Moje małe zielone co nieco -cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje małe zielone co nieco -cz. II

Post »

Wiesz,ja jestem zdania że powinny być deszcze jak na równiku,krótka ulewa raz w ciągu dnia ;:oj
Nasionka ładnie rosną,oby tak dalej ;:215
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witajcie.Obrazek
Ostatnie dni były pogodowo piękne , ale dzisiejszy był tym wyyyyyymarzonym ....
Zero wiatru , słoneczko , cieplutko... ;:3 Na ogród wybrałam się z kubkiem kawy i sącząc pomalutku delektowałam się nią ,oraz ogrodem... ;:173 Popchnęłam troszkę pracy -następna rabata ogarnięta. ;:138
Eden Rose o którą się martwiłam, ma blade przyrosty . Dziś zauważyłam że próbują się wydostać z ziemi.... ;:138 Znalazłam miejsce na ciemiernik i posadziłam go , niech rośnie... Tak samo z prymulkami...
Jeszcze troszkę pracy przede mną jest , jutro nie dam rady nic zrobić bo idę do pracy popołudniu...
O ile pogoda pozwoli w sobotę cd.

Soniu w najbliższych dniach zabieram się za pikowanie sieweczek... Dosiałam jeszcze gipsówkę , gazanie , lawendę i petunie zwisające... A i wschodzi mi przegorzan z nasionek od Darii Elizy... ;:168 Z czego bardzo się cieszę... A gipsówka z kapersów cicho siedzi, tak samo trytoma. Czy one długo się zabierają do rośnięcia?

Aniu tunbergia szybko rośnie , tylko jej nie przelewaj bo nie lubi nadmiaru wody...
Mam nadzieję że chociaż część patyczków hortensji się wykaże i zasili mój ogród w przyszłości... ;:173

Agata u mnie przez sezon ,zielone przez gminę jest odbierane dwa razy w miesiącu... A i tak mam mnóstwo worków zawsze... Ci co je zbierają bardzo psioczą pod nosem że tak dużo. Już nie raz słyszałam...
W końcu to ich praca , łaski nie robią... ;:131

Mati oj tak , taki porządny deszcz a potem dalej ciepełko . Od razu wszystko by rosło jak szalone. ;:108

Dziś jak skończyłam pracę na ogrodzie pstryknęłam parę portretów roślinkom , lecz niestety telefonem bo już nie miałam siły iść po aparat. Jakbym poszła po niego już bym nie wróciła...Wybaczycie?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ale kokietka z Ciebie Olu! :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ola, konkretnie dmuchałaś te ciepłe powietrze ;:108 Od wczoraj mamy niesamowite temperatury. Wczoraj +16 dzisiaj +18. Kawka w ogrodzie to już będzie teraz standardem ;:108
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Maryniu kochana , aleś wymyśliła....ja kokietka... :;230

Sabinko to się cieszę że i u ciebie wiosna na całego.... ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 A będzie jeszcze lepiej!!!!
W weekend ma być jeszcze cieplej. Teraz się cieszymy że słonecznie, ale zaraz będziemy narzekać że sucho i nie pada. ..
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Oleńko ,Ty się nie wkurzaj bo ogród masz pod nosem ,więc zawsze coś zrobisz a jak wydaje Ci się że mało to pomyśl proszę o mnie . Od razu poprawi Ci się humorek Ja byłam w ogrodzie dopiero raz i to na krótko .Teraz jadę w sobotę i też nie wiem ile uda mi się zrobić ,więc więcej uśmiechu Kochana .Pozdrawiam cieplutko ;:167
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobra dobra,gdzie nadmuchała ciepło tam mają,u mnie teraz głowę urywa i w dodatku od zachodu,to w powrocie ze szkoły się ładnie zmachałem,dzięki! ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Zieleni się już u Ciebie, na parapetach to masz gąszcz ;:oj . Moje siewki strasznie liche i nawet nie pokazuję ich ;:306 . W ogródku widzę też pojawia się kolorek i bardzo dobrze ;:138 . Jeszcze trochę więcej słoneczka i szafirki i cała reszta zaczną Ci kwitnąć ;:333 . A tak w ogóle to zgubiłam Twój wątek no i przegapiłam nowy :oops: . Poprawię się opss . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Drodzy moi, witajcie w piątkowy wieczorek. :wit
Elu ja się nie wkurzam byle czym , raczej jestem spokojną osobą...Tylko tak czasami człowieka z równowagi wszystko wyprowadzi , bo złapałam trochę wolnego czasu to jakiś deszcz chciał mi moje plany zniweczyć. Tobie życzę abyś mogła więcej czasu spędzać w swoim królestwie... ;:108

