Aniu!miło,ze mnie odwiedziłaś. Dobrze,ze ogród w zasięgu ręki to zawsze jakoś doturlam się
Idę właśnie na spacerek po ogrodzie, zabieram ze sobą aparat
Jaki śliczniutki ten nowy kwiatuszek
Michalinka przefajna ,niech zdrowo rośnie na uciechę Rodziców i Dziadków .
Ucałuj skarbeczka .
Ja też jestem przeszczęśliwa po pobycie moich dziewczynek.Wypieściłam wnuczusie za wszystkie czasy .
Teraz czekam do czerwca bo znowu będę rozpieszczać .
Spacerek przy tej pogodzie wskazany i narób dużo zdjęć
Aneczko! dziękuję, uściskałam , wycałowałam Michasię Cudowne te nasze wnuczęta.Życie z nimi piękniejsze!
Tak , tak ...Rodzice są od wychowywania , Dziadkowie od mądrego, rozsądnego rozpieszczania Cieszę się bo ze starszą wnuczką można porozmawiać już na poważne tematy a Michasia taki rozbrajający maluszek, do przytulania. Iwonko! ten kwiatuszek rośnie jak na drożdżach W ogrodzie też coraz więcej kolorków
Faktycznie nie kwitną Ci sasanki - bo przecież byś się pochwaliła
Ale za to wiele innych pokazuje kolory
Wiosna na całego!
Michalinka - śliczne imię dla dziewczynki ... wg mnie, bo mój syn to Michał
Pozdrawiam - dzisiaj leniuchowaliśmy w słońcu 21* jutro ma być do 26*
Andrzeju , jeszcze poczekam sporo na kwitnienie moich sasanek Imię Michał zawsze mi się podobało a Michalina , już się przyzwyczaiłam . Michasia jest urocza! Babcia oszalała na jej punkcie Rafale! szybciej rozkwitają ale też szybko przekwitają . W ogóle ten czas pędzi nieubłaganie!!! Jeszcze dobrze nie wysprzątałam ogrodu po niby zimie a krokusy już przekwitły .Wiesz żadne ziarenko arbuza mi nie skiełkowało. Myślałam, aby wysiać jeszcze raz , a może już za późno???
Mi tez w tym roku coś słabo powschodziły na 15 wzeszły 3. Ja wczoraj wysiewałem jeszcze raz, spróbuj i Ty. Arbuzy są kapryśne, ważne żeby nie miały za mokro, ale tez i za sucho. Bywały lata że powschodziło mi ich tyle że rozdawałem znajomym a w tym roku ciężko coś dla siebie uchować.
Dorotko! ja też bardzo lubię szafirki . Pamiętam o roślinkach dla Ciebie ,ale paprocie jeszcze śpią Rafale! zatem próbuję jeszcze raz. Powiem Ci ,ze tegoroczne moje wysiewy najgorsze od kilku lat/ zmieniłam źródło nabycia nasion/Postępuję tak ja zawsze, warunki takie same a efekty nie bardzo mnie zadowalają.
Pięknie i kolorowo.Magnolie w pąkach.
Podobne widziałem w Krakowie na Wawelu.To było jednak tydzien temu.
Co do Michalinki mam podobne zdanie jak Andrzej, bo Mój syn to tez Michał.
Zapytam tylko co to za roslinka nad łubinem?
Jurku!dziękuje babcia i dziękuje Michalinka Imię Michał Mamy 1,5 rocznego Michała - sąsiada za płotem . Oj , trzeba będzie pilnować Byłaby super para Michalina i Michał
Nad łubinem moje ukochane, bezproblemowe laki. Niby 2 - letnie ale wysiewają się i kwitną niemal przez cały rok, nawet przyprószone śniegiem Magnolie dzisiaj bardziej rozwinęły się , nic dziwnego ... w słońcu 34 * w cieniu 24 . Kocham takie ciepełko, bo w moim mega ogrodzie można znaleźć wiele cienistych miejsc i odpocząć po wysiłku fizycznym.
Asiu! zgadza się ...Michalinka wyjątkowy kwiatuszek
Kochani! dzisiaj u mnie pogoda typowo letnia . Od rana słońce solidnie przygrzewało ...i to lubię. Zmagałam się z plewieniem truskawek- a mam ich sporo. W pewnym momencie uświadomiłam sobie,ze mój mega ogród coraz bardziej daje mi się we znaki.
Oj jest przy czym narobić się ...ale to nic , miałam jeszcze czas na obfocenie całości, aby zilustrować jego wielki areał i spacer z wnusią po ogrodzie. Zobaczcie sami...