Pod bocianim...... ogród 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod bocianim...... ogród 2015

Post »

Spokojnie,u nas wiosna mini krokami idzie ;:108
No a jakie różyce to nie napisała :twisted:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

wprawiam się w jeździe (tzn.rozbijam się :oops: )
No nie.... wszystko w porządku? ;:168
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Spokojnie, zdążysz ze wszystkim. Nie pędź, odsapnij kobieto. ;:196 Czekam na fotki bociana :wit
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Może tak, będzie szybciej nadrabiać, mam nadzieję, że nikogo nie obrażę. GosiaMargo2, Tulap, GosiaPepsi, Majka , Aprilku(witam wiosennie),Anna11, Ania Aneczka, Izo, Ewciu , dziękuję za podpowiedzi, a niektórym nie będę wymieniać ;:224 , za jeszcze większe zamieszanie w mojej głowie. Lista zamknięta , zamówione. Cała lista zostaje - za radą Ani Anna11( do jesieni :wink: ) a teraz wybrańce :
Cream Abundance (Harflax) - 3, Lacre - 4 , Iceberg cl. - 2 , Burgundy Iceberg -( tak na sprawdzenie tego zapachu MAti).

Reszta czeka i tak nie wiem gdzie wsadzę, ale gdzieś , w którąś stronę poszerzę różankę :D .
Zamówiłam też kłącza i cebule, a najgorsze to to, że już przysłali na drugi dzień, nie mam pojęcia co z tym robić, termin wysadzania IV-V, a w zestawie: OSTRÓŻKA BIAŁA WHITE , dALIA DEKORACYJNA BLUE BIRD ,DALIA KARŁOWA TOPMIX RED,SASANKA ZWYCZAJNA ,ALBA SERDUSZKA OKAZAŁA ,FREESIA DOUBLE FREZJA - spróbuję może coś wyjdzie, Malwy kilka kolorów, AWUŁKA ARENDSA PEACH BLOSSOM.

Dobrze, że cały czas pracuję nad drzewkami owocowymi , bo jakby mi przyszły teraz.........Swoją drogą, sprzedają takie odmiany np. jabłoni , że potrzebują innej jabłoni do zapylania, nie wiedziałam. Teraz jak zaczynam wybierać, plus zapylacz do każdej , to mi miejsca brakuje.

PS.Pepsi jak bocian przyleci dam znać, a odpocząć teraz nie ma szans, mam dwa bilanse do zrobienia, plus bieżące miesiące. Oby do 31. marca się wyrobić :wink:
Majka nic się nie stało, nie jest źle , gorzej z pargkowaniem ;:215 .
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

No to mi się widzę dostanie jak zapach nie będzie pasować,to się wrobiłem :;230
W każdym razie taki typowy to nie jest.
No i kolorek ładny :lol:
Fajnie wygląda jak geny Iceberg przeważą w kwiecie i dostanie białe płatki.Zdjęcia mam na telefonie,chcesz to pokażę :uszy
Fajnie byliny kolorystycznie zestawione ;:108 A ja tam już w marcu bym wsadzał (i tak będę już przesadzać)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Albo możesz posadzić do doniczek i w domu przez jakiś czas trzymać.
Współczuję tej wprawy w jeździe. W-wa jest ciężkim miastem. Jakoś do tej pory nie mogę się przełamać
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Hey :wit jak tylko parkowanie to się cieszę ;:168 akurat, to da się w praktyce dopracować :;230
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Hejka. :wit
Jak tam bocianie gniazdo, ciekawe czy w tym sezonie będzie zasiedlone.
Jakoś ta wiosna jest niespieszna i ciągle zimą zalatuje.
Pozdrawiam ciepło i oby do wiosny. ;:168
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kaja_krys
200p
200p
Od: 17 lip 2012, o 10:22

Post »

Kochana a nie masz już bociana? Pokaż jak masz.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

