Zielone kropki
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielone kropki
Witaj. Pogoda taka na choróbska więc wcale się nie dziwię. Zdrowia Ci życzę i spokojnego tygodnia w pracy. Ja jeszcze czekam z wysiewami ale już lada moment zacznę . Pozdrawiam
.

- ewelkacha88
Witaj. Niewiele ale zawsze coś. W zasadzie to u mnie nie ma nic kwitnącego
. Czekam na krokusy bo one będą pierwsze. Przebiśniegi mi gdzieś przepadły i muszą kupić. A co to Ci wyszło z nasionka?? Nie rozpoznaję
.

Z nasionka wykiełkował łubin(nasionka przywiezione jakiś czas temu z Kanady i to ostatni dzwonek żeby coś jeszcze z nich urosło).Pozostałe moje wysiewy są tak malutkie że zoom w aparacie nie ogarnia. Na rabatce pod blokiem większość bylin już pokazała się, bardzo szybko ruszyła też korona cesarska. Nie wiem, czy gdyby był mróz, to czy nie zaszkodzi jej? Widzę, że mam duże straty wśród pierwiosnków które wymroziło w styczniu, gdy mróz był po -16 stopni,a nie było śniegu. Szkoda
bo bardzo lubię pierwiosnki.

To u Ciebie prawdziwa wiosna
, jak już leszczyny kwitną. Moje leszczyny na razie ani drgną. 

Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
Tylko bratki wystarczy posadzić, aby zrobiło się kolorowo. 

- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
- andzia458
- 500p
- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Kochana, od razu zaglądam i faktycznie miałaś rację- banan na twarzy
Ale nauczona doświadczeniem powiem Ci, że stan siewek w marcu o niczym jeszcze nie przesądza. Ja 2 lata temu sadziłam po raz pierwszy paprykę ze swojej rozsady- w porównaniu z tymi na ryneczku- totalne maleństwa. Nawet zastanawiałam się, czy ich nie wyrzucić i kupić sadzonki
Ale posadziłam swoje własne, w foliaku szybko nabrały wigoru i miałam naprawdę udany paprykowy sezon, także głowa do góry 

Ale nauczona doświadczeniem powiem Ci, że stan siewek w marcu o niczym jeszcze nie przesądza. Ja 2 lata temu sadziłam po raz pierwszy paprykę ze swojej rozsady- w porównaniu z tymi na ryneczku- totalne maleństwa. Nawet zastanawiałam się, czy ich nie wyrzucić i kupić sadzonki

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie

- ewelkacha88
Witaj. Piękne bratki
. Zdaje się, że muszę kupić kilka żeby trochę koloru było. Pozdrawiam
.

- ewelkacha88
Witaj. Piękne bratki i kolorowe wiosenne
. Przyjemnej pracy życzę i pozdrawiam
.

Ale już kolorowo u Ciebie
. Bratki bardzo ładne. 

Helen Mirren