Nasze pragnienia i radości-podziel się z nami...cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Nasze pragnienia i radości-podziel się z nami...

Post »

Witajcie pogoda mnie dobija mam takie plany i mało czasu a tu leje i leje może choć jutro przestanie mam trochę do przesadzenia jak myślicie można już przesadzać typu bukszpan,różę i berberys?
Awatar użytkownika
matt55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 cze 2012, o 22:10
Kontakt:

Post »

Pogoda jak i u mnie, bardziej jesienna niż zimowa. Ja w sobotę przesadzalem róże. Jest deszczyk wiec podleje, a mrozów juz nie powinno być.
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 paź 2006, o 17:09

Post »

;:168 Pozdrawiam Jolu. :D Pięknie kwitły ci lilie. Ja mimo deszczu latam za roślinami. :wink:
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Ogrom lilii u Ciebie Jolu . U mnie posadziłam jesienią sporo ale krety i nornice grasują zobaczymy ile wyrośnie .Ostatnio odkryłam rododendrony zeszłoroczne i trzy padły do tego dwie azalie ale bywa i tak.
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Mateuszu widzę że też tęsknisz za słoneczkiem ale myślę że już nie długo się doczekamy jutro ma nie padać i o jeden stopień więcej może się uda? :wit
Eluś ale ty jesteś wytrwała na pewno masz już przepełniony ogródek :D czy szukasz czegoś konkretnego ? poprzednio dałaś mi namiar na tani sklep w Rzeszowie jest coś ciekawego? Bo ostatnio nie mam jak tam podejść same głupie godziny pracy całodzienne.Ja dzisiaj musiałam posiedzieć w cieple tak mnie bolał kręgosłup i przeszywające bule klatki że nie nawojuję ale Tobie powodzenia i zdrówka życzę. :wit ;:196

Beatko niestety bardzo mi przykro że też masz ubytki i to tego typu ,bardzo szkoda bo takie rośliny zwykle musimy zakupić przynajmniej ja nie umie naszczepić takich roślin nie mam wiedzy i ręki do tego wiesz może same zrobiłyśmy błąd ktoś mi tu napisał że jak zbyt wcześnie przykryjemy nasze roślinki i zostawimy okrycie jak jest łagodna zimę to nornice,myszory mają gdzie spokojnie siedzieć może to też jest powód ja faktycznie trochę się pośpieszyłam a zima łagodna.Hortensje chyba też poprzesadzam może dla nich jest w tym miejscu zbyt mokro po zimie są jak podgnite. :wit ;:196
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

W zeszłym tygodniu byłam we Floranie- pan mówił, że sporo towaru ma na magazynie / mieczyki, lilie, piwonie, calle, dalie, hosty itp- czeka na faktury... Pokazał mi katalog co ma być- sporo tego...Zajrzałam w sobotę/ mąż mnie podwiózł/ - jeszcze nie wyłożone... Na razie się tam nie wybieram...
Dzisiaj wsadziłam w doniczki 15 róż z kartoników i balotów. Zostawiłam na ogrodzie- małe kopczyki na wierzchu, podwójne doniczki dołem i na wierzch jeszcze po donicy. :wink: - już tak stoi 6 doniczek wcześniej posadzonych / z Allegro/ i mają się dobrze. Czekam jeszcze na 25 szt róż z Floribundy... :D . Moje szaleństwo tegoroczne sięga zenitu... ;:306 Swoje wariactwo odczuwam tylko -tak jak dzisiaj - gdy sadzę - potem to się już tylko cieszę , że kwitną. :D

Jolu- widziałam na mieście/ co prawda z okna samochodu, więc niedokładnie/- około 10 kwietnia na Podpromiu znowu targi budowlane- przy nich zawsze jest aneks ogrodniczy. ja się wybiorę , bo zawsze coś fajnego kupię z sadzonek. :D
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cześć Eluś ja z Floribundy też zamówiłam 5 szt.chyba i następne 5 z Rosarium tylko jeszcze nie wysyłają kilka jest pnących i teraz muszę znaleźć tanie pergole co najmniej 2 szt,tylko chcę drewniane jakoś bardziej mi się podobają patrzyłam już w Liroy ale jeszcze tych wąskich nie było zobaczymy co uda mi się wykombinować muszę sama bo M. tylko się złości jak coś kupuję a przecież samo się nie zrobi żeby było ładnie.Wzięłam lekarstwo i spanie mnie łamie ;:19 a jak zasnę to w nocy chodzę ;:65 jak duch po chałupie.Dzisiaj byłam kiepska może jutro coś zrobię koło domu. :wit
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzisiaj pobuszowałam troszkę po ogrodzie ,przesadziłam różę ,berberys,4 kulki tujowe,chryzantemki,bukszpan,i rozdzieliłam starszy liliowiec przesadziłam jeszcze jakieś wiosenne z konieczności bo zawadzały przy wykopywaniu róży teraz czas zakupić pergole i czekam na dostawę różyczek. :wit Wspomnienie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