DTJ_1 pisze: Burgundy Iceberg
Z tak ogromniastej listy tylko ta jedna u nas rośnie :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Są gorsze miasta do jazdy od Warszawy...
Dorotko spróbuj znaleźć w miare uniwersalnego zapylacza - zwykle przy każdej jabłonce podają po kilka zapylaczy, więc dla większości da się znaleźć wspólny mianownik.
A co marca w tym roku to masz rację - okropny. Święta bardzo niefortunnie wypadły. Ja bilanse mam jeszcze nietknięte, bo jeszcze vatu nie skończyłam... ;:202
Różyczki ciekawe - oj będzie się działo ;:138
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati masz rację jak zapach nie podejdzie, będziesz miał nowe róże. Ale na razie jeszcze czekam. Z tego co widziałam dużo róż na środkowej rabacie przemarzła do kopczyków, zobaczymy co będzie pod.
Wstaw te zdjęcia, zobaczymy i trochę kolorowo się u mnie zrobi. ;:306

Gosia, dostałam samochód służbowy i jeżdżę i to dobrze, bo przy moich lękach jakbym nie jeździła, to pewnie prawko wylądowałoby w szufladzie tylko jako dowód, że potrafię :roll: . A tak powolutku.

Majeczko po W-wie wariaci jeżdżą a ja chyba na nich trafiam. Ale do Ciebie już dam radę i dojadę ( z brygadą - trochę rabatki Ci prześwietlą :;230 ) Święta na działce, trochę odpoczynku.

Grażynko ;:196 też jestem ciekawa i czekam. Lepiej żeby jeszcze nie przyleciał, bo w zeszłym roku przykro było patrzeć jak marznie pod śniegiem.

Krysiu nie nie ma. Ale w tym sezonie już uratowałam sikorkę i gołębia, do którego dobrał się jastrząb. Biedne te ptaki, a w tym roku już trzy jastrzębie ciągle krążą. Pogotowie Dorotkowe gotowe, a jeszcze próbowałam kota z drzewa ściągnąć ;:306 , bo Wader zagonił , a że kot gruby i ociężały bał się zejść. :;230

Anrzeju i jak się sprawuje ?, jaki zapach , ładni czy nie?, bo to ten zapach mnie skusił( zaraz Tulapkowi się dostanie) ;:124 .

Kasiu już wsadzone, jadno drzewo i jeden zapylacz, zobaczymy co z tego wyniknie. Będzie to będzie, nie będzie owoców trudno, ale liczę chociaż na piękny kwitnący sad w przyszłych sezonach. A owoce pewnie i tak ptaki się poczęstują. Ja już zrobiłam bilanse, dwie firmy w sądzie złożone, jestem na bieżąco, mogę działać oby pogoda się polepszyła.
U mnie strasznie szaro, kilka marnych krokusów i maluteńka przylaszczka. Teraz święta, a po świętach remont podłogi- oj będzie się działo , na pewno w domu :? .
Bocian- brak, mama moja powtarza na" Zwiastowanie, bocian na gnieździe stanie...." zobaczymy w zeszłym roku stanął :wit

Kochani Radosnych , Spokojnych i Słonecznych Świąt Wszystkim Życzę. ;:3
Odpoczywajcie, zbierajcie siły na wiosenne porządki. Już dziś Wam składam, bo ostatnio moja obecność na FO trochę okrojona. Buziaki
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bocian przyleciał, zdjęć na razie brak. A jednak na 'Zwiastowanie'.
Awatar użytkownika
kaja_krys
200p
200p
Od: 17 lip 2012, o 10:22

Post »

Brawo dla bociana! Wczoraj jak wracałam do domu widziałam w jednym gnieździe siedzącego bociana ( w miejscowości Łabunie na Zamojszczyźnie). Powiadają co niektórzy, że jak pierwszego bociana lecącego widzisz to dobrze wróży. Dzień wcześniej widziałam w tej samej miejscowości dwa lecące łabędzie. Cały czas się zastanawiam: skąd one się tam wzięły?
Dobrej pogody na ten świąteczny wypoczynek życzę.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Dorotko, jak dobrze, że bocian już jest ;:138 Naszego z pobliskiego gniazda w Stoczku, jeszcze nie widzieliśmy. Ale po drodze dwa gniazda już były zajęte :D
Kochana, radosnych, zdrowych, pełnych miłości, rodzinnych Świąt na działce ! Ściskam mocno ;:196
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”