Pomidorki koktajlowe - 5 cz.

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
pouder
200p
200p
Od: 21 sty 2013, o 20:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pomidorki koktajlowe - 5 cz.

Post »

Wanda, ja mam 30 odmian, w tym 6 koktajlowych i po co mi to na 2 osoby, chociaż rodzinka się cieszy, przetworów robię mało, zamierzam po sezonie wybrać 2 koktajlówki, 2 żółte, 2 czarne, 2 zielone, 2 malinowe, 2 czerwone i dość.
Wydrukuję duży plakat z tym postanowieniem i z nadzieją, że będę o nim pamiętać. ;:108
pozdrawiam Karina
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

chudziak pisze:
badzia pisze:Isis Candy
U mnie była ta odmiana w zeszłym sezonie - owszem plenna, ale owoce (przynajmniej u mnie) nie należały do smacznych :?
W tym roku już jej nie będzie .
Ja też podpinam się pod opinię. Takie pomarańczowawe w kolorze, niezbyt smaczne, ale sporo owoców było.

U mnie wysiane wczoraj pomidory. Tylko kilka nowych (4), bazuje na sprawdzonych. Miałam postanowienie, że wysieję 15 marca. Już nie wytrzymałam :;230
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

Ja nadal dzielnie trzymam swoje łapki w karności. Jeszcze tylko 5 dni.
Awatar użytkownika
Ika2008
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2013, o 08:59

Post »

Zamknęłam listę pomidorków koktajlowych na ten sezon, w sobotę powędrują na waciki.
Moje pewniaki to:
Cytrynek groniasty
Korale Morango
Green Grappe Cherry
Maskotka
Pozdrawiam, Marta.
Awatar użytkownika
malowanalala
100p
100p
Od: 5 lut 2016, o 19:50

Post »

joannamm pisze:Malowanalala uchyl rąbka tajemnicy, co to za odmiany? Ja się właśnie już kilka dni zastanawiam, jakie siać i nie mogę ostatecznej decyzji podjąć :)
Chiński C055, jakiś żółty, przydymiony noname z targowiska, bardzo słodki, słodszy niż Kumato. Do tego Brown Berry. Moim zdaniem smaczniejszy niż Megagron. Ten ostatni wypadł już u mnie na zawsze.
-------------------------------------------------------------
brak podpisu
Awatar użytkownika
LaKamila
200p
200p
Od: 20 lut 2016, o 12:24
Kontakt:

Post »

Cześć, też planuję uprawę pomidorów koktajlowych. Moje będą w pojemnikach na balkonie. Moje odmiany to:

Pomidor czereśniowy IDYLL czerwony,
Pomidor KORALIK,
Pomidor MASKOTKA,
Pomidor Red balkoni F1 (16 nasion),
Pomodor czereśniowy ILDI żółty,
Pomodor Tumbling Tom Mix,

Macie doświadczenia z nimi?

Do tej pory hodowałam pomidorki kupione w ogrodniczym. I nie zwracałam uwagi na odmianę. Ale teraz się lepiej przygotowuję. Może jakieś porady, jakie pojemniki dla nich? :D (wszystkie już wysiane, Tumbling nawet przepikowany) i mają przynajmniej po jednej parze liści właściwych.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
linnenn
50p
50p
Od: 2 mar 2014, o 22:01

Post »

Nie cytujemy postów, na które odpowiadamy bezpośrednio. Mod.jokaer.

Tumbling, Koralik i Maskotka były u mnie w kilku poprzednich sezonach. Może zobacz sobie u mnie na blogu i przejrzyj wpisy, tam są zdjęcia i opisy, widać jakie pojemniki itp :). Link w stopce.
BalkonowyOgrodek.pl - mój blog o próbach ogrodnictwa w mieście na balkonie :)
Moje storczyki!
Pozdrawiam, Monika! :)
Awatar użytkownika
LaKamila
200p
200p
Kontakt:

Post »

Super. Bardzo dziękuje. Na pewno przejrzę :)
Zotti
100p
100p
Od: 22 kwie 2012, o 14:00

Post »

Co do pomidora IDYLL - miałem go w tamtym roku (nasiona z Tesco), niestety nie mam miłych wspomnień co do niego, dużo galaretki, twarda skórka i smak mało pomidorowy.

