Wiosna już tuż tuż , jeszcze momencik i będzie można działać , sama nie mogę się jej doczekać - bo też załapałam ogrodowego bakcyla i podobnie jak Ty dopiero zaczynam , planów mam sporo, a co mi z tego wyjdzie czas pokaże . Będę kibicować przekształcaniu działeczki w wymarzony ogród
Praca wre. Sobota normalnie za krótka była. Do dziś się ruszać nie mogę ale to cieszy. Ile można siedzieć w domu. Następne pracę po świętach. Już się nie mogę doczekać.
Pierwsze kwiatuszki śliczne. Wcale się nie dziwię, że ruszyć się nie mogłaś bo kawał roboty odwalony. Zapewne to też duża zasługa Twojej pomocnicy . U nas ciągle pada na razie nie da się wejść na działkę.
Dzialka względnie uporządkowana. Teraz pomału będę wybierać kwiatki. Może nie jest taka piękna jak wasza ale marzy nam się dzialeczka jak z dzieciństwa. Nie taka pod linijkę ma w niej tętnic życie. Warzywa już niektóre wychodzą. W folii już rośnie rzodkiewka i sałata. Na grzadkach corci też już wychodzą polne kwiatki i Groszek.
Witam się po przerwie. U mnie trochę zmian. Na wiosnę rodzinka się powiększy. Kolejna cora. Z tego względu nie mogłam ani jesienią ani wiosna teraz nic porobić. Ciąża zagrożona. Ale mam taką kochana mamusie, że przyjechała i w dwa dni rozpracowala dzialeczke. Naprawdę się napracowala. Była tragiczna. Pełno liści i jeszcze tragedia po scieciu 9 m tui. Oczywiscie dostaliśmy pozwolenie na jej wycinke.
-- 21 mar 2017, o 16:25 --
Wiadomo nie jest tak pięknie jak u was ale ja dopiero drugi rok mam tą dzialeczke. Już nie mogę się doczekać kwiatuszkow i warzywek.
Ja mam 13m2 ogórdka przy mieszkaniu, jedynie tam mogłabym coś zasadzić bo ziemia jest. Tylko co zasadzić skoro tak mało i do tego od strony ulicy? :/
Z drugiej strony, od strony południowej jest owszem 47m2 ale ziemi tylko 10cm, nawet trawa nie rośnie, bo dzieciaki biegają. Pozostaje mi zbudować jakieś skrzynki i tam powsadzać. Tylko też co? Tam latem jest jak na patelni, nawet dwa razy dziennie podlewane wszystko się wysusza i pali. Jakie rośliny od tych dwóch stron polecacie?