Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2

Post »

stasiu :;230 ;:306
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Buahaha, ale tu się humor wyostrzył, a uświadomiłaś eMa że podśmiechujemy się z Jego... wydmuszek? ;:306
W sensie trzymanych oczywiście :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43

Post »

Dobrze ,że ja zostawiłam parę iglaków u siebie , pewnie też bym musiała wykorzystać eMa do trzymania ;:306 .
U mnie rano przymrozek , a teraz piękne słoneczko :wit .
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu a gdzie tam :lol: Dałby mi wydmuszki... :lol:
Mariolko to się twojemu emowi upiekło :lol: Pogoda podobna do mojej, może by tak wyruszyć jednak do ogrodu ;:224
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nosz kurka wodna :twisted: Pierwszy dzień ślicznej pogody, aż grzech bylo w domu siedzieć i firanki prać :lol: Pobiegłam więc czym prędzej do ogrodu, super się odstresowałam przy sprzątaniu kilku rabat, cała happy wróciłam do domu zrobić późny obiad, a tu widzę przez okno akcję mojej upierdliwej sąsiadki... Cały tamten sezon kłóciła się o każdą trawkę lub gałązkę, która miała nieszczęście przerosnąć na jej stronę, więc zimą wyszukałam na alle maty bambusowe, które dzisiaj em zamontował na siatce między dwoma podwórkami, żeby już te roślinki nie przerastały więcej. A baba doleciała do nich i zaczęła je szarpać, psuć i odcinać wyzywając przy tym na czym świat stoi. Pomógł dopiero udawany telefon na policję. Już sama nie wiem co mam robić, żeby uniknąć takich sytuacji? Ustępowałam, ignorowałam zaczepki, ale dzisiaj przeszła samą siebie.
I mój świetny humor szlag trafił :twisted:
Może był już ktoś z was w podobnej sytuacji lub ma dobry sposób na rozwiązanie takiego problemu? Cały czas powtarzałam emowi, że tylko spokój może nas uratować, ale ile można? Dopóki byly tylko słowa to jeszcze luz, ale widać że agresja zza potu ewoluuje... A tyle jeszcze chciałam dzisiaj zrobić...
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Małgosiu . No nie zazdroszczę CI sytuacji prawdę mówiąc. Moje sąsiadki może i czasem za bardzo wścibski ale nie są na szczęście groźne . To co robi Twoja sąsiadka to już jest przegięcie. Nie wiem sama co bym zrobiła więc wybacz nic Ci nie poradzę ;:222 . Zazdrość widać ją zżera najwidoczniej i może dlatego taka jest ?? Cholera wie co Ci poradzić ;:222 . Oj dziewczyno trzymaj się. Pozdrawiam ;:196 .
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Gosiu, czy ten płot jest tylko Twój, czy wspólny. :?: Poczytaj, może to cię objaśni :
https://www.google.pl/search?q=p%C5%82o ... Oza9Tfk4gO
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewelinko w takich sytuacjach nawet samo dobre słowo to bardzo dużo ;:196
Stasiu siatkę zakładała pani, od której kupiliśmy dom, więc jest nasza. Problem polega na tym, że z nią nie można normalnie rozmawiać, na próbę kulturalnego dojścia do porozumienia i pytanie "ale o co tak naprawdę pani chodzi" słyszę "a o g.....". Poszła do gminy na skargę, że wpuszczamy jej deszczówkę na podwórko (em ponoć miał zakopać rurę na środku jej podwórka ;:306 ), trzyosobowa komisja z gminy stwierdziła, że woda spływa do zbiornika na naszym placu, a ona do nich, że to nieprawda i koniec. W ogóle nie da się z nią rozmawiać, nie dopuszcza nikogo do głosu tylko wrzeszczy swoje brednie i wyzwiska. Dzięki za link, zapoznam się z nim dokadnie ;:196
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Małgoś ta sąsiadka to starsza jakaś?
Nie wesoło masz z nią...O co babie chodzi? ;:185
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

