Witajcie dziewczyny kochane
Pogoda dziś wymarzona na działkowanie, a mój Adaś się ociąga, nie pogonię go, bo się zbiesi i wcale nie pojedzie, wiatrak robi, będzie dodatkowy prąd na działce Elu Ty poetko, pięknie dziękuję Aniu to otwieraj wątek ogrodowy, już czas Karolka no nie, mam nadzieje, że to fajny groszek będzie
Miłego działkowania dziewczyny Wam życzę
jednak był przymrozek, zapomniałam o bratkach i nie za ciekawie wyglądają, ale nadziei nie tracę
Pogoda piękna ale na razie u nas zimnisko, czekam jeszcze i po dziesiątej na ogród dopiero wyskoczę. Miłego dnia.
Właśnie wróciłam z ogrodu skonana ale miło patrzeć na kwitnące kwiaty .. nadają ciepły tydzień to podgoni się robotę w ogrodzie aby tylko sił starczyło .. Po zimie kości się zastały i teraz pomału muszę ich rozruszać .. Tulipany botaniczne mają już ładne pąki ..
Dziewczyny, ładny dzień był, ale wiało trochę i wcale nie ciepłym wiatrem, ale coś tam porobiłam, przede wszystkim posprzątałam po zimie domek, posadziłam sasanki ze starej działki i ciemierniki, czas tak leci na działeczce, ale kawka też odpita była Janeczko ale jakie miłe to skonanie prawda Iwonko u nas też słonko było, ale wiatr chłodny, jednak trochę poszaleliśmy na działeczce
Sczołgałam się do domu po siódmej, od dziesiątej na ogrodzie, nie jestem pewna czy ja jeszcze żyję, ale odwaliłam tyle roboty że nie żal bólu kości, zaraz sobie zrobię kąpiel w ziołach. Obiad dzisiaj mąż gotował, miło tak, tylko usiąść i zjeść
My też już wywlekliśmy ławy i stół na taras, jutro obiadek na powietrzu jak pogoda pozwoli, może cichcem coś tam poprzycinam mimo niedzieli, nie usiedzę nic nie robiąc jeśli będzie ładna pogoda.
U mnie też już zaczęły kwitnąć żonkile i jeden tulipan się otworzył
Iwonko, a co to za ozdóbki wiszą na drzewie nad (chyba) forsycją?
Iwonko przyszłam zobaczyć czy są zdjęcia bo ja żadnego nie zrobiłam tak zapychałam. Na ognisko też nie wzięłam aparatu a z telefonu zdjęcia mi się nie podobają Nie mam nawet siły na pisanie więc jeszcze tylko dodam, że świetne masz te fotele
O, Iwonko! Żonkile już Ci działkę zdobią!
Moje jeszcze w pąkach, ale przy takiej pogodzie jutro - pojutrze otworzą buźki na pewno. Doczekać się nie mogę.
Forsycja pojedynczymi kwiatkami już mi zaczęła kwitnąć, no to wzięłam i poprzycinałam róże. A co sobie będę żałować ... Udanej słonecznej niedzieli.
Jutro ma być do 20 stopni to i u nie pewnie tulipany botaniczne i żonkile pokażą kwiaty .. Też posiedziałam na podwórku przy ścianie garażu , pięknie grzało i miło się kawkę piło .. Pod lipką jeszcze za zimno i wietrznie ..
No ładnie tam masz kolorowo też już . A groszek to taki chyba wieloletni, co potem nie można się pozbyć, ale ładnie kwitnie. Chyba żebym się myliła mam taki , sam się przysiał