Mój ogród wśród łąk część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 5

Post »

Małgosiu pomysł z rojnikami w gazonach znakomity. ;:138 Jak się rozmnożą będą śliczne poduchy. ;:215 Pojazd transportowy świetny. :D Czworonożne pomocnice coś leniwe, tylko patrzą. :wink:
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję za słowa uznania dla mojego nowego projektu :D I za przymknięcie oczu na drobne :wink: niedociągnięcia, które jak wiadomo w przyszłości wtopią się w otoczenie.

Miłeczko
- Nie mam skalniaka, ale swego czasu zaszła potrzeba zagospodarowania takiego jednego miejsca przed garażem a raczej jego tylnym wyjściem. Położyłam agro, nasypałam kamyczków, położyłam kamienie i posadziłam kilka małych rojników. One są po prostu cudowne. Zaledwie w kilka ( chyba 3 ) lata zarosły całkowicie to dziwne miejsce, tworząc coś w stylu takiej naturalnej rabaty kamienisto - rojnikowej. Uwielbiam to miejsce. Szkoda, że masz do mnie troszkę bo rojnikami bym Cię ozłociła :uszy Jestem ciekawa Twojej kompozycji i upraszam się o pokazanie.

Madziu - No nieźle sobie kuku narobiłaś ;:131 Oko to poważna rzecz, ja już coś na ten temat wiem. Jak mówisz, nasze ryzyko. Mam nadzieję, że już ok??
Mam nadzieję, że założenie ( kolejne ;:223 ) zagospodarowania mojej zmory ogrodowej tym razem będzie ostateczne. Ma być ładnie ( w miarę ) i bezobsługowo. Z naciskiem na to drugie :D

Jagoda - Otóż taki jest plan, żeby rojniczki się zwiesiły :lol: Beton jak dla mnie zdecydowanie ;:222 A diabeł tasmański to moja Mikusia, najwierniejszy piesek na świecie, pod warunkiem,że przebywa w najbliższej okolicy. Od szczeniaka ma taką manierę oddalania się w nieznanym kierunku. Przez osiem lat naszego wspólnego życia pobiła wszelkie możliwe rekordy w odnajdywaniu dróg przedostania się na zewnątrz. Ma taką szwendaczkę chyba w genach. Ale jest kochana, chociaż urodą to jak widać nie grzeszy. Mój znajomy natomiast uparcie twierdzi, że Mika jest owczarkiem nizinnym. :;230

Ewelinko - Nie lubię leżeć za długo, szkoda życia kochana ;:136 Mam i ja nadzieję, że roślinki szybciutko urosną i zasłonią co nieco ;:333

Olka - Oj prace ruszyły i to na maxa. Wktótce pokażę kolejne prace, które nieźle postępują, ale ja byłam jedynie autorem, wykonawcą jest M. Nie bardzo zadowolony, ale kto jak nie on tak pięknie mi pomoże w ogrodzie ;:224

Soniu - Wózek Zuzy ma już ponad 10 lat i jest moim ulubionym sprzętem w ogrodzie. Nie będę tu reklamowała firmy, ale polecam ;:215 I na bank posłuży mi jeszcze kilka ładnych lat. A przy tym kręgosłup zdrowszy będę miała.

Krokusy i przebiśniegi są już wspomnieniem, dlatego tak bardzo kocham te pierwsze kwiatuszki pojawiające się tu i ówdzie w moim ogrodzie. Codzienne coś nowego odnajduję, codziennie zachwycam się kolejnym kwitnieniem. Pogoda nas rozpieszcza, słoneczko ładuje mi bateryjki. Ach życie jest piękne ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pamiętacie, że mam ul? Powoli zmienia image. Jeszcze ciut ciut i będzie skończony.

Obrazek

Dzisiaj zakupiłam sobie nowe pantofelki wiosenne, czas z zmianę obuwia :D

Obrazek

Do popisania kochani :wit
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Małgosiu, na targach zakupiłam 6 odmian rojników. Pokażesz to miejsce rojnikowe?
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Pamiętam, jak wiele lat temu miałam skalniak w miejscu, w którym dziś znajduje się różanka. Każda niziutka roślinka tam posadzona była istnym cudeńkiem. Mam ogromny sentyment do skalniaków.
Brawa za tulipany.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Śliczne butki i bardzo praktyczne, bo bez dziur. Gdzie takie kupiłaś? Musze tez pomyśleć o nowych ;:224
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Też mam w planach takie butki sobie kupić....a co , najnowsza moda wiosenno ogrodowa. ;:306
Już oglądałam w dwóch sklepach ale tylko takie szaro bure były...a ja chcę w wiosennym kolorze. ;:108
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alania pisze:Śliczne butki i bardzo praktyczne, bo bez dziur. Gdzie takie kupiłaś? Musze tez pomyśleć o nowych ;:224
Mam podobne, ale zielone jak szczypiorek (idealnie pasują do plastikowych koszy-do-noszenia-wszystkiego oraz konewki :wink: ) - są fajne, ale w upały strasznie się w nich kończyny grzeją, że tak eufemistycznie powiem.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

