...::Ogród Marii Cześć 2::...
- bunia79
- 500p
- Od: 25 cze 2012, o 23:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: ...::Ogród Marii Cześć 2::...
Super, będziemy podziwiać!
Pozdrawiam świątecznie
Bogusia
Pozdrawiam świątecznie
Bogusia
Witaj Bogusiu!!!!!!! teraz po kilku dniach "wiosny" widać co przeżyło zimę co nie. Otóż nawet cebula zimowa zgniła bo nie była przykryta śniegiem i wychodzi tu i tam. Widzę że kilka pierwiosnków niestety nie wyszło np. "franczeska" zaginęła. Kwiaty były zielono-żółte i pofałdowane Muszę je odzyskać może się uda. Wniosek z tego że łagodna zima bez śniegu jest jeszcze z większą szkodą.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2007, o 13:21
Marysiu piękną wiosnę pokazujesz U mnie coś nie dziala fotosik nie można wstawić zdjęćJaki może byc powód?
Witaj Wando !!!!!! coś tam kwitnie ale moim zdaniem szału nie ma. Wszystko rozwija się powoli no i dobrze przecież dopiero początek kwietnia. Jak będą deszcze i ciepło a dopiero ciepłe dni nastały. To będą widoczne przyrosty. pozdrawiam.
-- 4 kwi 20160000001630k1610 --
U mnie fotosik działa a co jest przyczyną to niestety nie wiem. Ktos bardziej biegły w informatyce może rozpozna !!!!!!!!
-- 4 kwi 20160000001630k1610 --
U mnie fotosik działa a co jest przyczyną to niestety nie wiem. Ktos bardziej biegły w informatyce może rozpozna !!!!!!!!
-
Marysiu u mnie pomimo,że trochę deszczu było jest sucho.Może w najbliższych dniach trochę popada deszczyk.U mnie też wszystko słabo rośnie. Marysiu ciemiernik od Ciebie pięknie kwitnie
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Wando cieszę się że ciemiernik dobrze się spisuje. Wyobraź sobie dzisiaj patrzę na pustynniki a tu niewiele a te co są to ledwo wypuściły pędy i już zgnite nie wiem co jest .
-
Pustynniki nie lubią w zimie mieć mokro U mnie po kilku latach uprawy po prostu wyginęły i dałam sobie z nimi spokój.
Marysiu u mnie w nocy był deszczyk ale trochę mało , a rośliny teraz najwięcej go potrzebują
Pozdrawiam
Marysiu u mnie w nocy był deszczyk ale trochę mało , a rośliny teraz najwięcej go potrzebują
Pozdrawiam
Wando już wytłumaczyła mi pani jednej ze szkółek że przyczyną zniknięcia wielu roślin było upalne suche lato a jesień deszczowa. Zima bez śniegu i to dało takie efekty. Mam do Ciebie pytanie czy masz może jakieś margarytki ??? oczywiście białe lub ew. kremowe ???????
-
Marysiu nie mam margerytek Jakoś nigdy ich nie miałam.
Z tym znikaniem roślin po zimie to masz rację. Zimy łagodne, rośliny zabezpieczone a giną
Pozdrawiam
Z tym znikaniem roślin po zimie to masz rację. Zimy łagodne, rośliny zabezpieczone a giną
Pozdrawiam
O skutkach strat tej zimy napisała mi Pani która ma szkółkę i teraz taki stan rzeczy jest ,gdy wypatruje się że wyjdzie roślina a tu nic. Taka jest prawda. To nic że nie masz margarytek może gdzieś upoluję pozdrawiam.
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu..bardzo ładnie kwitną pierwiosnki. . Moje albo podmarzły, albo za mało .
Droga Zeniu to tylko tyle zostało z pierwiosnków tylko te duże natomiast miałam kilka mniejszych nie ma śladu. Tak jak większość mówi to pomarzło mimo że nie było zimy. Nawet szkółki tak samo wyrażają opinię o roślinach które wypadły.