Ogród Andzi cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Andzi cz.3

Post »

Aniu szachownica tak ładnie wystartowała z kwiatem. ;:oj Ciemiernik cudnie kwitnie, ile jeszcze ma pąków. ;:215 Ale masz tego dobra w pudełkach, pomidory dorodne, trzymasz je w domu. :?:
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ale masz cudowne parapety. ;:138
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Ania :D nie mam foliaka, warzywa rosną na wydzielonym zagonku bezpośrednio pod chmurką...agrowłókniną była tylko kładziona pomiędzy truskawki, z marnym skutkiem...szybko przerosła perzem. Trzeba było całość szybko usunąć. Pomiędzy warzywami nie da się położyć agrowłókniny, za dużo zajęła by miejsca...zostaje tylko odchwaszczanie ręczne :wink: Ręczny,, popychaj''jest pomocny...ustrojstwo zrobione z koła od jednośladu, u doły ma ostrza do wycinania chwastów...na czasie wrzucę foto jak to wygląda, na pewno orientujesz się o co chodzi...relikt ubiegłego wieku, stosowany w naszych stronach do odchwaszczania. Szachownica kwitnie na żółto, w tamtym roku miała tylko liście...nie wiem od czego tak reaguje, raz kwitnie raz nie kwitnie.

cyma2704 ;:3 Pomidory co roku rosną na południowym parapecie, potem są hartowane na zewnątrz...po zimnej zośce wędrują do warzywnika, z plonowaniem jest różnie...raz są ładne owoce, nieraz tylko zielone pomidory wykorzysta się do sałatek na zimę...dojrzeć nie zdążą, zgniją...chemii staram się używać jak najmniej, skutki są od razu widoczne ;:222

Dorota71 :D dziękuje, już niedługo wszystko powędruje na swoje miejsca...jestem bardzo ciekawa czy naparstnice zakwitną w tym roku, naparstnica rdzawa wprawdzie ładnie skiełkowała. Ziemia była jednak zarażona grzybem, siewki padły...liczę że może z jedna sadzonka się uchowała, pomiędzy drugą silniejszą odmianą. Jak pech to pech...tytoń leśny za to wysiał się chyba w stu procentach, bardzo się cieszę z tej odmiany...rewelacyjnie wygląda na rabatach...do tego jest bardzo pachnący.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu aż zajrzałam do wujka google co to jest ten tytoń leśny. ;:306
No i widzę cudo w dodatku pachnące. ;:215 Można tego cuda nasiona kupić?
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko :D nasiona wysępiłam od Forumki ;:167 ;:196 na nasiona w sklepach do tej pory nie trafiłam, zwracałam na to uwagę...od dawna miałam na te kwiaty oko. Jest jeszcze inna odmiana, tytoniu ozdobnego...bardzo pachnącego, kolory są różne...od różowego po biały, kwiaty są mniej okazałe ale też ładne. Trzeba tylko zwracać uwagę, na stonkę ziemniaczaną...uwielbia zjadać liście.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Aniu, ale nasiałaś tego wszystkiego ;:oj I jakie już masz "wschody" ! Zazdraszczam, ja w zeszłym roku poniosłam same porażki , wszystko grzyb wchłonął :( Teraz mam tylko "byczki" z nasionek, reszta to róże w kubłach , hosty,liliowce i canny. Ostatnie w mieszkaniu rosną , reszta towarzystwa na balkonie :wink:
Aniu, szachownica wystartowała Ci jak torpeda ! ślicznie rośnie !
Zainteresowałaś mnie tą metodą siana z patyczkiem, może jeszcze skuszę się na piertuszkę (?)
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aaaa. To szans na nasiona ni ma. Szkoda. Będę podpatrywać więc kwiatki u Ciebie a zapach mi w butelce zamknięty wyślesz. ;:215
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny ;:167 ja nasionek już nie potrzebuję, aluin kochana podziel się z dziewczynami ;:196 Jeśli nasionek zabraknie, w tym sezonie nazbieram nasion dla potrzebujących...pod warunkiem że nic złego się nie stanie z sadzonkami...odpukać :wink:
iwwa ;:3 z nasionami tak wysianymi spróbuj, jest jeszcze czas...naprawdę sposób jest szybki do zrealizowania. W tym tygodniu do wysiania czeka trawa jednoroczna, tak dodawana do bukietów...zapomniałam jak się nazywa :oops: Kilka nasion rezedy też powędruje do doniczki, w ubiegłym roku sadzonki nie wiem gdzie zniknęły..chyba zostały wycięte podczas plewienia. Masona ubiorków powędrują od razu do ziemi w ogrodzie, nadają słoneczne ciepłe dni...rośliny powinny błyskawicznie skiełkować.

Krzew NN kupiłam z wyprzedaży, roślina nie była podpisana....
Obrazek
Kalina...
Obrazek
Piwonia ...
Obrazek

Jodła koreańska...

Obrazek

Obrazek

Dzwonek, kwiaty są w plamki NN...roślinka jest chyba bardzo ekspansywna...rozrasta się rozłogami, zakwitnie w tym roku po raz pierwszy...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Brunera...
Obrazek

Sasanka
Obrazek

Hiacynt...
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Na tym kawałku dojdą trzy róże, będą przeróbki :roll: