Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4

Post »

U mnie pochmurno więc czekam na słoneczko., ;:62
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko . U mnie tez lało jak z cebra w nocy i ziemi ładnie nasiąkła. Teraz przydałoby się słoneczko i wszystko zacznie rosnąć ;:333 . Fajnie, że lubisz pichcić i nie będzie to dla Ciebie kara, że stoisz przy garach . W takim razie spektakularnych smaków Ci życzę i spokojnego gotowania . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko witam Cię ;:196
Niestety znowu chmury zwyciężyły i ciemno się zrobiło ;:oj
A ja dzisiaj głównie w kuchni, ale i do ogrodu wyskoczyłam przewietrzyć się i nabrać sił do prac kuchennych :D
Sąsiad zmienił plan i na jutro kazał przygotować kiełbaski do wędzenia więc dostałam przyspieszenia. Już na następne święta mam nadzieję na niezależność wędzarniczą ;:215 no chyba, że budowniczy dostanie cug ;:136
To dobrego popołudnia i szybkiego uwijania się przy pracach domowych. Obrazek
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Lucynko,ja dzisiaj posiałam pomidory i odwiedziłam działkę ,po południu wyszło słoneczko i żal było nie skorzystać.Krokusy i u mnie zaczynają kwitnąć, inne rośliny też się budzą do życia,miałam nieproszonego gościa na działce, poobgryzała mi listki tulipanów.Dwa lata temu miałam 3 tuje i jak poszłam wiosną na działkę to wyglądały jakby je ktoś wystrzygł,takie się zrobiły smukłe ;:306 .Okazało się ,że to była sarna,zresztą są ślady jej bytności.
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Dobry wieczór Lucynko :wit
No więc jak tam Twoje przygotowania do świąt? Musisz mieć w święta tłum ludzi, skoro już dzisiaj zaczęłaś pichcić? Ja byłam dzisiaj w Biedronce ale bardzo szybko stamtąd wyszłam jak zobaczyłam ten tłok ludzi i niemożność przeciśnięcia się pomiędzy nimi z wózkiem- jakby tam coś za darmo rozdawali ;:223
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko miłego spędzania czasu w kuchni. ;:168 Ja też nie przepadam za siedzeniem przy stole, wolę być w ruchu. W ogrodzie jednak trochę za zimno. ;:131
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Dzień zmierza ku końcowi, więc: Dobry wieczór wszystkim. ;:180 ;:180
Zajęcia domowe w miarę ogarnięte, wobec tego mam chwilę dla Was i dla siebie oczywiście też. ;:138

Kasiu [Kasiula] - miałaś słoneczko? A dzisiaj? ;:204
U mnie pięknie świeciło na tle błękitnego nieba. ;:3

Ewelinko - dziękuję. ;:168
Pichcenie wszelakich potraw czy pieczenie ciast faktycznie daje mi dużo przyjemności. Jednak mniej niż praca na działce. Dlatego właśnie kulinarnie wyżywam się tylko wtedy, gdy działka odpoczywa. W sezonie dla ewentualnych gości tylko grill i nie ma zmiłuj. ;:224

Marysiu [Maska] - wczoraj miałaś chmury, ale dzisiaj chyba słoneczko... ;:218
Czuję zapach Twoich wędzonych kiełbasek, tym bardziej że właśnie do mnie przyjechały już gotowe i cudnie pachnące wędlinki z prywatnej masarni. ;:215
Ja już prawie przygotowana do świętowania. Zostało mi tylko zrobienie potraw , których nie da się zamrozić, a muszą być świeżutkie. :tan

Tereniu - mam nadzieję, że dzisiaj też miałaś słoneczny dzień. ;:333
Sarenki to miłe zwierzątka, ale jednocześnie szkodniki i gdy nie ma porządnego ogrodzenia, potrafią narobić podłoże. ;:222

Aniu - przygotowania idą zgodnie z planem. ;:63
Tak wcześnie zaczynam przygotowania świąteczne nie z uwagi na tłum gości, choć cała rodzina przy stole zasiada, ale ze względu na to, że Wielki Piątek jest dla mnie już dniem przeznaczonym duszy. Tego dnia już świętuję, a w tym roku pierwszy gość już się tego dnia zamelduje. ;:215

Beatko - nowy awatarek! ;:333
Widywałam go u Forumek, ale nijak z Tobą go zidentyfikować nie potrafiłam. ;:185
Taka ze mnie nierozgarnięta lebiega niewidymka.

