Moja kwitnąca kolekcja
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja niedawno kupiłam Phal. z przeceny, przekwitniętego, ale z 2 kwiatkami, jeden z nich prawie uschnięty, gdy rozchyliłam jego płatki zauważyłam maleńkie wełnowce. Kwiatek został oderwany i wyrzucony do pieca, dla pewności, a w doniczce wylądował ząbek czosnku. Phal. przejrzałam z góry na dól i nie zauważyłam nic niepokojącego, teraz stoi w "poczekalni". Będę go obserwować!
Kam.
Kam.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Renatko, dzięki za odkurzenie mojego wątku
chwilowo nie mam dostępu do aparatu, więc nic nie piszę
bo bez zdjęć suche fakty to troszkę nudno
A co do storczyków, to remont przetrwały świetnie, pędy rosną jak szalone, niektóre już zawiązują pąki. Jeden bardzo ciemny fioletowy otworzył właśnie dziś pierwszy pąk na przedłużonym pędzie. Tak ,że jestem bardzo zadowolona, tym bardziej, że bardzo martwiłam się ciężkimi warunkami jakie miały na czas remontu, ale na szczęście widać, że storczyki to twardziele

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
wuzetka napisał/-a :
i ja dziękuję Agness też mam coś podobnego z liści w domu, tylko u mnie inaczej kwitnie Może dowiem się, czy to samo
Pozdrawiam,
Wuzetka
Wuzetko ja myślę, że Ty możesz mieć hoję, jeśli masz zdjęcia jak kwitła to Ci spróbuję pomóc , pokaż w moim wątku, żeby nie zaśmiecać wątku Kaisog
Dziękuję za zainteresowanie, niestety nie mam zdjęcia z czasów kwitnienia, dlatego też jedynie napiszę, że kwiatostan przypominał grono i wydawało dość intensywny zapach, kwiaty białe, jakby atłasowe z bordowym środkiem, no i u mnie wije sie wkoło
wypuszczjąc pędy do swiatła a dopiero potem liście 
napisałam jak umiałam dokładnie:)
A do Ciebie Agness zaglądam i co widzę?
Śliczna i jak imponująca kolekcja
Pozdrawiam,
Wuzetka
i ja dziękuję Agness też mam coś podobnego z liści w domu, tylko u mnie inaczej kwitnie Może dowiem się, czy to samo
Pozdrawiam,
Wuzetka
Wuzetko ja myślę, że Ty możesz mieć hoję, jeśli masz zdjęcia jak kwitła to Ci spróbuję pomóc , pokaż w moim wątku, żeby nie zaśmiecać wątku Kaisog
Dziękuję za zainteresowanie, niestety nie mam zdjęcia z czasów kwitnienia, dlatego też jedynie napiszę, że kwiatostan przypominał grono i wydawało dość intensywny zapach, kwiaty białe, jakby atłasowe z bordowym środkiem, no i u mnie wije sie wkoło

napisałam jak umiałam dokładnie:)
A do Ciebie Agness zaglądam i co widzę?
Śliczna i jak imponująca kolekcja

Pozdrawiam,
Wuzetka

to sie robi normalnie jak zboczenie..... co pójdę do sklepu to głowa mi lata czy przypadkiem storczyków tu nie mają hihihiwuzetka pisze:Gosiu zmieni się, zmini i nawet nie bedziesz wiedziała kiedy![]()
to wciąga w zastraszająco szybkim i pozytywnym tempiewięc nim się obejrzysz...bedziesz miec podobną kolekcję jak Agness
![]()
Pozdrawiam,
Wuzetka
nie tylko Tobie ;:2kaisog1 pisze:to się robi normalnie jak zboczenie..... co pójdę do sklepu to głowa mi lata czy przypadkiem storczyków tu nie mają hihihiwuzetka pisze:Gosiu zmieni się, zmini i nawet nie bedziesz wiedziała kiedy![]()
to wciąga w zastraszająco szybkim i pozytywnym tempiewięc nim się obejrzysz...bedziesz miec podobną kolekcję jak Agness
![]()
Pozdrawiam,
Wuzetka
ja już dostałam hopla na tym punkcie, a w tygodniu muszę zajechać do sklepu z roślinkami, choćby tylko pooglądać

Pozdrawiam,
Wuzetka