Na rabacie z krokusami zauważyłam też zieloniutkie krzaki różane - prezentują się znakomicie

Natchnęłaś mnie tymi stokrotkami, więc ubieram się i pędzę do OBI...
 Widziałam je chyba u nich dwa dni temu.

Za to wczoraj posiałam bób, groszek i szpinak i sałatę. I tym samym, wszystkie wczesne zasiewy mam już z głowy.  I nawet równe rządki udało mi się zrobić
  Za to wczoraj posiałam bób, groszek i szpinak i sałatę. I tym samym, wszystkie wczesne zasiewy mam już z głowy.  I nawet równe rządki udało mi się zrobić   

Ale słodkie są, fakt. Mam nadzieję, że już zakupiłaś?
 Ale słodkie są, fakt. Mam nadzieję, że już zakupiłaś? 

Sto lat. A Kubulek skradł mi serducho, oj skradł. Teraz to już gość. Ma 7,2 kila. I zajada marchewkę z jabłuszkiem. Poważna rzecz. Opóźniam wyprowadzkę młodych jak tylko mogę
 Sto lat. A Kubulek skradł mi serducho, oj skradł. Teraz to już gość. Ma 7,2 kila. I zajada marchewkę z jabłuszkiem. Poważna rzecz. Opóźniam wyprowadzkę młodych jak tylko mogę  Ale to się stanie ....
 Ale to się stanie .... 

z tego co pamiętam białe też były, i chyba różowe. Okaże się niedługo
  z tego co pamiętam białe też były, i chyba różowe. Okaże się niedługo  Jajek u mnie pod dostatkiem
 Jajek u mnie pod dostatkiem  

Krzaki różane, które zauważyłaś to Bonica.  Wczoraj je przycięłam ...jako pierwsze poszły pod nóż.
 Krzaki różane, które zauważyłaś to Bonica.  Wczoraj je przycięłam ...jako pierwsze poszły pod nóż.   

. Oj widać , że maluch skradł serducho
 . Oj widać , że maluch skradł serducho 

Pozdrawiam
 Pozdrawiam  
  A nie tylko moje zające mają coś z Twoich stron....ja chyba też tak mam
 A nie tylko moje zające mają coś z Twoich stron....ja chyba też tak mam  I dobrze mi z tym
 I dobrze mi z tym  

Ale róże mam obrobione
 Ale róże mam obrobione  

Też dziś z Emilką wyciągnęłyśmy rowery
 Też dziś z Emilką wyciągnęłyśmy rowery  Pięknie nastrajała ta dzisiejsza pogoda - oby jak najdłużej było tak ładnie, choć ja to się zastanawiam, czy to już nie czas na jakiś deszcz.
 Pięknie nastrajała ta dzisiejsza pogoda - oby jak najdłużej było tak ładnie, choć ja to się zastanawiam, czy to już nie czas na jakiś deszcz.
 U mnie ciemierniki też się sieją
  U mnie ciemierniki też się sieją   Czarny zwierzaczek do wygłaskania
 Czarny zwierzaczek do wygłaskania 

Przylaszczka ma niesamowity kolor. Niech siewki rosną ładnie, będzie ciemiernikowa rabata.
 Przylaszczka ma niesamowity kolor. Niech siewki rosną ładnie, będzie ciemiernikowa rabata.  Warzywnik już zagospodarowany po nowemu,
 Warzywnik już zagospodarowany po nowemu,  a mój nie tknięty.
 a mój nie tknięty.  Zwierzaki też poczuły ciepło słońca.
  Zwierzaki też poczuły ciepło słońca.  Ja już rozumiem co to miłość do wnuków.
 Ja już rozumiem co to miłość do wnuków.  Wyjątkowo czynnie spędziłaś dzień.
 Wyjątkowo czynnie spędziłaś dzień.
 w końcu wiosna i od razu lepiej człowiekowi się robi . Ja też dzisiaj poszłam w ogród .. a co !
   w końcu wiosna i od razu lepiej człowiekowi się robi . Ja też dzisiaj poszłam w ogród .. a co !  jutro idę szukać pod moimi . Ostrokrzew cudowny
   jutro idę szukać pod moimi . Ostrokrzew cudowny   Ja będę sadziła na płocie rdesty auberta  , znasz ?
  Ja będę sadziła na płocie rdesty auberta  , znasz ?
 kwiatuszków wiosennych rozkwitła taka rzeka ,cudowna jest ta wiosna ,pozdrawiam
 kwiatuszków wiosennych rozkwitła taka rzeka ,cudowna jest ta wiosna ,pozdrawiam