O matko może to i sąsiadka mojego dziadka ;:223 niestety walka już odbywa się w sądach, wszelkie komisje zeznające na jej nie korzyść są przekupione....
Co więcej ja mam wrażenie, że ta Pani sama nie wie o co jej chodzi ;:202 lubi afery, policje, walkę i szarpanine.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu śnieg świetnie podziałał, :wink: tyle nowych piękności zagości w ogrodzie. ;:oj Irysy Katarzynki u mnie też słabo kwitną. Mam cebulę, która zimuje w glebie, już mam młody szczypior. ;:108 Z takimi ludźmi, jak Twoja sąsiadka, trzeba stanowczo, bo konflikt będzie się nasilał. Płot jest twój i możesz sobie nawet wymurować betonowy na dwa metry, nic jej do tego. Jak Ci coś niszczy dzwoń na policję, może to ostudzi jej zapędy. ;:131 Jednak polubowne załatwianie konfliktów jest lepsze. Może ma kogoś w rodzinie z kim da się porozmawiać. :?:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu po 70. Ja myślę, że to z nudów. Sama siedzi, już nawet jej siostra nie odwiedza, dzieci raz na rok, to czym ma się zająć? Poprzednia właścicielka nie wpuszczała jej za bramę, myślała, że jak wprowadziła się młoda, głupia to będzie miała gdzie na kawę przylatywać. Tylko że ja dzień dobry grzecznie powiedziałam, co najwyżej kilka słów o pogodzie i tyle. Na jej plotki ani czasu ani ochoty najmniejszej nie mam, wolę odstresować się przy pracy w ogrodzie, zamiast wysłuchiwać co kto robi i z kim śpi. Mnie nie obchodzi co ona sobie robi w swoim ogródku, więc dlaczego ona ma ciągle wtykać nochal w mój?...
Paulinko jakbyś o mojej sąsiadce pisała, komisja która przyszła sprawdzić deszczówkę też świadczyła na naszą korzyść, bo uwaga - jeden gość 40 lat wcześniej mieszkał w sąsiedniej wsi co mój mąż (nawet tego nie wiedziałam), a druga osoba mieszka w innej sąsiedzkiej wiosce, której mój mąż na oczy nie widział, bo mieszkamy już teraz gdzie indziej...
Soniu wyszłam z domu, w którym stosunki dobrosąsiedzkie były bardzo ważne, więc i tu ostatnia rzecz na jaką mam ochotę to wojna Kargula z Pawlakiem. Dlatego do tej pory nie reagowaliśmy na zaczepki i nie oddawaliśmy wet za wet, chociaż postawiła sobie garaż 10 cm od granicy i mamy większe powody zgłaszać to do odpowiednich urzędów... Ta mata cieniująca była właśnie po to, żeby unikać powodów do kłótni, skoro przeszkadza jej każdy listek, który miał czelność przerosnąć za siatkę ;:223 Już nawet myślałam, żeby porozmawiać z jej synami, ale rzadko tu bywają. Rozmowa z nią samą to jak kopanie się z koniem. Skoro trzech urzędników jej nie przekonało (a próbowali z całych sił widząc, że racji nie ma żadnych), to ja też jej nie przekonam.

Przepraszam, że walę te smuty, ale gdzieś musiałam dać ujście pary :wink:, bo dzisiaj od samego rana próbowała zaczepiać ema, tyle że nie dał się sprowokować. Sorry, że padło na was ;:180
Teraz coś przyjemniejszego dla zrównoważenia :wink:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Gosiu ale macie koszmarek za grodzeniem. Niestety sąsiadka raczej się już nie zmieni. ;:222 Zamaskujcie się jak najbardziej i nie wdawajcie w dyskusje. Ostatecznie policja lub sąd. Oby nie było potrzeby.
Wiosenka coraz śmielej się u nas pokazuje. Tak trzymać! ;:215
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu, ja tam jestem dość asertywna. Skoro sąsiadka boi się policji to należy ich wezwać od czasu do czasu, ewentualnie pójść na komisariat i się ich poradzić co robić. Jak się siedzi cicho to sąsiadka tylko ma przyzwolenie na dalsze, jeszcze ciekawsze akcje.
Np. mój M jest bardzo łagodny dla sąsiadów, jeden prawie mu wszedł na głowę. Od kiedy kazałam ze wszystkim odsyłać go do mnie, uspokoiło się. :D
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Malgosiu potrzebowałaś się wygadać , a my po to tu jesteśmy. ;:196
Dużo słonka ci życzę . ;:3
U mnie dziś piękna pogoda.