dzika - Aniu (ciekawie to brzmi jak czytam głośno

Wyszło mi też kilka zdjęć przekłamanych na niebiesko, ale ich nie wstawiłam.
gdybyś kiedyś miała okazję go zdobyć, to polecam. Chętnie kwitnie i ładnie przyrasta. Uwielbiam jego burzę małych kwiatuszków.
Pisałam, że tego mojego odmłodziłam, tzn. usunęłam sporo starych korzeni, a do podłoża włożyłam część powietrznych.
I już widzę, że współpracuje i "zrozumiał"

noe01 - Anka, z zapowiedzi, które pokazałam będzie trochę słonecznych kolorów. Przydadzą się wczesną wiosną

Czyli powinno być trochę "kurczaków" na Wielkanoc

Gekoon - Patryku witam Cię serdecznie w moim wątku. Bardzo się cieszę, że coś ładnego znalazłeś tu dla siebie

Jeśli będziesz cierpliwy, to w wakacje mogę Ci przysłać keiki z Phalaenopsis lueddemanniana, czyli tego, którego pokazałam na końcu.
Musisz mi jednak przypomnieć (jeśli jesteś zainteresowany).
martanurska (masz na imię Marta ?) - tak to falenopsis "Philadelphio-podobny", bo nie miał fiszki z tą nazwą.
One są dosyć popularne, więc prędzej, czy później spotkasz w jakimś większym markecie lub... na wystawie.
I tego Ci życzę, bo to cudownie, gdy uda sie spełnić marzenie

Lucynko, będę walczyć o dziwoląga, ale moja nadzieja jest niemrawa

Napisz jak będziesz wojować z przędziorkiem ?? Ja w wakacje miałam tego dziada w moim akwarium w kuchni (i tylko tam - widocznie za suche powietrze było). Nic takiego nie robiłam, tylko zdejmowałam wilgotną chusteczką z liści + kąpiel pod bieżącą wodą od czasu do czasu.
Teraz ich nie widzę, ale wiem, ze bandyci się ukrywają w podłożu i tylko czekają na ciepełko, żeby wyleźć