
Musiało smakować! Jak ładnie wszystko powycinane, a potem pewnie wszystko szybko powcinane

Super!
Gosiu-szukam przepisu na te jajeczka nadziewane-na str 22 nie widzęrosiowa pisze:Asiu, przepis na jajka jest na 22 stronie.
Odnośnie prosiaczka, to już wiem, że żelatyny trzeba dać więcej niż normalnie, szczególnie jeżeli się go gdzieś przewozi
Sorry, był na 21rosiowa pisze:Jajka faszerowane
Jajka trzeba ugotować na twardo, wystudzić i przeciąć nożem skorupki wzdłuż na połowy. Łyżeczką wyjąć jajka, tak aby nie uszkodzić skorupek. Pieczarki usmażyć. Jajka, pieczarki i szynkę zmielić w maszynce. Dodać drobno posiekaną natkę, tłuszcz ze smażenia pieczarek (z umiarem), sól i pieprz. Wymieszać. Farsz wkładać do skorupek i posypać po wierzchu tartą bułką. Smażyć na rumiano układając na patelni z masłem stroną farszu (ciekawe, czy to jest zrozumiale napisane, bo zawsze mam kłopot z precyzyjnym wyrażaniem myśli na piśmie).