku. ;:108 Zwolnij, bo zamiast cieszyć się ogrodem, będziesz u rozmaitych medyków urzędować. ;:196
Obiecuję ;:333 że już nie będę się więcej chwalić wysiłkiem w ogrodzie skoro nie rozumiesz :;230 Spieszę się żeby zdążyć przed chwastami :;230 Za życzenia urzędowania u medyków nie dziękuję ;:185 Rozsady masz śliczne chyba sporo zarobiłabyś na swoim ryneczku ;:306 Ja też kiedyś miałam wspaniałą loggię w bloku, ale nie tęsknię do niej ;:185 Wolę ten mój zimny wychów rozsad. Dobrej nocy i kolorowych wiosennych snów ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Niby wiem ile masz roślin w swoim domowym przedszkolu. Ale za każdym razem jakoś kopara mi leci w dół. Podziwiam Cię, bo ja nie mam cierpliwości do maluchów ;:180 .
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Nawet ja nie mam takiego przedszkola , podziwiam Cię za cierpliwość w pikowaniu. ;:138
Z moim M moglibyście sobie rękę podać ... on pomalutku z pietyzmem a ja żywioł i ekspres, dlatego tak długo ze sobą wytrzymujemy. ;:306
Gadżety lubię bo wnuczęta je uwielbiają a nieraz i przedszkolaki wpadają, na lekcję poglądową o roślinkach i zwierzątkach, poukrywanych w różnych zakamarkach działeczki. ;:oj
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witajcie!
Wróciłam z działki. Nogami ledwo powłóczę, ale jestem cała happy. :tan
Wydawało mi się, że nie mam na dzień dzisiejszy nic do zrobienia, takie tam drobiazgi tylko. Okazało się, że te drobiazgi dały mi porządnie w kość. ;:224
Wśród kwiecia nic się nie zmieniło poza tym, że krokusy już przekwitły i roślinki trochę podrosły.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Julio - a mnie właśnie powschodziły sałaty w tunelu na działce. Pewnie dlatego, że słonko przygrzało. ;:333

Ewelinko - myślę, że teraz to już lepiej poczekać z astrami, bo po połowie kwietnia już można je siać do gruntu.
Ja siałam w połowie marca i ani jeden nie wzeszedł. Myślę, że to wina nasion. Zeszłoroczne i widocznie straciły siłę kiełkowania. ;:222

Kasiu [Kasiula] - to niech rosną. Dziękuję. ;:196

Tereniu [TerDob] - powojnik cassandra siałam już w styczniu. Nie pamiętam, jak długo czekałam na wschody, ale raczej krótko. Może tydzień, a może tylko nieco dłużej. Roślinki bardzo wolno rosną Teraz wyglądają tak, jak ta na zdjęciu.

Obrazek
Ponadto spośród kilkunastu siewek uchowało się tylko pięć. A trudno powiedzieć, ile doczeka dorosłości. ;:218
Wydawało mi się, że nie mam co robić, a uchetałam się jak dziki osioł. ;:131

Marysiu [Maska] - ależ chwal się do woli, kochana. ;:303 Przecież takie zmęczenie to sama radocha! ;:63
A poczemu Ty mi źle życzysz? Na ryneczek mnie wysyłasz z moimi sieweczkami kochanymi, wychuchanymi, wydmuchanymi ... W życiu na handel z nimi nie pójdę, natomiast bardzo chętnie nadmiarem podzielę się z potrzebującymi. ;:167
Teraz coś, co zapewne Cię ucieszy, no i obowiązkowo będziesz musiała zaliczyć wizytę w Płocku. ;:138 ;:138
Jedna z nich należy do Ciebie.

Obrazek
Żaba jest usadowiona na półmetrowym drucie, więc z wysyłką może być problem.

