Co robimy w LUTYM w naszych ogrodach ?
- Administrator
- ---
- Od: 28 gru 2006, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Co robimy w LUTYM w naszych ogrodach ?
Co robimy w Lutym w naszych ogrodach ?

- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Kontakt:
Karmimy ptaszki
Wysiewamy nasiona roślin jednorocznych;
Udostepniamy wiecej światła roślinom doniczkowym nie zimującym w gruncie ( czyli tym przechowywanym w pomieszczeniach);

Wysiewamy nasiona roślin jednorocznych;
Udostepniamy wiecej światła roślinom doniczkowym nie zimującym w gruncie ( czyli tym przechowywanym w pomieszczeniach);
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Wszystko zależy jaki będzie ten luty
Jeżeli mamy zadołowane rośliny cebulowe do pędzenia
to przenosimy je w cieplejsze i widniejsze pomieszczenie.
Sprawdzamy stan okrycia naszych roślin w ogrodzie,
bo luty to bardzo groźny miesiąc
Wysiewamy w domu do pojemników nasiona kwiatów jednorocznych o długim okresie wzrostu.
Można zacząć sadzonkowanie pelargonii.

Jeżeli mamy zadołowane rośliny cebulowe do pędzenia
to przenosimy je w cieplejsze i widniejsze pomieszczenie.
Sprawdzamy stan okrycia naszych roślin w ogrodzie,
bo luty to bardzo groźny miesiąc

Wysiewamy w domu do pojemników nasiona kwiatów jednorocznych o długim okresie wzrostu.
Można zacząć sadzonkowanie pelargonii.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Aurynko, gdzie kupiłaś siatkę z włókna szklanego do ochrony pni? ja znalazłam tylko z plastiku czy jakiegoś plastikopodobnego tworzywa:(
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Nalewko można ją dostać praktycznie w każdym sklepie budowlanym. To jest tzw. siatka podtynkowa z włókna szklanego. Jest trwała i jak do tej pory jestem z niej zadowolona.Nalewka pisze:Aurynko, gdzie kupiłaś siatkę z włókna szklanego do ochrony pni? ja znalazłam tylko z plastiku czy jakiegoś plastikopodobnego tworzywa:(

- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na ogródku w lutym nic nie będę robiła- ale w domu zaczynam przygotowywać się do siewu kwiatów. Zakupiłam ziemię, doniczki już od jesieni umyte czekają/ umyte po zeszłorocznym używaniu/. Teraz buszuję po sklepach i przynoszę nasiona- ale wszystkich teraz chyba nie wysieję - nie zmieściłabym na parapetach. Wiosną resztę wysieję co prawda do doniczek, ale na polu, bo mam nasiona bylin - czyli i tak za rok będą kwitły.
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nela jeśli masz byliny do wysiania, przejrzyj je dokładnie. Wysianie części z tych roślin właśnie w zimie styczniu- lutym decyduję o powodzeniu wschodów. Ale nie wysianie w domu, skrzyneczka-donica i na dwór!Nela pisze:Na ogródku w lutym nic nie będę robiła- ale w domu zaczynam przygotowywać się do siewu kwiatów. Zakupiłam ziemię, doniczki już od jesieni umyte czekają/ umyte po zeszłorocznym używaniu/. Teraz buszuję po sklepach i przynoszę nasiona- ale wszystkich teraz chyba nie wysieję - nie zmieściłabym na parapetach. Wiosną resztę wysieję co prawda do doniczek, ale na polu, bo mam nasiona bylin - czyli i tak za rok będą kwitły.
Mam na myśli np mikołajki, groszek szerokolistny, żagwin, goździki kropkowane, rozwar, pierwiosnki, wiesiołki, dzwonki...i wiele innych. Najlepiej gdyby były wysiane zaraz po zbiorze, ale jeśli kupujemy nasiona, mamy do nich dostęp właśnie teraz.
pozdrawiam
Pozdrawiam
Anna
Anna