Aniu-aneczka1979, dzięki

Aparat no cóż, wciąż na auto

Ale nie powiem, zdjęcia już
mi idą trochę lepiej niż ostatnio
Aniu-andzia458, dzięki
Wiola, Herzogin Christiana jest u mnie od zeszłej wiosny dopiero, więc wiele jeszcze o niej nie powiem. Co prawda z wtedy zakupionych panienek zbudowała chyba najładniejszy, zwarty krzew, zaszczyciła mnie kilkoma kwiatami, a plamistości opierała się długo i dzielnie pomimo że wszystkie koleżanki w pobliżu były już przez nią prawie całkiem zaatakowane. Będę z ciekawością obserwowała jak spisze się u Ciebie
Asia, coś nam ostatnio znikłaś na jakiś czas. Te jasno niebieskie to irysy

Co prawda bardziej lubię te ciemne, granatowe ale już na jesieni nie dostałam. Będę polowała znów w tym roku. Słonka życzę

i nie chowaj się już na tak długo
Marlena, moja wiosna dotarła tak w rozkwicie dopiero w ciągu ostatnich dwóch dni

Wcześniej też było szaro-buro. Czytałam że przeszłaś ostatnio katharsis, brawo dziewczyno, teraz to już tylko do przodu
Kasiu, dzięki, widziałam filmik
Ewelina, no to trzymam kciukasy za Twoje plany, ja jak zdążę to po pracy może też coś w ogrodzie podłubię. Wszak dzionek mamy teraz dłuższy o godzinę
Soniu, Ja miałam nasionka od
koleżanki-forumki, na razie wciąż czekam. Chyba tylko jeden kiełek na razie wypatrzyłam dziś rano
Małgoś, powiem Tobie szczerze, że ja jakbym nie była pewna, to chyba bym nie ryzykowała, chociaż może na jakieś małej próbce jak piszesz. Kasia-vimen pisze że kompostuje je i używa bezproblemowo. I bądź tu mądrym
Aniu-zara, dzięki

U mnie burze wiosenne zapowiadane na czwartek. Widziałam że posadziłaś Innocentego, a więc wiosennym przymrozkom mówimy a-kysz
Sabina, piszesz że użyjesz tej ziemi do kopcowania róż, czyli jak moja się zdążyła przerobić, to zapodać ją różyczkom? Hehe, zrobiła sobie baba ziemię liściową i nie wie do czego jej użyć
Iwonko, a wiesz że ja też już mam sieweczki na parapecie

Zobaczymy ile z nich dożyje dorosłości

--------------------------
Kochani, wylazłam przed szereg i pomimo że forsycje wciąż w pąkach pociachałam róże, porozgarniałam kopce i powiem Wam, że chyba muszę to robić wcześniej bo ileż ja młodych przyrostów przez to połamałam to szok

Pod kopcami przyrosty kruche i białe bo słońca nie widziały
Poza tym wiosna pcha się pełną gębą
Puszkinia
Iryski
Ciemiernik
Łubin
Ciemiernik
Narcyz
Takie NN w trawce sobie siedziało
Hiacynty
Ciemiernik
Moje pierwsze obrazki włoskie
Ciemiernik
Floks niebieski - sadzonka już w doniczce z przecenionego, zdechłego, chyba zeszłorocznego kapersa
Aniu-aneczka1979, tu ciemiernikowy maluszek do Ciebie, szykuj papiery adopcyjne
Wszystkim dużo słonka i pogody bo u mnie właśnie urwanie chmury