@ Jacek ? Jak nie zobaczę wymarzonego
Tulipa humilis alba coerulea oculata, to się chyba powieszę na moim złotokapie. Całe lata o nim marzyłem, raz już próbowałem, ale zgnił przez zimę, tym razem zimę przeżył i kwitnie. Ale co z tego, że kwitnie, jak do otwarcia kwiatów potrzeba mu słońca, a tu w weekendy pogoda wybitnie dziadowska (zresztą sam zobacz na poniższą fotkę żonkila, gdzie widać kawał pięknego, wiosennego nieba)...
@ Ktoś ? We Francji wiosną w zasadzie wszystko mam wcześniej. ;-) Lepszy klimat. W ogóle wszystko lepsze. :-P
@ Kogra ? Przeczytaj odpowiedź do Jacka tuż powyżej, a zobaczysz, czemu taki zrozpaczony jestem. ;-) Wkurzające jest, jak ktoś o czymś od lat marzył, wreszcie mu się udało toto dostać, wreszcie mu to nie zdechło ino zakwitło, a tu możliwości podziwiania kwiatów niet...
@ E-Genia ? Po prostu w niedzielę, miast wleźć na forum ogrodnicze, zająłem się ogrodnictwem prawdziwym ? i wysiałem już część nasion do doniczek. W tej chwili w domu mam pięć skrzynek i czterdzieści dwie doniczki... I już muszę z nimi biegać na zewnątrz, wystawiając je na światło dzienne, bo zaczęły kiełkować. Na razie wprawdzie tylko wilce (
Ipomoea purpurea, I. nil, I. tricolor, I. cordatotriloba, I. hirsuta, I. hederifolia, I. lobata), ale zawsze coś...
Cytisus procumbens
Hyacinthus orientalis
Narcissus jonquilla
Narcissus sp.
Primula elatior
Tulipa turkestanica
Pozdrawiam!
LOKI