Soniu - dziękuję i wzajemnie. ;:196
Dzisiaj w ogrodzie raczej za zimno nie było. ;:3 To gdzie się ruszałaś? :tan W ogrodzie czy w kuchni? :tan

Dla Was kilka moich nowych bratków.

Obrazek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

U mnie zaś deszczowo ;:222 podlewa delikatnie a krokusiki zamknięte. :evil:
Piękne i kolorowe bratki. ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Żadnego słoneczka nie było ;:185 padał nawet zmrożony deszcz, taki tyci gradzik :?
Lucynko też miałam zamiar wziąć z takiej masarni wyroby i dostaliśmy przed świętami kiełbasę ale jak jem moją to jednak nie żałuję wysiłku ;:185 mimo że ją trochę przesoliłam :;230
Poznałam nową metodę siania Winter-Sowing i poczyniłam próby, co prawda jest trochę za późno ale zobaczę co z tego wyjdzie i w tym opadzie siałam kilka roślin :D
No to odpoczywaj, ja jeszcze mam do zrobienia ser. Ściskam ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Śliczne bratki a ja dalej nie kupiłam ;:223 . Nie miałam gotówki a kartką nie można płacić u takich miejscowych ogrodników ;:218 . Pewnie same pyszności dzisiaj zrobiłaś ;:173 .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Kasiu [Kasiula] - życzę Ci, by słoneczko i do Ciebie zawędrowało. ;:167
Bratki lubię, a moje działkowe jeszcze w fazie listków. ;:108

Marysiu [Maska] - to może jutro ;:3 Ci zaświeci ... Gorąco Ci tego życzę. ;:3 ;:3
Moja masarnia jest porządna. Taka bardziej domowa i wędliny robią naprawdę świetne. Owszem, drogo, ale smacznie. ;:333
Marysiu, przecież my tym sposobem siejemy, tylko robimy to w większych pojemnikach plastykowych, które nakrywamy innymi pojemnikami - też plastikowymi.
Nie widzę różnicy. Jeśli dobrze odczytałam podany przez Ciebie sposób.
Rób sobie ten swój ser i niech Ci wyjdzie jeszcze bardziej smakowity, niż zawsze... ;:196

Ewelinko - na ryneczek czy bazarek to trzeba żywą gotówkę zabierać, bo czasami trafia się coś fajnego i potem żal serce ściska. :;230
Jakie tam pyszności. ;:218 Trochę więcej jadła niż zwykle. Święta, to trzeba trochę urozmaicić, co by rodzinka pamiętała i każde święta zechciała w domu rodzinnym spędzać. ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie doczytałaś że sieje się w pojemnikach na zewnątrz . w zasadzie na śniegu to wszystko stoi. Tylko że teraz nie ma już śniegu, ale rośliny trzymamy w cieple. Mnie to bardzo odpowiada bo mam już dość pojemniczków w domu. Dzisiaj miałam tyle sprzątania w pokoju, że gdyby się udało to byłabym bardzo zadowolona ;:333
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marysiu - ale przecież są rośliny, które kochają tylko ciepełko, to jakże je tak na mróz wyekspediować? Wszak dla nich to zabójcze warunki... Czyż nie?
No wiesz, eksperymentalnie można próbować, ale ja jednak sceptycznie na to spoglądam. ;:218
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Zaglądnęłam chyba pierwszy raz do tego ogródeczka, sympatyczne kwiatki jeszcze tu wrócę. POZDRAWIAM
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko u mnie Agatka dała dwa linki do blogu, co prawda po angielski ale zrozumiesz, jest zasada i jest lista roślin które można tak siać :D O ten eksperyment chodzi :D Rośliny są podobno zdrowe zahartowane i dobrze rosną :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”