Ja sceptycznie przyjmuję długoterminowe prognozy pogody.
Na ogół się nie sprawdzają.
Wczoraj Polsat mówił, że u mnie dzisiaj będzie padał deszcz, a jakby na przekór świeciło piękne słońce.
Prognozy zmieniają się z dnia na dzień. Pogoda jest dynamiczna.
Liczę mimo wszystko, że tym razem się spełnią jeśli chodzi o święta.
Jak tak dalej pójdzie, to w przyszłym tygodniu można by zrobić cięcie róż.
Drażnią mnie już te sterczące kikuty
No trzeba by zabrać się za trawnik, będzie z nim trochę pracy
Grażynko i u mnie ziąb niemożliwy! No nie da się nic na działce zrobić bo choróbsko gotowe ! A ja się nie chcę dać! Wystarczy,że eM się nie może wykurować bo choróbsko co raz to powraca...
Wawrzynek pachnie...słodko! Lucyna Ty jak Kasandra ...wieszczysz..! Ma być ciepło ! Po świętach startujemy ! Gosiu-Margo u mnie tylko prace porządkowe i nawożenie ..Żadnych roślin do sadzenia nie posiadam...mam na to cały sezon przed sobą ! Inwestycji też żadnych raczej nie przewiduję . Co prawda na balkonie wychylają się w skrzynkach posadzone cebule lilii , kupione w lutym a także floksy, 2 ciemierniki kapersowe posadzone w doniczkach i coś tam coś tam...ale pośpiechu żadnego nie będzie ...
Na działce byłam jeszcze w piątek więc zdjęcia trącą myszką ...ale niemniej na topie... średnia krajowa...
Zaglądającym parę fotek , żeby nie było, że na darmo wchodzicie tutaj ... czym chata bogata....
Marysiu krokus z rojnikiem ślicznie wygląda. Niby nie masz co sadzić, a lista jednak nie taka krótka. Ja też nie siedzę w ogrodzie, bo zdrowie ważniejsze, jeszcze się napracujemy.
U mnie też zimno i od czasu do czasu pojawia się deszczyk a poranna temp. w granicach zera.
Szkoda zdrowia na taką pogodę.... to głupota teraz się przeziębić i leżeć gdy już naprawdę zrobi się ciepła wiosenka.
Życzę zdrówka Tobie i eMowi, bo po świętach ma być zdecydowanie cieplej.
Foteczki piękne ..... oj bogata ta Twoja wiosenka.
Soniu byłam wczoraj 15 min.na działce podlać moje doniczkowce schowane w tunelu przed dzikami...Ziąb,że nawet bym chęci nie miała cokolwiek robić . Rośliny jedne stoją w miejscu a inne przekwitają ...ogólnie nie było nawet czego fotografować...
Stasiu dziękujemy i odwzajemniamy zdrowotne życzenia dla Was! Mam nadzieję , że po świętach nastąpi poprawa w każdym względzie ...i pogodowym i zdrowotnym
Wiosna wbrew pozorom nie taka znowu bogata...jadąc wczoraj na działkę miałam nadzieję na lepsze widoczki ale nic z tego...Krokusy przekwitają narcyzy się ociągają ...słabiutko...