Melduję, że 16 podkiełkowanych nasionek pomidorów trafiło już do ziemi- wysiewałam 23 sztuki. Czekając na papryki zapomniałam, że pomidor jest znacznie bardziej zdecydowany
Pozostałe rozsady mają się całkiem dobrze
Wczoraj mój pomocnik wysiał ze mną astry i gazanie
Berbeć tak wciągnął się w układanie nasionek, że dziś pytał co mamy siać

Na dodatek stwierdził, że jak dorośnie to będzie:
a) duży
b) silny
c) ogrodnikiem
Daria Dawno Cię u nas nie było, więc witam Cię bardzo serdecznie
Ładne masz te papryczki i życzę aby słońca miały jak najwięcej. Ja też doświetlam (w akwarium i widać jak obracają się do żarówki). Na szczęście papryki są mniej wrażliwe na braki promieni niż pomidory bo miałabym już lekki kłopot.
Muszę poczytać o tej belamkandzie- nie znam, nie słyszałam o takiej więc tym bardziej mnie intryguje
Grzybek jest "de best"- ja na razie robię kefir na "pół gwizdka" ale jak przyjdzie lato, to będzie się działo
Elu Przy takim bieganiu, to kondycję poprawisz sobie w ciągu tygodnia a po miesiącu na maraton będziesz mogła się zapisać
A tak poważnie- nie zazdroszczę tego kursowania i ciągłej kontroli temperatury. Wiem, że Twoje parapety i regały już pewnie pękają w szwach ale sugerowałabym wynosić te rośliny, które są mniej wrażliwe.
Co prawda ja nie cacakam się ze swoimi pomidorami jak przychodzi do werandowania ale nie raz już czytałam, że takie "przeciągi" podczas przenoszenia bywają dla nich niezbyt wskazane (wywrotki po drodze, urywające się uszy od skrzynek, zagubione znaczniki itp)
Może czas pomyśleć o jakimś dogrzewaniu regulowanym termostatem? Chwila nieuwagi i można mieć po sadzonkach
Irenko Do tej pory szczęka opadała mi jak czytałam ile Ty już wysiałaś ale te skrzynki przerosły moje najśmielsze fantazje wysiewowe
Po jednej skrzyneczce dla odmiany czy gatunku?
Bardzo Cię proszę, pokaż jak wyglądają u Ciebie parapety i te wszystkie konstrukcje rozsadowe
Irenko- u mnie z cebulami też jakoś w tym roku szału nie ma. Pierwsza ruszyła Tosca ale nie ma jej zbyt wiele- sama jestem winna więc już dosiałam, Ukrainka wschodzi bardzo słabo- dosiałam pozostałe nasionka ale na razie milczy, Exhibition wschodzi nierówno ale chyba największy procent wschodów a Wenta (nasiona z zeszłego sezonu) ma wschody na poziomie 1-2 %