Dzięki Dziewczyny...
Pati , Żaneta
Więcej? No to chyba trzeba sięgnąć do zdjęć z sezonu..bo teraz to nieco pustawo..
To wiecie co? Pokażę Wam dziwne ogórki... hahaha
Ogórek Cytrynowy... mały ,okrągły, jędrny... szkoda że miałam mało , tylko na próbę, bo w słoiku muszą być fantastyczne!!!

Ogórek Poona Kheera
Dziwny ogórek..może wisieć na krzaku i wisieć.. nie robi się purchawka..do tego smakuje wyśmienicie w każdym stadium dojrzewania. Oczywiście najlepiej zbierać takie "akuratne" , nie czekać aż zbyt przejrzeje.. bo jednak pestki to rosną..
Na ostatnim zdjęciu to sprawdzałam ile wytrzyma..? Wytrzymał cały sezon do września.. zrobił się brązowy.. ale nadal był jędrny..tylko wiadomo pestki duże już..to i smak nie ten.. ale o ile normalnie ogórki zbieramy co kilka dni, a nawet co dziennie.. te mogą sobie być i być.. rosną spore, moje nie urosły bardzo duże, bo to doniczkowa uprawa, ale wiem że mogą być całkiem spore..a przy tym sa doskonałe..

To takie tam.. moje ciekawostki... może je znacie? Może nie...? Ale ja uwielbiam dziwaczne nowości.. i na ten sezon co nieco już mam
A żeby nam było miło.. to coś dla Ducha.. bo tamto to dla Ciała raczej było... hahaha
Podobno małe jest piękne.. więc taki mały Fiołkasek..dla Was