Ananas - jak ukorzenić pióropusz?

Rośliny doniczkowe
Zablokowany
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

chatte pisze:(Chociaż...w przypadku Mariolki to sie chyba nie do końca sprawdza :wink: :lol: )
Izo nie jest tak źle jak myślisz :D :D :D
jednak efekty mam w ogródku i wydaje mnie się,
że nawet całkiem całkiem :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Mariolko, ja właśnie o tym mówiłam :D Sama przyznałaś, ze jesteś niecierpliwa, za szybko czasem wyrzucasz roslinę, która wygląda na "padlinkę"...Brak cierpliwości, która powinna byc cnotą ogrodnika :wink: , nie przeszkadza Ci jednak osiągać wspaniałych efektów! Jesteś zatem zaprzeczeniem tej teorii :D
Nie powiem jednak, ze teoria nie jest słuszna, bo jeszcze Nela się rozmysli i wyrzuci przedwcześnie ananasa :wink: :D
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33

Post »

Myślę że Nela ma więcej samozaparcia niż ja i udowodni wszystkim, że można ukorzenić ananasa własnoręcznie :D :D :D
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 paź 2006, o 17:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja już nie wierzę by on się ukorzenił- ale trzymam dalej na waszą prośbę :wink: :D :D

Pozdrawiam wszystkich :D
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Nelu, nie łam się. Trzymam kciuki za ananasa, za Ciebie i za waszą wspólną przyszłość :D
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55

Post »

Już pisałem czekaj cierpliwie a jak nic z tego nie będzie to ukorzenię i wyślę Ci ananasa. :D
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

:D Przemo- nawet gdyby się nie ukorzenił- nie ukorzeniaj dla mnie- naprawdę mi się odechciało ananasa... :wink: :D

/ jest tak jak mówią w kabarecie- ...Nie dla nas kwitnie ananas...- chociaż tam było w innym kotekście :wink: /
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55

Post »

Nie ma takiej opcji nawet jeśli Ci się nie uda ja ukorzenię i wyślę odpowiednio zapakowanego i nie masz nic do gadania bo już kiedyś Ci to obiecałem więc jak Ci się odechciało ananasa to jak dotrze do Ciebie paczka to znów Ci się zachce i ani mru mru ok? :P :P :P :D :D :D
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

8) Ogłaszam koniec akcji- "ukorzenianie ananasa". Usechł cały- już został wyrzucony.../ cały środek wzrostu zgnił/

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Szkoda :( Ale przynajmniej możesz powiedzieć Nelu, ze próbowałaś do końca! :wink:
Awatar użytkownika
Zaczarowany
200p
200p
Od: 8 mar 2007, o 10:57

Post »

Chciałem wyhodować sobie ananasa z rozety. Na owocu byłą kartka z instrukcją jak to zrobić. Przeczytałem wszystkie wasze posty i widzę, że nie jest to takie proste.
Obciąłem rozetę i położyłem do wyschnięcia. Zobaczymy czy mi uda się eksperyment „ ananas z rozety”.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Masz większe szanse na powodzenie ;-)
My próbowaliśmy w okresie zimowym a Ty teraz gdy wszystko budzi się do życia.
POWODZENIA!!
Awatar użytkownika
Zaczarowany
200p
200p

Post »

Przeczytałem wszystkie posty i mam pewne wyobrażenie o sadzeniu ananasa. Szkoda tylko, że ta moja rozeta taka jakaś poniszczona. Nie wiem czy nie olać tą rozetę i nie kupić nowego owocu. Czytałem wskazówki Przema jaka to ma być rozeta, ale tak szczerze mówiąc wszystkie wyglądają mi tak samo. Jedno musze przyznać. Po odcięciu i usunięciu miąższu, nie widzę w mojej rozecie żadnych zalążków korzeni.
Smuci mnie, że tak się zdołowaliście niepowodzeniami. Takie rzeczy się zdarzają. Spróbujcie znowu!! Nie mówię teraz ale kiedyś.
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No, no... skoro juz tak kusisz ;-) To jutro idę po ananasa i też będę próbować!!
Przemo ma racje z tymi rozetami, jak będziesz oglądał kilka to zobaczysz różnice.
Awatar użytkownika
Zaczarowany
200p
200p

Post »

No!! To chciałem usłyszeć. Będzie nam raźniej. Razem musi nam wyjść. Ja też kupię jeszcze jeden owoc. Ale najpierw poszukam tego postu Przema. Przyznam, że nie do końca zrozumiałem, na co trzeba zwrócić uwagę przy wyborze.
Zablokowany

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”