Mati , mój drogi , no sorry, we wszystkie strony nie dało rady dmuchać... ;:306
Dziś miałam taki zamiar zaraz po twoim wpisie , ale wtedy dotarły by do ciebie same chmury deszczowe... ;:222 Ale.....o 17tej wyszło słonko i wtedy dęłam w te słonko ile wlezie ,cobyś na jutro miał piękną pogodę. ;:3 ;:3 ;:3 ;:3
A teraz u mnie dość zimno. 0 stopni z małą przewagą nawet na -1. ;:222

Ewelinko grunt że mnie odnalazłaś , cieszę się bardzo że jesteś. ;:168
Na parapetach coraz ciaśniej ,dziś popikowałam dalie. Jak ciasno od razu się zrobiło a to dopiero pierwsze przesadzanie... Muszę się zabrać za resztę towarzystwa i wymyślić im jakąś miejscówkę bo na parapetach już komplet. ;:219 Ale jak cieszy mnie to że sieweczki rosną. ;:138 Dziś teściowa oglądała moje przedszkole nasionkowe i za głowę się złapała...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A co miała zrobić?W ppodziw wpaść? Olu, to nie ten świat, takie rzeczy tylko tu ;:306
Normalni ludzie nigdy nas nie zrozumieją :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Och Olka, nie masz pojęcia jak bliskie memu sercu są fotki z wysiewami. Nie będę pisać, że rozczulają.....ale to określenie bliskie temu co czuję. Ja codziennie, zanim wypiję moją poranną kawusię pędzę do moich kuwetek, pogadam z nimi, popryskam im na do widzenie z Marolexa. A jutro umówiłam się z pomidorkami na pikowanie..... :wit
Zawsze podziwiam Twoją bluszczową bramkę ;:333
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mati niektóre rośliny siane ,są jednoroczne i moja teściówna mówi to na jeden sezon i tyle roboty przy nich?A ja to kocham i tyle...Obojętnie czy wieloletnie czy jednoroczne... ;:167

Małgosiu ja też dziś dziś pikując dalie rozmawiałam z nimi... ;:306
A zaglądam do siewek po kilka razy dziennie , sprawdzam co się zmieniło od ostatniego zerknięcia... :;230
No powiedz jak to cieszy jak coś wyrasta u ciebie od początku , od małego ziarenka...
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu jak to teściowa oglądała wysiewy i nie pochwaliła. :roll: Gipsówka z kapersa bardzo słabo sobie radziła po wsadzeniu, długo się korzeniła. W tym ruszyła szybko i rozrasta się na wiele pędów. Cebulowe cieszą kolorem. ;:215
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Soniu, teściowa owszem ,lubi roślinki i chwali ,ale mówi że ona by się tak nie bawiła...
Ale wie ,że jak mnie roślinki urosną to i na jej rabaty starczy.... ;:108
No to pewnie sobie poczekam na gipsówkę z kapersika....
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Olu sama nie wiem jak to się stało, że Cię zgubiłam ;:218 . No ale dobrze, że Cię odnalazłam ;:168 . Takie parapetowe widoki bezcenne ;:108 . Teściowa ma z Tobą dobrze w takim układzie ;:173 . Jednak do wysiewów też trzeba mieć rękę. Mi jakoś to słabo idzie. Może jestem mało opiekuńcza ale słabo mi idzie. Cynie i astry mają minimalne wschody. Nie wiem czy siać znowu czy już do gruntu i się nie bawić :roll: . Niecierpki dzisiaj pikowałam i mam całe 13 sztuk ;:306 . Wysiałam też aksamitki a te wyciągnęły się niemiłosiernie i będę pikowała po same liścienie. Nie mam pojęcia jak pikować lwią paszczę. Ta to wyszła w tysiącach ale jest tak mała, że się jej boję ;:201 . Pozdrawiam :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”