Madziu - natomiast ja lubię się z takimi maluchami pieścić. ;:303

Staszko - ależ ja wcale nie jestem taka znowu opanowana. Mam niezły temperament, ale nauczyłam się nad nim panować, gdy jest taka potrzeba. Moja praca zawodowa tego wymagała, więc musiałam okiełznać swoje adehade.
Ja nie mam wnucząt. Gdybym miała, to z pewnością zmieniłabym priorytet wydawania pieniążków. Zapewne na mojej działce też znalazłoby się sporo gadżetów.
A dzisiaj też zaszalałam i kupiłam sobie ważkę. ;:306 ;:306

Obrazek

Mała fotorelacja z działeczki.

Żurawki odrabiają powolutku pozimowe niedobory.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pełnik gramoli się powoli.Obrazek

Pokazała się pierwsza samosiewka wilczomlecza NN.Obrazek

Ładnie rozrastają się floksy posadzone przed kilkunastu dniami.
Biały.Obrazek

Różowy.Obrazek
Mój kilkuletni czerwony albo jeszcze śpi, albo zwyczajnie zmarzł.

Korony ładnie urosły, ale pąki ma tylko jedna.Obrazek

Sasanki coraz ładniejsze. Lada dzień pokażą kwiatki.
Obrazek

Obrazek

Agrest - najbardziej zielony krzew.Obrazek

Spieszą się:
...Morela...Obrazek

i brzoskwinia.Obrazek

Misia w jukach.Obrazek

Gołąbki. Wszędzie ich pełno.Obrazek

Mikrus. Ten to wygodnicki. Zajął moje miejsce i zadowolony.Obrazek

Kota zwolniła miejsce , więc jukkom zafundowałam postrzyżyny.Obrazek
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Też wróciłam niedawno z działki,poobcinałam róże i nie wiem czy bardziej serce mi krwawiło ;:145 z tego co zostało ,czy palce przez kolce .Posypałam im nawozu i opryskałam Miedzianem ,może coś z nich będzie .Nie obyło się też bez innych strat ,wymarzły mi prawie wszystkie prymule i jedna winorośl ,ale i tak się cieszę ,że wreszcie zaczął się sezon,a straty zawsze można uzupełnić :tan .Jutro odwiedzi mnie wnusia ;:138 .
Spokojnej nocy życzę :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko żabki i ważka śliczne. ;:oj Bardzo podoba mi się taka biżuteria. ;:215 Tulipany botaniczne pięknie ci kwitną, moje zjedzone do jednego. ;:223 Wystarczyło kilka dni słońca i już rabaty się zazieleniły. :uszy Sadzenia ze szklarenek i parapetów będziesz mieć ogrom. Zwierzaki też szczęśliwe, ciepło wszyscy lubią. :D Też dziś popracowałam i podobnie jak ty, cieszę się, choć kręgosłup boli. ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No to nie będzie żaby, nie wierzę :lol: Ty taka obrotna zapakujesz żabkę na mój koszt wyślesz pleeeaaasseee ;:196 Kurcze ta ważka też mi się podoba :D ;:306
U Ciebie widzę też wszystko w oczach rozkwita, jak tak dalej pójdzie to szybko kwiatki przekwitną :?
Ja Ci źle życzę no co Ty Lucynko przecież sprzedaż rozsady na pniu i kupisz inne ślicznotki :;230
Zwierzyniec wspaniały, a gołąbki jak sztuczne :;230 Mikrus zajął miejsce bo było wolne, przecież nie pojechałaś na działkę żeby siedzieć ;:306 No zastanów się z tą przesyłką co to dla Ciebie półmetrowa paczuszka ;:196
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Lucynko, zachwycająca biżuteria ;:oj Nie mów, ze sama ją wykonujesz.
Wiosna w pełnej krasie u Ciebie. U mnie jednak mniej zaawansowana. Deszczu potrzeba na już.
Zakwitł pierwszy tulipanek i tym się dziś ucieszyłam :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Lucynko no ta biżuteria Twoja jest świetna, ważka też fajna, a rośliny, no wiosna pani kochana, wiosna :wit Mikrus zajął Ci miejsce, co byś się nie leniła, a on kierownikuje ;:215
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Lucynko, moje sasanki w takim stadium jak Twoje. Tylko czekać na kwiaty ;:215
A dlaczego przycinasz juki? Ja swoich nie tnę :?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Zuziu ja swoim też postrzyżyny robię, bo liście nie ładne po zimie, a juka przycięta jak palma wygląda ;:215
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko gołąbki jak kontrola jakości sprawdzają co robisz i patrolują teren przed robakami ;:333
Przesadzałam latem swoje juki i jakoś nieszczególnie wyglądają, skorzystam z pomysłu i też zrobię postrzyżyny ;:108
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Lucynko, kwiatki kwiatkami, przecież wiosna. Ale biżuterię ogrodową masz cudowną. Ta ważka jest odlotowa! :tan
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Kolejny cudowny dzień na działeczce! :tan Gorąco lipcowe - 23* w głębokim cieniu, a w pełnym słońcu chyba ze 30 ... Pot lał się strugami, ale niech tam, byle tylko zimowe klimaty nie wróciły.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A drzewa na skarpie nad Brzezinką, za siatką działki sąsiadki, jeszcze łyse.

