Kasiu,z wysiewów wschodzą mi lilie azjatyckie i trytoma.
A i pomidory już wychodzą.Ale chyba przez to,że po 2-3 nasionka w kubeczku,to jakoś wątpło wyglądają.Spóżnialskim dam czas do niedzieli i dosieje znowu.Jakoś mało mi wygląda(99 sztuk wysiałam,zobaczymy ile się uchowa).
Justynko,lilie posadzone.Upchnięte gdzie się dało

.Ale opisane.Zobaczymy.Widziałam,że już zaczynają wychodzić te 'stare'.Początkowo drobnica która narosła,a wczoraj zobaczyłam,że i te,które zakwitną,większe-tez wychodzą.Chyba kilka dni słońca i ciepła -przyspieszyło.
Chyba i ja będe czekać z zakupami liliowymi na takie okazje

.Na bazarku jakoś nigdy nie kupowałam.Chyba dletego,że one luzem i nie chciałam zamienionej kupic.
Ja pomidory sieję ,a póżniej do gruntu.Więc bardzo się nie spieszyłam.Dopiero w połowie maja wysadzę.A jak są duże sadzonki,to gorzej znoszą póżniej wiatr.Jak będzie ciepło,to szybko ruszą.
Anida,już chciałam pędzić Twój ogród obejrzeć,a tu wątku brak

.Cieszę się,że do mnie zawitałaś.Napisz coś o sobie,a najlepiej załóż wątek

.Dobrze jest znać kogoś zapalonego ''kwiatkowo''-z bliskich okolic.Można podglądnąć co jest do kupienia zielonego ,w okolicy
Hippeastrum Sumatra cieszy mnie kolorami.
-------------------------------------------
Kochani,
byłam w Obi.I nie wyszłam pusto

.Kupiłam jeszcze 3 róże.Dwie pnące ;Paul's scarlet climber(czerwona) i Swan lacke (biała).Oraz angielską Hickory hill (biała).Ciekawe jak te pnące się zachowają.
A wczoraj przyszła paczka z zamówionymi roślinkami od
Szulca.Dostałam 5 małych gratisów.Ogólnie jestem zadowolona.Sadzonki,może nie jakies giganty,ale ceny ok.Kupiłam m.inn. kilka trawek,2 paprocie,3 berberysy,forsycję o zielono białych liściach i złotokap,który kosztował 5 zł,a ma pewnie ponad metr wysokości.Z niego chyba najbardziej jestem zadowolona
Większość posadziłam w doniczki,bo miejsca ciągle brak
Niewiele na tym zdjęciu widac;
A w święta byłam na spacerze z Moniką ,nad jeziorem.Pamiętacie naszą ''pływającą wyspę''?
Zdjęcie z jesieni
Zdjęcie z teraz;
Czyli jest nadzieja na normalne kąpiele

.Może całkiem się utopi

Muszę kończyć.Monika lekcje zaczęła odrabiać,trzeba zerknąć.Myślałam,że Maciek zaśnie i pójdę coś podziałać na dworze.Ale ten łobuziak już 3x pił mleko i nadal nie śpi
Miłego popołudnia.