:wit
Jolu- byłam dzisiaj we Floranie na Rejtana... Jest już towar- różne fajne piwonie /z 10 rodzaji/ , maki, irysy, mieczyki, eukomisy, pustynniki, hosty/ wszystkiego po kilka rodzaji/, dalie / piękne odmiany/, sporo różnych lilii, różne orliki/ w kapesach sadzonki/, malwy/ sadzonki itp... Ja kupiłam orliki i hostę...
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może i racja choć nie okrywałam wcześnie ale zdarza się .ja jeszcze raz spróbuje posadzić rodki ale już nie tej wiosny .Tej posadzę róże i hortensje gdzie jesienią posadziłam żywopłot z 50 pęcherznic.Jolu róże na pewno pocieszą a pergole drewniane fajne tylko lepiej końcówkę od dołu zabezpieczyć metalową kotwą ,by nie spróchniały szybko oczywiście zabezpiecza się drewnochronem ale jak to drzewo tez się zużywa .Jutro też przesadzę co nieco ale mam mało czasu bo świniobicie i z małym do kościoła na przygotowania do komunii
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cześć Eluś dzięki za wiadomość to się zbiorę na dniach przed pracą coś kupić raczej będę brać piwonie chyba że jeszcze coś mi wpadnie w oko,w tamtym roku posadziłam hosty ale jakoś na razie nie wychodzą mam nadzieję że nic ich nie zjadło.Posiałam parę rodzai niskich roślinek na obrzeża ale tak marnie to rośnie ,totalny brak słońca. :wit
Cześć Beatko widzę że ten rok nadal zaczyna ci się pełen pracy i planów ale tak jest jak dzieci jeszcze małe to i spraw z nimi związanych mnóstwo ogarniesz wszystko,zawsze dajesz rady co do pergoli to postaram się ją odpowiednio zabezpieczyć bratowa ma taką z marketu i jakoś się trzyma najwyżej jak trzeba będzie to wzmocnie jeszcze wkrętami,a kotwa oczywiście i zastanawiam się czy nie podłożyć czegoś betonowego pod nią będzie stabilniejsza ale z tym to już mój M myślę pomoże.Czyli synek idzie do komunii?Jakoś kojarzę najmłodszą dziewczynkę ale może mi się pochromoliło,tak czy owak spokojnych udanych przygotowań. :wit
Awatar użytkownika
waga65
200p
200p
Od: 15 cze 2015, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nela :wit ....napisałaś byłam dzisiaj we Floranie na Rejtana...
Mam pytanie ? Wystawili na All..ciekawe odmiany piwonii z Rzeszowa z Rejtana
Czy to jest może tam gdzie kupowałaś swoje piwonie?
Chodzi mi czy oni mają sprawdzone odmian .
Bo mam ochotę tam wziąść,ale są bez żadnego komentarza i nie wiem co robić.
Wiadomo Ci coś na ten temat?

pozdrawiam waga65
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A pisało że to z Rejtan z Floreny bo Rejtana to długa ulica może jest jeszcze coś. :wit Nela powiadomiona może niebawem zajrzy żeby odpowiedzieć. :wit
Awatar użytkownika
waga65
200p
200p
Od: 15 cze 2015, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lojka63 podziękował ;:196
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Jolu Radek do komunii za rok Róża a Zuzia jeszcze w przedszkolu jest :D U mnie ruch wczoraj świniobicie dziś wędlinki nabiegałam sie ale ....w środę szyneczki i boczuś zapas jest zrobiony w miedzy czasie z godzinkę do ogródka po pracy :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”