Kochani piękne słońce mnie dziś obudziło, choć jak wyszłam na taras to jeszcze chłodno na dworze. Jak się jeszcze ociepli mam zamysł parę rzeczy przy roślinkach podłubać. Do tego lista potrzebnych rzeczy do kupienia w ogrodniczym już zrobiona więc po południu będzie wypad do sklepu. Nawozy, humus, ziemia m.in. na liście a i do roślinek nie omieszkam zajrzeć

Jutro dalsza część prac się odbędzie, no i jutro ma być jeszcze cieplej

A od poniedziałku to podobno nawet ok 20 stopni ma być
Wandziu, tak mało kolorów jeszcze na rabatach, że doniczkowe umilają czas oczekiwania
Dorota, tak tak, jak roślince pogrozisz to zazwyczaj się
bierze za siebie. U mnie się to sprawdziło - magnolia w tym roku zakwitnie
Anka, czytałam że i u Ciebie nie obyło się bez strat przy odkrywaniu róż. Nie wiem czy nie lepiej jednak robić tego wcześniej

Pokrzycz na bergenie, a nawet łopatą pogroź, może się opamiętają
Lucynko, kup sobie jeszcze bratkowych doniczuszek i ustaw na parapecie balkonowym, będziesz je podziwiała przez okienko w domu.
Aniu-zara, obrazki sadzi się w zacienionych miejscach, wilgotnych oraz w próchniczej, zasadowej glebie. Moje będą miały ciężko, bo z cieniem u mnie krucho, a i ziemia dość kwaśna a posadziłam przy hortensji. No nic, zobaczymy jak dadzą radę

Moja magnolia chyba też z tych późniejszych miała być, ale głowy sobie nie dam uciąć
Sabina, ja mam postanowienie w przyszłym roku szybciej róże odkrywać. Co z tego jak jakiś odrost zmarznie, jak i tak go wyłamuję przy rozgarnianiu

Ziemia liściowa przeznaczona więc będzie do róż, dzięki
Elu, miłego pobytu na działce i dużo słońca, wpadnę potem na fotorelację z ogrodu. Brateczki kup, to taka miła zapowiedź wiosny
Kasiu, zobaczę czy to moje maleństwo da jakieś nasionka. W razie czego rozsypię
Ewelina, dzięki

i Tobie dużo słonka i czasu na pogrzebanie w ogródku życzę. Ma być pięknie
Iwonko, no zobaczę, ale jestem dobrej myśli bo jak już pisałam, te wcześniejsze też były takie

Iwonko wiem że jedziesz na działeczkę - miłego działkowania i słoneczka więc życzę
Soniu, moja jedna z doniczek z bratkami też się podsuszyła, ale zanurzyłam w wodzie i doszły do siebie. Tobie też życzę słoneczka, pewnie też wyjdziesz na rabatki
Wszystkim życzę cudownego, słonecznego weekendu i zrealizowania wszelkich zaplanowanych prac ogrodowych.
Wpadłam tu w przerywniku prac ogrodowych i oj ludziska - jak ciepło na ogrodzie

Ubrałam się na cebulkę i kolejne warstwy po kolei szły w kąt

Przed wyjazdem zostawię parę zdjęć z dzisiejszego słonecznego ogródka
Rozwinęła się moja roślinka NN, to faktycznie stokrotka - brawo dla tych którzy zagadnęli
A niedaleko wyrosła sobie jej koleżanka
Hiacynty białe dorosły jako pierwsze
I wyjęłam już niektórą biżuterię ogrodową, pogoda sprzyja
No i są, są wreszcie moje korony, a już myślałam że nie wyjdą. Ale zdjęcie trza było robić szybko, bo zapaszek...