Na łące
- Aguss85
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na łące
Witaj Asia!
Napatrzyłam się od początku na te papryczki zeszłoroczne i już się nie mogę lata doczekać!
Czy dobrze poznaję na pierwszej stronie ten kwiatek- to szachownica (korona cesarska)? Czytałam, że odstrasza nornice i kwiaty, jeśli dobrze poznałam roślinę, to powiedz, czy zauważyłaś, że odstrasza?
Papryczki super, widać, że w ogóle będzie sporo fajnych warzyw. Podczytywałam wątek o okrze, ale prawdę mówiąc tego warzywa nigdy nie próbowałam nawet jeść, co dopiero uprawiać, dobre to? Jak ją przygotowujesz?
Wegetarianizm u nas by nie przeszedł, bo lubimy mięso, ale warzywa też i to prawie wszystkie
Dlatego mi się marzy tak siać i sadzić, by mieć wszystko swoje, przynajmniej w sezonie 

Napatrzyłam się od początku na te papryczki zeszłoroczne i już się nie mogę lata doczekać!
Czy dobrze poznaję na pierwszej stronie ten kwiatek- to szachownica (korona cesarska)? Czytałam, że odstrasza nornice i kwiaty, jeśli dobrze poznałam roślinę, to powiedz, czy zauważyłaś, że odstrasza?
Papryczki super, widać, że w ogóle będzie sporo fajnych warzyw. Podczytywałam wątek o okrze, ale prawdę mówiąc tego warzywa nigdy nie próbowałam nawet jeść, co dopiero uprawiać, dobre to? Jak ją przygotowujesz?
Wegetarianizm u nas by nie przeszedł, bo lubimy mięso, ale warzywa też i to prawie wszystkie

"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Agnieszka
Witaj Agnieszka
. Lato by się przydało na już
. Ciekawe jak ten sezon będzie wyglądał, jak sobie papryczki poradzą i inne warzywa. Okra będzie pierwszy raz, nie mam pojęcia jak smakuje, podobno super zdrowa, jakiś przepis na internecie się znajdzie. Na własne warzywa trzeba znaleźć sposób, zaczęłam nawet przetwory robić
co wczesniej było dla mnie niewyobrażalne.
Na działce mam szachownice kostkowe, cesarskich nie mam, też słyszałam, ze szachownice odstraszają nornice ale chyba na nieduże odległości
Posiałam na działce bób i kilka rodzajów groszku i do tego szpinak, roszponkę, rzodkiewkę i pietruszkę naciową. Bardzo lubimy groszek cukrowy
.

Na działce mam szachownice kostkowe, cesarskich nie mam, też słyszałam, ze szachownice odstraszają nornice ale chyba na nieduże odległości
Posiałam na działce bób i kilka rodzajów groszku i do tego szpinak, roszponkę, rzodkiewkę i pietruszkę naciową. Bardzo lubimy groszek cukrowy

- Aguss85
Bób, groszek, pietruszka, szpinak, rzodkiewki, ahh same pyszności!
Mam ten zestaw wysiany, a reszta nasion czeka na ciepło
albo rośnie sobie na razie na parapecie i też tęskni za słonkiem, oby było go tej wiosny jak najwięcej. Będę jeszcze podpytywać o tą okrę, bo mnie zaciekawiła ;]

Agnieszka
Agnieszka
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Asiu ładnie ujęłaś papryczki i trzymam kciuki za okrę, bo ja się poddałam. Trochę owocków zebrałam i bardzo mi smakowała
więc powodzenia! Piaskownica bardzo praktyczna 

- andzia458
- 500p
- Od: 19 sty 2014, o 18:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jaką Ty masz już dużą paprykę
Moja jakoś stoi w miejscu 

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie

Witam, jakie u ciebie duże już papryki jestem pod wrażeniem. Oby dały duże zbiory.
Gosia
Hejo,
Agusia, Marysia - okra ma się dobrze, oby tak dalej.
Andzia, Mili - super ostre papryki są większe, siane na początku lutego, reszta - mniej ostre i słodkie - z początku marca - malutkie.
Papryczki na spacerze na balkonie
ale chyba je zabiorę bo idą jakieś chmurzyska.

(jakby lokowanie produktu typu jogurt
)
Agusia, Marysia - okra ma się dobrze, oby tak dalej.
Andzia, Mili - super ostre papryki są większe, siane na początku lutego, reszta - mniej ostre i słodkie - z początku marca - malutkie.
Papryczki na spacerze na balkonie

(jakby lokowanie produktu typu jogurt

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. Sadzonek masz mnóstwo
. Są bardzo ładne, będzie co jeść
. Pozdrawiam
.

- Aguss85
Ile papryk!
Są cudowne
Jagoda też super, już kwitnie (u siebie mam same listki póki co
) wspaniałe! 

Jagoda też super, już kwitnie (u siebie mam same listki póki co

Agnieszka
Agnieszka

Posiałam ostatnio:
miskant chiński - mam tylko jedną trawę ozdobną - zebrinusa, który chyba zimy nie przeżył...
powojnik tangucki - podobno super na ogrodzenia, ale ja nie mam ogrodzenia

stewię - do słodzenia
bazylię - do pizzy
hyzop -

Oraz jarmuż, aksamitki, kalarepkę..
I pomidorki (4 duże, 4 koktajlowe odmiany - musiałam się ograniczyć

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Super wysiewy. Tangucki to wielka bestia. Znajdź mu podporę dużą. Bo naprawdę gigant z niego.
Oj
. To może szwagrowi upchnę, na dom i płot.
Ciekawe jak będzie kiełkować.

Ciekawe jak będzie kiełkować.
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Na dom to raczej nie powojnik. Choć Tanguckie to wytrwałe bestie i raczej nie chorują. Nie wiem, jakby się spisał na ścianie domu. Tam nie ma przewiewu, mógłby łapać grzyba. Na płot jak najbardziej.