LaKamila, widzę, że masz dosłownie dwie sztuki w kubku, dobrze że nie więcej, bo szkoda na niego miejsca. Ładnie wygląda na krzaku to fakt, ale smakowo jest wiele lepszych, chociażby Pokusa.
Pozdrawiam - Waldemar
Awatar użytkownika
LaKamila
200p
200p
Kontakt:

Post »

Na IDYLL aż tak mi nie zależy. Dobrze, że piszesz, to nie będę za dużo zostawiać. Poza tymi na zdjęciu mam jeszcze 4 już przepikowane :D

Ale bardziej mi na tych żółtych zależy, żeby kolorowo było :)
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

linnenn pisze:
Tumbling, Koralik i Maskotka były u mnie w kilku poprzednich sezonach. Może zobacz sobie u mnie na blogu i przejrzyj wpisy, tam są zdjęcia i opisy, widać jakie pojemniki itp :). Link w stopce.
Witaj Moniko, trafiłam na Twój blog nim w ogóle zajrzałam na to forum, zainspirował mnie do wysadzenia koktajlówek w pojemnikach na taras :) Też wyszukałam Koralika i będę go uprawiać w wiadrach z centrum budowlanego, do tego cukinie i papryki w podobnych wiadrach (16l). Pewnie tego nie wiesz, ale już skorzystałam na Twoich wpisach na blogu i serdecznie dziękuję ;]
Po przejrzeniu wątku w przyszłym sezonie wyszukam też na pewno Cytrynka Groniastego, którego bardzo chwalicie, może też Pokusę.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Jowita37
100p
100p
Od: 27 lut 2016, o 00:31

Post »

Witam. U mnie w tym roku miały zadebiutować pomidorki koktajlowe w pojemnikach. Wysiałam Garden Perle, Koralika i Yellow Pearshaped. Po lekturze forum, z której wynikało, że Yellow Pearshaped nieszczególnie smaczny, dosiałam Black Cherry. Dzisiaj mąż, który kiepsko toleruje kwiatki w domu i na zewnątrz, ku mojemu zdziwieniu, wyraził zgodę na tunel foliowy ;:oj I to niemały ;:oj Więc kolorowe koktajlówki pójdą pod namiot. W przyszłym roku bardziej świadomie wybiorę odmiany dzięki temu forum.
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Jowita37

Jeszcze nie jest za późno, by wysiać nasionka pomidorów, a nawet tego czasu jeszcze trochę jest .
Możesz z powodzeniem nasiona jeszcze wysiać.
Na forum jest wiele wspaniałych osób, które jeśli poprosisz chętnie wspomogą Cię nasionkami . :D
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
justa_be
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2014, o 08:00

Post »

Ja się cały czas nad koktajlowymi zastanawiam. Poleciałam z odmianami wielkoowocowymi i już brak mi miejsca. Ale chyba kilka koktajlówek gdzieś do donic upchnę :) Cytrynka, Black Cherry i Rosalitę :)
Pozdrawiam ;)
beata_m
500p
500p
Od: 17 kwie 2015, o 20:04

Post »

Uprawiałaś już wcześniej tę Rosalitę? W sklepie internetowym piszą o niej w samych superlatywach, że plenne, słodkie i wczesne. Ale wiadomo, że "reklama dźwignią handlu". Jeśli ten opis jest prawdziwy, to byłby to czerwony odpowiednik Cytrynka Groniastego. A ja szukam czegoś takiego od dłuższego czasu.
Pozdrawiam
Bea
Pozdrawiam
Bea
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”