W niedzielę od rana padał deszcz,wybrałam się na giełdę w celu zakupienia błękitnych bratków.Tydzień temu jeden pan wykupił hurtem wszystkie,tym razem to samo...byłam niepocieszona

Mimo chłodu za oknem mam wiosenkę na balkonie.
W czwartek i piątek w prognozie słonko i 10 na plusie,może uda mi się pojechać trochę porządki porobić i wykopię kilka dołów pod róże.
Wolę być przyszykowana

Wiolu jajo planuję przemalować na biało i ozdobić lawendą lub motywem różanym.
Frezje mam w dwóch doniczkach,w obydwóch kiełkują,a ja cała szczęśliwa.Doniczki trzymam na razie w domu,może w kwietniu w dzień będę je wystawiała na balkon,a na noc z powrotem do domu.Nawoziłaś je jakimś nawozem? Jak ja na nie czekam

Grażynkojajo na balkonik? Hmm no pomyślę,bo już i kanki mam i kulę,latarenki i donice

Ostnica sucha jak pieprz,mam nadzieję,że odbije,ale jakby co to mam na parapecie jak na razie kilka siewek.
Rozplenica też mi wykiełkowała,będzie pikowanie.Muszę jeszcze wysiać żeniszka...
Madziu wiosna coraz bliżej,musimy wytrzymać i damy radę.
Jajo podrzucone przez boćka,no dobre,dobre

Biała cegła bardzo mi się podoba,wygląda czysto i subtelnie,Twoja sypialnia jest cudna i różana,pewnie i sny różane

Aneczko ale to wciąga prawda? Chciałoby się więcej i więcej.To jest super metoda przetwarzania brzydkich,starych przedmiotów w cudeńka...
Moje frezje wszystkie nosy wystawiły,kilka ma już spore listki.Cieszę się jak dziecko.W maju zamierzam jedną donicę zawieźć na działkę i wysadzić do gruntu.Zrobię rozeznanie,gdzie lepiej zakwitną i czy w ogóle pokażą kwiaty.
Tak mi piszecie o tych cegiełkach to i męża zaczęłam męczyć.Skontaktowałam się z naszym wykończeniowcem i może uda się zrobić.
Koszt położenia nie taki mały,zastanawiam się,czy sami jesteśmy w stanie to położyć...
Iwonko ja swoim kobełkom wszystkim musiałam pomóc,tam gdzie chuda nóżka lekko odgarniałam i pomogłam wyjść listkom.
Może za długo siedziały w wilgotnej ziemi?
Sabinko to jajo jest z porcelany

Oj te cegły,narobiłyście mi ochoty na nie i ciągle o nich myślę

Tolinko jak tylko pomaluję i ozdobię to się pochwalę moim nowym dziełem

Maruna cieszę się bardzo

Dorotko coś tam na rabatkach się zieleni,wszystko teraz mnie cieszy,każdy kiełek.
Ja też czekam na ciepełko,mam bałagan na rabatach,nie wiem,czy ze wszystkim zdążę.
Doły wykopać,posprzątać liście,poobcinać hortensje ech ile pracy,a ja w szczerym polu

Czekam na dzień,w którym złapię za sekator i jazda z różami

Tereska dobre i 4 siewki kobei,one mocno się rozrastają.Ja już mam chętne kobietki na kobeę,moja mamcia,koleżanka,na działkę zawiozę i akurat styknie, a mam 8

Ostróżka hiacyntowa wysiała się u Ciebie? Ale masz fajnie,jak ja lubię takie roślinki

To zdjęcie jest z 9 marca 2015 r...to był taki ciepły dzień.Pamiętam,że w bluzce latałam i cięłam,cięłam jak oszalała

Kiedy teraz zacznę? Ciężko powiedzieć