Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Post »

Witaj :wit . Piękne buzieczki mają te Twoje bratki ;:224 . To jednak są bardzo urocze roślinki i nie wyobrażam sobie wiosny bez nich . Pozdrawiam i słoneczka na weekend życzę :wit .
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bo jakieś krótkie mi się wydają, patrzyłam na swoje i jakieś inne są,ale moje jeszcze są maleńkie ;:108 a brateczki śliczne ;:215
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Zuza bratki słodkie. :) Swoje hartowałam w garażu i przysuszyłam. ;:124 Niech słońce ci towarzyszy w weekend. ;:196
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Kochani piękne słońce mnie dziś obudziło, choć jak wyszłam na taras to jeszcze chłodno na dworze. Jak się jeszcze ociepli mam zamysł parę rzeczy przy roślinkach podłubać. Do tego lista potrzebnych rzeczy do kupienia w ogrodniczym już zrobiona więc po południu będzie wypad do sklepu. Nawozy, humus, ziemia m.in. na liście a i do roślinek nie omieszkam zajrzeć ;:198 Jutro dalsza część prac się odbędzie, no i jutro ma być jeszcze cieplej :tan A od poniedziałku to podobno nawet ok 20 stopni ma być ;:oj

Wandziu, tak mało kolorów jeszcze na rabatach, że doniczkowe umilają czas oczekiwania ;:108
Dorota, tak tak, jak roślince pogrozisz to zazwyczaj się bierze za siebie. U mnie się to sprawdziło - magnolia w tym roku zakwitnie :heja
Anka, czytałam że i u Ciebie nie obyło się bez strat przy odkrywaniu róż. Nie wiem czy nie lepiej jednak robić tego wcześniej :roll: Pokrzycz na bergenie, a nawet łopatą pogroź, może się opamiętają Obrazek
Lucynko, kup sobie jeszcze bratkowych doniczuszek i ustaw na parapecie balkonowym, będziesz je podziwiała przez okienko w domu.
Aniu-zara, obrazki sadzi się w zacienionych miejscach, wilgotnych oraz w próchniczej, zasadowej glebie. Moje będą miały ciężko, bo z cieniem u mnie krucho, a i ziemia dość kwaśna a posadziłam przy hortensji. No nic, zobaczymy jak dadzą radę :roll: Moja magnolia chyba też z tych późniejszych miała być, ale głowy sobie nie dam uciąć ;:185
Sabina, ja mam postanowienie w przyszłym roku szybciej róże odkrywać. Co z tego jak jakiś odrost zmarznie, jak i tak go wyłamuję przy rozgarnianiu Obrazek Ziemia liściowa przeznaczona więc będzie do róż, dzięki ;:196
Elu, miłego pobytu na działce i dużo słońca, wpadnę potem na fotorelację z ogrodu. Brateczki kup, to taka miła zapowiedź wiosny ;:333
Kasiu, zobaczę czy to moje maleństwo da jakieś nasionka. W razie czego rozsypię ;:108
Ewelina, dzięki ;:196 i Tobie dużo słonka i czasu na pogrzebanie w ogródku życzę. Ma być pięknie ;:3
Iwonko, no zobaczę, ale jestem dobrej myśli bo jak już pisałam, te wcześniejsze też były takie ;:108 Iwonko wiem że jedziesz na działeczkę - miłego działkowania i słoneczka więc życzę ;:3
Soniu, moja jedna z doniczek z bratkami też się podsuszyła, ale zanurzyłam w wodzie i doszły do siebie. Tobie też życzę słoneczka, pewnie też wyjdziesz na rabatki ;:333

Wszystkim życzę cudownego, słonecznego weekendu i zrealizowania wszelkich zaplanowanych prac ogrodowych. Obrazek

Wpadłam tu w przerywniku prac ogrodowych i oj ludziska - jak ciepło na ogrodzie ;:138 Ubrałam się na cebulkę i kolejne warstwy po kolei szły w kąt :heja
Przed wyjazdem zostawię parę zdjęć z dzisiejszego słonecznego ogródka

Rozwinęła się moja roślinka NN, to faktycznie stokrotka - brawo dla tych którzy zagadnęli

Obrazek

A niedaleko wyrosła sobie jej koleżanka ;:oj

Obrazek

Hiacynty białe dorosły jako pierwsze

Obrazek

I wyjęłam już niektórą biżuterię ogrodową, pogoda sprzyja ;:108

Obrazek

No i są, są wreszcie moje korony, a już myślałam że nie wyjdą. Ale zdjęcie trza było robić szybko, bo zapaszek...

Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Biżuterię ogrodową masz zajefajną. A ja prosiłabym :oops: o nasionka stokrotek jak już przekwitną.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Zuza u mnie korony w pierwszym roku zakwitły, w drugim liście,a teraz znów nie będą miały chyba koron ;:222
Białych hiacyntów na pewno dokupię ;:333 Są najładniejsze moim zdaniem jak koronki ;:215
Dzisiaj byłam porozgarniać kopce i zasiliłam róże mączką z Lidla...Biżuteria ogrodowa cudowna jak zwykle ;:108

Miłego week,a ma być słonecznie ;:108
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Zuziu i ja trochę biżuterii już powynosiłam, nie ma na co czekać, pogoda sprzyja :wit
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Faktycznie weekend piękny, prace się realizują, a jakże! Ja od rana założyłam tylko koszulę i kamizalkę ciepłą i jej nie ściągnęłam, bo lekko zawiewało.
I hiacynt się rozwinął! Ale przy takiej pogodzie i u mnie jutro cosik się pokaże!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit :wit Zuziu!
Też się dzisiaj z cebulki rozdziewałam. ;:333
Cały dzionek na działce i wspaniałe zmęczenie! ;:215 Kocham to. ;:167
Miałam kilkanaście hiacyntów, dosadziłam kilka i ... wyszedł jeden. ;:223 ;:223 Przy czym nie jestem pewna, czy w ogóle zechce zakwitnąć. ;:222

Życzę Ci udanej słonecznej niedzieli. ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Zuz kolejna piękna biżu. Kobieto dlaczego u mnie nie ma tej "Jucci" (czy jak ją tam zwał) :roll: Bardzo w moim guście gadżeciki pokazujesz. ;:215
Cieszę się, że poszalałaś w ogrodzie. I ja cały dzień spędziłam na pracach. Endorfiny moje sięgają teraz sufitu. ;:224 Uwielbiam!
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Tak się na pełne stokrotki napaliłaś, że same wyrosły :)
I jak tu opowieściom o ogrodowych skrzatach i innych nie wierzyć ;:173
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Zuza. Biżuteria piękna ;:138. A korony pachną nieładnie? Nie mam to nie wiem ;:224 . Pozdrawiam :wit .
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Z hiacyntami mam zawsze mieszane uczucia... czekam na nie z utęsknieniem, ale kłaniać się przed nimi do ziemi, żeby wąchać ich cudny zapach nie bardzo mi się znowu uśmiecha ;:306
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Zuziu biżuteria ogrodowa cudna ;:167
Wiosna też piękna i kolorowa a korony cesarskie faktycznie zapach mają nie ciekawy,ale za to kwiaty mają przepiękne.Ja też kupiłam dwie a wyrosło mi trzy ;:202 bo z jednej cebuli wylazły dwa koło siebie .Już nie mogę się doczekać ich kwiatów
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Kwiatuszki przecudne ale biżuteria dodaje tego smaku w ogrodzie. ;:138 ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”