Moja kwitnąca kolekcja

Zablokowany
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja niedawno kupiłam Phal. z przeceny, przekwitniętego, ale z 2 kwiatkami, jeden z nich prawie uschnięty, gdy rozchyliłam jego płatki zauważyłam maleńkie wełnowce. Kwiatek został oderwany i wyrzucony do pieca, dla pewności, a w doniczce wylądował ząbek czosnku. Phal. przejrzałam z góry na dól i nie zauważyłam nic niepokojącego, teraz stoi w "poczekalni". Będę go obserwować!

Kam.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No cóż niestety często zdarza się przytargać z marketu jakieś diabelstwo, najgorzej, że przeważnie są pochowane i dopiero po jakimś czasie wychodzą z ukrycia.
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko napisz co słychać u storczyków, czy już doszły do siebie po remoncie.

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko, dzięki za odkurzenie mojego wątku :D chwilowo nie mam dostępu do aparatu, więc nic nie piszę :? bo bez zdjęć suche fakty to troszkę nudno :? A co do storczyków, to remont przetrwały świetnie, pędy rosną jak szalone, niektóre już zawiązują pąki. Jeden bardzo ciemny fioletowy otworzył właśnie dziś pierwszy pąk na przedłużonym pędzie. Tak ,że jestem bardzo zadowolona, tym bardziej, że bardzo martwiłam się ciężkimi warunkami jakie miały na czas remontu, ale na szczęście widać, że storczyki to twardziele :wink: :D
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Agnieszko juz sie nie mogę doczekać Twojej sesji zdjeciowej.na pewno nas wszystkich zaskoczysz swoimi pięknościami :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeśli w końcu dorwę aparat :wink:
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Agnieszko to fajnie, ze już po remoncie bo remonty to coś okropnego, cieszę się że twoje storczyki dzielnie go zniosły i będą cieszyć kwiatami. Czekam na fotki.

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani, wreszcie dorwałam się do aparatu i cyknęłam kilka fotek. Pokażę na początek co u mnie w tej chwili kwitnie. Na wspólnej fotce są te które mieszkają w pokoju na piętrze, a na pojedynczych te mieszkające na parterze. Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekMam nadzieję, że troszkę kolorków rozjaśniło zimę za oknami :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

piękne Phalaenopsisy. wszystkie mi się podobają. ten żółty bardzo się wyróżnia na 1. fotce. jest sliczny i trochę podobny do mojego.
Awatar użytkownika
menia
500p
500p
Od: 30 lip 2008, o 21:36

Post »

AGNESS co tu mówić. Przecież to same cuda. Śliczne aż dech zapiera :)
wuzetka
50p
50p
Od: 4 lis 2008, o 00:53

Post »

wuzetka napisał/-a :
i ja dziękuję Agness też mam coś podobnego z liści w domu, tylko u mnie inaczej kwitnie Może dowiem się, czy to samo

Pozdrawiam,
Wuzetka

Wuzetko ja myślę, że Ty możesz mieć hoję, jeśli masz zdjęcia jak kwitła to Ci spróbuję pomóc , pokaż w moim wątku, żeby nie zaśmiecać wątku Kaisog

Dziękuję za zainteresowanie, niestety nie mam zdjęcia z czasów kwitnienia, dlatego też jedynie napiszę, że kwiatostan przypominał grono i wydawało dość intensywny zapach, kwiaty białe, jakby atłasowe z bordowym środkiem, no i u mnie wije sie wkoło :) wypuszczjąc pędy do swiatła a dopiero potem liście :)
napisałam jak umiałam dokładnie:)

A do Ciebie Agness zaglądam i co widzę?
Śliczna i jak imponująca kolekcja ;:31

Pozdrawiam,
Wuzetka :wink:
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

AGNESS cudeńka!!!! po prostu miodzio :lol: Szczególnie te nakrapiane mi sie podobają bo sama nie mam ani jednej takiej sztuki :D ale mam nadzieje, że to sie zmieni szybko.

Pozdrawiam
Goska
wuzetka
50p
50p

Post »

Gosiu zmieni się, zmini i nawet nie bedziesz wiedziała kiedy :lol:
to wciąga w zastraszająco szybkim i pozytywnym tempie :roll: więc nim się obejrzysz...bedziesz miec podobną kolekcję jak Agness :lol:

Pozdrawiam,
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

wuzetka pisze:Gosiu zmieni się, zmini i nawet nie bedziesz wiedziała kiedy :lol:
to wciąga w zastraszająco szybkim i pozytywnym tempie :roll: więc nim się obejrzysz...bedziesz miec podobną kolekcję jak Agness :lol:

Pozdrawiam,
to sie robi normalnie jak zboczenie..... co pójdę do sklepu to głowa mi lata czy przypadkiem storczyków tu nie mają hihihi
wuzetka
50p
50p

Post »

kaisog1 pisze:
wuzetka pisze:Gosiu zmieni się, zmini i nawet nie bedziesz wiedziała kiedy :lol:

Pozdrawiam,
to się robi normalnie jak zboczenie..... co pójdę do sklepu to głowa mi lata czy przypadkiem storczyków tu nie mają hihihi
nie tylko Tobie ;:2
ja już dostałam hopla na tym punkcie, a w tygodniu muszę zajechać do sklepu z roślinkami, choćby tylko pooglądać ;:31

Pozdrawiam,
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”