Prymula,pierwiosnek (Primula) cz.2 FOTO
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Prymula,pierwiosnek (Primula) cz.2
U mnie, mimo cieplejszego klimatu, ząbkowane zaczynają w ogóle coś wystawiać nad ziemię w momencie, gdy bezłodygowe już w kwiatach, albo przynajmniej z pąkami kwiatowymi. Nawet obecnie kwitnie mi tylko jeden, a reszta dopiero nieśmiało zaczyna się z ziemi wyłaniać. Wiedząc, że w Polsce wszystko dzieje się później niż we Francji, nie niepokoiłbym się na waszym miejscu...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
kluska takie mam najwcześniejsze zdjęcie ząbkowanego

Zdjęcie z poprzedniego roku, ale w tym roku też już się ujawnił

Zdjęcie z poprzedniego roku, ale w tym roku też już się ujawnił

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
U mnie niestety nic. Pewnie wygnił. Z wysianych też nic. Trudno pójdę i sobie odkupię 

kluska - "ogrodnik" od czerwca 2006
- waga65
- 200p
- Od: 15 cze 2015, o 11:05
Ja mam też wysiane od ponad 2 tygodni i nic 0.
Ale niektórzy pisali ,że do miesiaca wychodzą
to jeszcze tydzień im dam
Ale niektórzy pisali ,że do miesiaca wychodzą
to jeszcze tydzień im dam

Ja siałam koniec stycznia, bardzo długo nie wschodził, w końcu ruszył-wzeszło ok.25% (dokładnie 9 szt)-widzę, że jeszcze gdzieniegdzie nasionka pękają. A na tych co wzeszły dopiero pojawiają się listki właściwe. Cierpliwości co do wschodów pierwiosnka potrzeba ogromnej ilości. W tym samym czasie siałam sasankę (podobną ilość nasion, a wzeszły aż...2szt)-czekam dalej-może coś jeszcze wykluje się z ziemi.
- waga65
- 200p
- Od: 15 cze 2015, o 11:05
Ninia dzięki.
To faktycznie strasznie długo im potrzeba na ruszenie.
To faktycznie strasznie długo im potrzeba na ruszenie.

- Agneska
- Od: 1 lis 2015, o 09:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Waga - niekoniecznie. Wschody zależą od wielu czynników. Nasiona jakiego pierwiosnka, czy producent je stratyfikował, temperatura itd itd
Moje eliator w zeszłym roku wschodziły długo i nierównomiernie po części chyba bo inaczej z nimi postępowałam. W tym wzeszły masowo, równomiernie, i super szybko.
Moje eliator w zeszłym roku wschodziły długo i nierównomiernie po części chyba bo inaczej z nimi postępowałam. W tym wzeszły masowo, równomiernie, i super szybko.
Pozdrawiam
Agneska
Agneska
U mnie też wszystkie kwitną ale na balkonie w skrzynkach
mają się tam bardzo dobrze, przez kilka dni częstowały się słońcem ostatnio i dałam troszeczkę nawozu. Mają sporo pąków.
Posadzę je do gruntu pewnie w kwietniu jak tuje zakupię, ale póki co niech się rozrastają w doniczkach.
Obserwuję codziennie moje dwie sztuki które mam w gruncie i nie widzę nadal pączków, czyli im za zimno

Posadzę je do gruntu pewnie w kwietniu jak tuje zakupię, ale póki co niech się rozrastają w doniczkach.
Obserwuję codziennie moje dwie sztuki które mam w gruncie i nie widzę nadal pączków, czyli im za zimno

-
- 100p
- Od: 14 kwie 2011, o 22:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zajrzałem do omszonych i część ma już pączki na wierzchu więc kilka ciepłych dni i będzie feria barw. Gleba jest .. gliniasta z bardzo małą domieszką torfu i piasku więc zwięzła a one ciągle wychodzą do wierzchu jak by stały na nóżce (dolnej części łodygi poniżej liści .. takim głąbku). Proszę o podpowiedź co z tym zrobić? Latem posadzę głębiej ale teraz?