Ja właśnie wróciłam z ogródka .Byłam prawie 5 h i trochę roboty zrobiłam .Pościnałam parę patyków Rdestu sahalińskiego będzie w sam raz na domki dla skrzydlatych pomocników.Jest ci u mnie tego dostatek za siatką i jakoś nigdy na to nie wpadłam

Teraz muszę tylko zrobić zadaszenie i powiązać te pocięte patyczki. U mnie od rana świeci słonko

z małymi przerwami

.Porządek za siatką już zrobiony, znów zbierałam opadłe różane liście .Coraz więcej roślin wychodzi także koperkowa nieśmiało wystawia swoje czerwone pędzelki do słonka .Sasanki też nie chcą być gorsze i przetaczniki płożące już się obudziły.Tylko trochę słonka się pokazało i cały świat jest o wiele piękniejszy
GRAŻYNKO jak zaświeciło słonko to nie czuło się tego zimna lecz nie trzeba zbytnio przesadzać .Wszystko w miarę. Agatka uciekła do domu zamiast siedzieć ze mną chyba zbyt dłużył jej się czas
EWUNIU wróciłam a na wysyłki jest jeszcze czas nie ma się co spieszyć .Pogoda wciąż płata nam figla.Nocą było -4 lecz ogrodowe rośliny juz na to nie reagują są przecież zahartowane
TOLINKO nie wiem czy chodzi ci o ten biały kwiatek przy pierwiosnku czy ten pod spodem ????. Obok pierwiosnka ten biały kwiatek to jarzmianka, a po lewej rośnie chryzantema .Pod fotka pierwiosnka jest czosnek Schubertii
TERENIU nie wiem czy pierwiosnek przetrwał zimę to sie okaże.Na razie widać tylko liście .Dzisiaj patrzyłam na chryzantemy od Ciebie i na razie żadna nie wypuściła młodzieży lecz wiem ,że to zbyt wcześnie
MARYSIU ja parę lat czekałam na kwiaty plamistego i juz go chciałam usunąć lecz mnie zaskoczył swoim kwitnieniem .Pierwiosnek jest sklepowy w ubiegłym roku kupiłam go w Auchanie.Pierwiosnki siałam tylko raz i siałam je na zimę żeby nasiona przemarzły
IWONKO niestety przymrozki i u mnie były już dzisiaj lecz to tylko takie minimalne .Mam nadzieję ,ze nie odwróci sie całkowicie ta pogoda
BEATKO cała przyjemność po mojej stronie zabłysnąć
A oto dzisiejsze słoneczne fotki