A ja polecam chodzenie na boso ;:173
Małgosiu, podlewałaś już coś? U mnie już suszy ;:223
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Małgosiu,
historię z okiem miałam jakieś pięć lat temu.
Najlepsze było to, że okulistka zapisała mi dwie maści do stosowania przez trzy doby i zapewniła, że już po 24 godzinach zapomnę o sprawie.
I tak właśnie było, musiałam więc maści trzymać na wierzchu, bo znając siebie o nich też bym od razu zapomniała.
Wodzę, że i u Ciebie kwiatów coraz więcej z dnia na dzień.
Ja czekam na moje magnolie.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Myślałam, że przelecę szybko obrazkowo, ale jak zobaczyłam spacerówkę z kamolami, to ;:oj , gdzie babcia zgubiła maleństwo ;:215 , no i musiałam poczytać.
Działasz , ul już mi się podoba, ciekawa jestem czy pszczółkom podpasuje ;:306 , a z kilkumiesięcznym maluchem da się pracować, coś wiem na ten temat. :wink:
Kolorowo i dekoracyjnie u Ciebie, jak ja Wam zazdroszczę, że jesteście na miejscu, a co do sąsiadów, ja na całkim za.. a jak człowiek zza płotu zagląda też nie lubię, chyba dziczeję :;230 .
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Pomysł ze spacerówką rewelacja! Przynajmniej ten pojazd jest stabilny i ma solidne kółka w przeciwieństwie do mojej wiadrotaczki, z którą się szarpię, bo ma słabe kółka i jest wywrotna :?
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Małgoś butki fajne, wersja wiosenna, ja mam teraz podobne ale wersja jesienna z ocieplaczem polarowym w środku ;:190
Ul całkowicie się zmienił ;:oj Oczywiście na plus ;:333
Te serduch też superfajne, takie w moim stylu ;:167
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ja już pokazałam! W ślad za Justysią domagam się pokazania również!
Patrząc na Twoje nowe laczki, stwierdziłam, że muszę nowe sobie kupić w cel uestetycznienia image-u ogrodowego mojego. Moje już brzydkawe się zrobiły ;:131
Ul piękny ozdobny! Zaproś pszczoły może! Powiedzą, czy ładny ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Małgosiu, cudne pieski :D

Piękne te już nie pierwsze kwiaty u Ciebie ;:108
No i butki fajne, w sam raz na tę porę roku.

Ten nowy projekt wyszedł bardzo fajnie ;:215
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Pogoda jak złoto. Popołudnie spędziłam w ogrodzie, delektując się słońcem, ciepełkiem, nowymi roślinkami. Dotarły do mnie kolejne róże ;:33

Dla Justynki i Miłeczki foteczki z rojnikowej rabateczki :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Justynko - Wyobraź sobie, że ja moje rojniczki też zakupiłam na targach. To bardzo fajne roślinki.

Ewuś - Byłam u Ciebie i czytałam Twoją odpowiedź i wiem, że miałaś skalniaczek :D Ja nie miałam, chociaż była mała próba podjęcia tematu zaraz po przeprowadzce. Została hałda gruzu i kamieni, ale to nie wypaliło. Skalniaki to dość trudne założenie w ogrodzie. Zanim roślinki nie zakryją szczelnie powierzchni nieźle się można napracować w odchwaszczaniu. Wolę rany drapane od róż :wit

Monia - I co, kupiłaś nowe pantofelki?

_oleander_ - A w moim Owadzim sklepie mieli właśnie w różowym. Chyba mają wtyki na FO, bo niedawno się skarżyłam na ich cienki asortyment ;:134

Sylwia - Do upałów jeszcze daleko. Na szczęście jestem i na tą ewentualność przygotowana, bo mam też z otworkami i też różowe. Ale konewki mam zielone, tak więc widzisz, jesteś w lepszej sytuacji. Obuwie pasuje do torebki :lol:

Tulapku - Na boso ja odradzam, bo można się nadziać na różne rzeczy. Ja z reguły nadziewałam się na żądła. A u mnie susza :roll: Warzywa podlewam codziennie.

Madziu - No to uff, bo myślałam, że jakaś świeża sprawa. I ja czekam na Twoje magnolie ;:333 Mam nadzieję, że pokażesz nam ten cudny spektakl. U mnie solo gwiaździsta, bo na kwitnienie tej innej ( Nigra chyba :oops: ) nie mam co liczyć, za mała jest.

Dorotko - Ja nie miałam sąsiada, a teraz będę miała. Trudno mi z tym się pogodzić, bo to zmienia wiele spraw. Mam tylko nadzieję, że mój las odgradzający szybciutko urośnie. :roll:
Kubuś jest tak grzecznym dzieckiem, że wierzyć mi się nie chce, że są takie dzieciaczki. W wózku, na spacerze jest bardzo szczęśliwy. Jak wspomnę sobie moje dzieciaczki z wiecznymi owsikami :wink: że ani uleżeć ani usiedzieć, to wydaje mi się to niemożliwe. Jutro Kubulek wraca do babci, bo był u drugiej od niedzieli. A w maju się wyprowadzają ;:145 ;:145

Jacku - Normalną taczkę też mam :lol: , ale wózek jest rewelacyjny. Polecam. I nie zajmuje dużo miejsca, bo składa się go jedną ręką.

Zuza - Serducha wyciął mój M, ja pomalowałam i tak sobie wisząc na zewnątrz zrobiły się vintage ;:173 Też takie gadżeciki lubię.

Miłeczko - Ul niedokończony, ale z pomysłem utknęłam. Weny brak ;:131 Pszczoły nie przylecą, nie ma takiej opcji kochana. ;:172

Beti - Kubulka jutro wycałuję i wymiętoszę, bo jest u drugiej babci. A laczusie zakupiłam w Owadzim sklepie :wit

Aguś - Dziękuję. Jeden z piesków dziś został przystrzyżony i mam swojego własnego prawie sznaucerka ;:215 Moja teściowa robi cuda z nożyczkami. M się śmieje, że z Pepsi niedługo pudla zrobi jak się rozpędzi.

Pa kochani, lecę mecz oglądać, bo już słyszę z salonu jakieś szalone odgłosy ;:202
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”