Obrazek

Tereniu [tencia] - domyślam się, że dzisiaj całe swoje serce, duszę i czas poświęciłaś wnusi. ;:215
Straty pozimowe każdy z nas zaliczył, ale nikt nie załamuje rąk, bo to w gruncie rzeczy normalna sprawa.
Mój brat - rolnik - sieje zboże jare na miejscu, gdzie ozime po zimie zniknęło. Też nie płacze, choć straty ma poważne. ;:131
Damy radę. Gołe placki zapełnimy innymi roślinami i też będzie ;:215

Soniu - u mnie przepadły wszystkie hiacynty. Ostał się tylko jeden, który właściwie nawet nie przypomina hiacynta.
Natomiast tulipany zeszłoroczne i starsze ładnie rosną w górę, zaś sadzone w ubiegłym roku ledwo wystają nad ziemią, a już rozwijają pąki. ;:145
Kręgosłupy nam przywykną, gdy dłużej sobie popracujemy. ;:306

Marysiu [Maska] - toś mi klina nabiła. :;230 I co ja mam teraz zrobić?
Domyślam się, że tę żabę to chciałabyś mieć już teraz. ;:224 To pewnie będę główkowała, jak ją zapakować ;:204
A jeszcze wspomniałaś cuś o ważce .... To może wypowiedz się do końca, bo drugi raz takiej dziwacznej paczki klecić nie będę. ;:306
Marysiu, te gołębie to nie tylko żywe, ale i szkudne ! ;:oj Dzisiaj już wystawiłam błyszczące kolorowe wiatraczki, takie zabawki dziecinne, żeby je odstraszyć z miejsc, na których mi najbardziej zależy. ;:303

Wiolu - nie ściemniam. ;:185 Ja takiej biżuterii nie potrafię robić. Kupiłam sobie, to mam! :tan
A wiosna zbyt ciepła i kwiaty za szybko przekwitają. ;:131

Iwonko - dziękuję za uznanie dla mojej żaby i ważki. ;:196
Co do Mikrusa, hmmm, coś w tym jest ... chyba ...

Zuziu - sąsiad , od którego dostałam pierwszą jukkę, podpowiedział mi ten sposób podstrzyżyn i co rok tak robię. Dlaczego? Nie wiem.
Jednak widzę, że u nas na działkach większość tak robi. ;:108 Iwonka ma na ten temat ciekawą informację.

Julio - gołębie nie tylko robaki zbierają, niestety. ;:185 Smakują im niektóre kwiatki do tego stopnia, że nawet pąki potrafią oskubać. ;:145

Dorotko 71 - powiem Ci w sekrecie, że ja dotąd nie uznawałam żadnej biżuterii ogrodowej na działce, ale gusta też się chyba zmieniają..... :roll:
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Lucynko, biżuteria, biżuterią ale zobacz jak to fajnie wygląda. ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”