Ogródek Tajgi /1cz.-2008r./
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- TAJGA 2008
- 1000p
- Od: 5 sie 2008, o 09:44
- TAJGA 2008
- 1000p
- Od: 5 sie 2008, o 09:44
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Telewizor ma podświetlane nóżki i zegar oraz 100 programów radiowych.
A pogodę mamy chyba podobną.Baby na placu mówią,"że chyba się ktos obwiesił"tak wiatr wyje.Kupiłam swieże piękne podgrzybki,nie pamiętam w drugiej połowie listopada,zeby grzyby takie były.I jeszcze pietruszkę z natka mała do wsadzenia do doniczki,zeby była do zup zimowych.
Grzybów u mnie już od dawna nie ma , a natkę z pietruszki pokroiłam drobniutko w torebki i do zamrażarki , w zimie jak znalazł , bo na parapetach miejsca nie mam . Telewizora w kuchni nie mam czego Wam zazdroszczę
.
O takich wietrzykach słyszałam powiedzenia , "że baba się w szerokiej kiecce powiesiła i dlatego tak wieje i wyje " .
Pozdrawiam cieplutko

O takich wietrzykach słyszałam powiedzenia , "że baba się w szerokiej kiecce powiesiła i dlatego tak wieje i wyje " .
Pozdrawiam cieplutko
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U nas to raczej się mówi,ze to Góral ze Zębu się obwiesił.
Grzybami byłam zaskoczona, widać pod Olkuszem przymrozku jeszcze nie było.Ale dziwnie długo są nowe i nowe.Bez robaków.Pietruszkę i koperek mam zasuszoną i zamrozoną, ale skoro za zlotówke było do nasadzenia to wzięłam. Stoi na kredensie,blat jest wyłożony kafelkami, parapet przy zamkniętym oknie jest za wąski.
Wiesz,że częsciej udaje mi się coś obejrzeć na tym małym w kuchni jak przysiąść przy dużym w pokoju? Poza tym ma on świetne cyfrowe radio.Rano przed pracą Kawa czy herbata,przy obiedzie Wiadomości z 17.00 czy Kronika Krakowska,bywa wieczorny film przy jakiejś dlubaninie.Ale mnie zatkało,ze lodówki mamy takie same!
Grzybami byłam zaskoczona, widać pod Olkuszem przymrozku jeszcze nie było.Ale dziwnie długo są nowe i nowe.Bez robaków.Pietruszkę i koperek mam zasuszoną i zamrozoną, ale skoro za zlotówke było do nasadzenia to wzięłam. Stoi na kredensie,blat jest wyłożony kafelkami, parapet przy zamkniętym oknie jest za wąski.
Wiesz,że częsciej udaje mi się coś obejrzeć na tym małym w kuchni jak przysiąść przy dużym w pokoju? Poza tym ma on świetne cyfrowe radio.Rano przed pracą Kawa czy herbata,przy obiedzie Wiadomości z 17.00 czy Kronika Krakowska,bywa wieczorny film przy jakiejś dlubaninie.Ale mnie zatkało,ze lodówki mamy takie same!
- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Widzę, że nastało kocie szaleństwo:-). Tajga wyleguje się na lodówce tak jak nasza Lola. To jej ulubione miejsce bo wysoko i ma wtedy oko na wszystko. Moje koty chyba się nigdy nie nudzą, a żeby miały ciekawsze życie to otwieramy im piwnicę aby miały więcej ciekawych miejsc do obejścia w domu:-).
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.