Danusia. Mój ogród cz 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Danusia. Mój ogród cz 5

Post »

Daniusiu piękne siewki ;:333 Zlot pomorzanek brzmi zachęcająco ;:224 :lol:
Awatar użytkownika
mysia
200p
200p
Od: 28 wrz 2014, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu cudna ta Twoja róża ;:180 szkoda że nie mam miejsca na nią ;:145 papryki już przepikowałaś , moje jeszcze nie kiełkują

ale myślę że lada chwila , tylko żeby więcej ;:3 miały a tu każdy dzień ponury

Danusiu chciałam zamówić jeszcze kilka roślinek , jeśli jeszcze masz

pozdrawiam i zdrówka życzę - odbierz pw.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Kasiu, papryki ostre już pikowane, słodkie będą pikowane za kilka dni. Za tydzień będę siała pomidory. Kapusta Pak-choy wysadzona do skrzyń, przykryta folią bąbelkową ( 1 warstwa w dzień, 2 warstwa na noc ) przestała się wyciągać, wypuszcza nowe listki.
Mysia, czasem z nasionami papryki tak jest że trzeba cierpliwie czekać. Co do róży, no cóż nie można mieć wszystkiego. Masz na pewno wiele innych pięknych roślin które Ci rekompensują brak takiego giganta.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zaglądam wczoraj do szafki na buty a tam stoi karton z begoniami. Zupełnie o nim zapomniałam. Rozpakowuję a tu już wiosna na całego. Musiałam wysadzić do donicy.

Obrazek

Pierwszy raz siałam cebulę. Siewki już wykiełkowały, takie śmieszne złożone na pół szczypiorki.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Danusiu! moja cebula też zaczyna kiełkować. Zajrzałam do begonii ale dopiero widać początki kiełkowania. Głębiej w skrzynię z karpami nie zagłębiałam się ;:185 Muszę się zabrać za pikowanie ;:oj
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oj Marysiu i ja muszę pikować. Papryki ostre już dawno pikowałam ale jeszcze czekają słodkie w kolejce. Muszę ogrzać ziemię. Soi pod chmurką a w nocy było -5 st.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

:wit Danusiu, zaglądam przez płot do Twojego ogrodu i od razu zachwyciła mnie ta piękna róża ;:oj
Z siewami to wystartowałaś jak rakieta, na początku stycznia już piszesz o sianiu, jak Ci się trzymają te styczniowe siewki?
Daniusiu, chyba na czwartym zdjęciu z pierwszej strony jest taka biała kula, czy możesz napisać z czego ona jest? I czy ją sama robiłaś? Ja się przymierzam zrobić kilka w tym sezonie, wylać w piłkach gumowych jakąś zaprawę, tylko to chyba sto lat będzie schło :roll:
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko, styczniowe, próbne siewki wylądowały w koszu. Zaniedbałam je i wyschły. Lutowe mają się bardzo dobrze.
Ta kula to klosz z kinkietu. Mam takie dwie.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Dobry wieczór, Danusiu. ;:168
Z tego, co tu wyczytałam, to Ty już weteranką jesteś na Forum. ;:138 ;:138 ;:138
Ja ciągle jeszcze przedszkolaczek, ale już nie wyobrażam sobie życia bez kontaktu z forumowymi przyjaciółmi. :tan
Szkoda Twoich styczniowych siewek. Byłyby już ładne z nich roślinki. Ale nie ma tego złego, co by .... ;:108
Z begoniami mam podobne doświadczenie, z tym że moje dużo wcześniej wystrzeliły kłami, a dziś już mocno się rozrosły, co niekoniecznie mi się podoba. Trochę zbyt wcześnie. ;:222 Muszę je wynieść z ciepłego mieszkania.
Papryczki ostre jutro będę pikowała, bo też mocno urosły i za bardzo się powyciągały.
Pozdrawiam cieplutko. ;:168
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36

Post »

Danusiu świetnie ci begonie przezimowały i tyle kiełków młodych. Jak zobaczą słoneczko to moment będą zielone :heja
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko, nawet nie zauważyłam że to już tyle czasu. Marysia zaczęła temat stażu to i ja policzyłam. To znaczy że kontakty na forum są ciekawe, inspirujące i przyjemne. Pierwsze siewki siałam tylko po to żeby sprawdzić zdolność kiełkowania nasion. Troszkę mnie zaskoczyły tempem kiełkowania, na szczęście nasion miałam pod dostatkiem. Troszkę się rozpędziłam z tym sianiem papryk. Mam już kilka skrzynek z pikowanymi paprykami a pomidory trzeba zaraz siać. Patrzyłam dziś na pogodę długoterminową. Przez kilka dni ma u mnie być słonecznie to będę mogła wystawić skrzynki na dzień do szklarni. W domu zrobi się luźniej. Swoje begonie też chętnie bym już wyniosła na ganek, ale chyba jeszcze powinny postać w domu aż kiełki zzielenieją.
Przemek, faktycznie sporo mają kiełków, nie wiem tylko czy w domu będą miały dość światła. Ganek mam nieogrzewany, trochę się boję jeszcze wynosić.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Klosz ;:oj Ja planuję kupić w zabawkowym najtańsze piłki gumowe i zalać jakąś zaprawą, po wyschnięciu pomalować. Zobaczę co z tego wyjdzie.
A dzisiaj biorę się za sianie pomidorków.
Styczeń to jednak stanowczo za wcześnie na sianie i nic się nie uchowało?
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Danusiu! też mam taką białą kulę/ klosz/ z zamiarem wykorzystania w ogrodzie. Przymierzam się tez do robienia kul betonowych i też chcę wykorzystać gumowe piłki . W sobotę synowa robiła deser z batatów z dodatkiem kakao, cukru i jaj. Bardzo mi smakował. Wyglądało jak ciasto. ;:215
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Danusiu z tym stażem zostałam zaskoczona życzeniami z okazji rocznicy :;230 Ja też mam mnóstwo papryk i sama nie wiem skąd się ich tyle namnożyło :;230 Ostre z akcji nie chciały wykiełkować to wysiałam takie swoje nasiona co kupowałam do pasty paprykowej ...wykiełkowały wszystkie :;230 Ze słodkimi były podobnie, wysiałam zaplanowane a potem dostawałam coraz to nowe nasiona i siałam ;:306 Ciekawa jestem czy będzie tyle samo krzaczków co pomidorów ;:oj
Może też kupię piłki?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Danusiu, Ty już na dworze sadzisz ;:oj , ja mam nasiona tej kapusty ale nie wysiewałam jeszcze, a to już czas?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”