W tym sezonie już wyglądają inaczej, mają też inny smak, no i wygląd normalnej gruszki.

Joze1802 pisze:
Miąższ twardy, gruboziarnisty mało soczysty o smaku słodko kwaskowatym, ale poczekam co będzie jak jeszcze powiszą lub poleżą.
No, tego bym nie powiedział, jak dla mnie smak jest fajny - taki słodko kwaskowaty, orzeźwiający. Jak na dzień dzisiejszy to są jeszcze bardzo twarde, mało soczyste i mocno trzymające się na drzewie. Podejrzewam, że to jakaś odmiana bardzo późnozimowa, tylko jaka? do tego chcę dojść.faniczekolady pisze:czyli podły
Świetnie się przechowują, co prawda dopiero miesiąc, ale na pewno jeszcze poleżą. Przy okazji gruszka świetna, smak i aromat na równi z Bonkretą Williamsa wg mnie.pelikano11 pisze:Czy gruszki Generał Leclerc da się dłużej przechować? ..
raczej nie z tego co zauważyłem u mnie, potwierdza sie to co znalazłem na jednej stronie internetowej. faworytka jest zapylaczem konferencji, ale w przeciwnym kierunku to nie działa i mimo tego że faworytka ładnie i obficie kwitnie to zawiązuje się 1 do 2 owoców które i tak po jakimś czasie opadają.gladkib pisze:Posadź obie, spokojnie dadzą sobie wzajemnie radę