W Liliowej Dolinie Rospudy

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W Liliowej Dolinie Rospudy

Post »

Z twojej listy mam tylko 8 w tym 2 posadzone jesienią, a 2 dojadą dopiero w połowie marca
Tak naprawdę wypowiedzieć się mogę tych
Pastella, Leonardo da Vinci: niezawodne i nieustannie kwitnące, ale jakiejś oszałamiającej ilości płatków to one nie mają ;:224
Abraham Darby, Augusta Louise: pierwsza potrzebuje czasu na rozkręcenie, ale jak już się doczekasz to na pewno nie pożałujesz. Moją mam dopiero rok, wydała zaledwie kilka pączków, ale kwiaty ma mocno napakowane i pięknie pachnie. Druga to szaleństwo ;:oj Jedna z moich ulubienic. Kwitnie niezawodnie, pięknie pachnie i wygląda jak baletnica z ogromną ilością lekko pofalowanych płatków ;:108
Chippendale, Graham Thomas: zamówiłam je dopiero jesienią. Chppendale jest porządnie napakowany, a Grahama wzięłam bardziej dla koloru i wielkości. Kwiaty ma delikatne i zwiewne
Artemis, Pashmina: zamówiłam na wiosnę. Obydwie napakowane nad wyraz, szczególnie Pashmina.
Bouquet Parfait: jest na mojej liście. Zerknij sobie np do Ani/Nena08 (str 48 jej wątku) ona ma tą różę i wygląda przepięknie ;:oj
Do tej pory kupowałam głównie w szkółkach internetowych. Z czystym sumieniem mogę ci polecić naszą forumową Ewcię /Gloriadei (szkółka Rozarium), kupowałam u niej kilka razy i zawsze przychodziły piękne i zdrowe "krzaczyska", teraz robiłam zamówienie we Floribundzie, (dziewczyny również chwalą), raz zamówiłam w Rosarium i nie wiem czy tylko mi się tak trafiło, ale cena nie była adekwatna do jakości sadzonek..
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jaki słodziak, cudny piesio ;:167
Czyli z wysyłki mogę nie być zadowolona - dziękli za info.
Na pewno bardzo mi zależy na jednej tam zamówionej lilii aby była zgodna z zamówieniem - Magic Star oraz na trzech pełnych malwach.
Zamówiłam czarną, czerwoną i białą, to pewnie czerwona będzie łososiowa ;:306
Reszta to bez większego znaczenia - zobaczymy czy się uda mieć to co się zamówiło ;:65
Kolejne lilie też już w drodze, ale z innego miejsca :tan
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Agnieszko doszłam do trzeciej strony wątku. Niestety muszę iść do pracy. Zaznaczam sobie, bo ja koniecznie muszę uczestniczyć w tym cudownym liliowym szaleństwie! ;:oj ;:oj ;:oj
Czapki z głów. ;:180
agniesz-ka
200p
200p
Od: 16 kwie 2013, o 14:15
Kontakt:

Post »

Witaj
Już tu kiedyś trafiłam, ale jakieś zamieszanie sprawiło, że zagubiłam wątek. Ale teraz odnalazłam ;:138 i nie ruszę się stąd.
"Drobiazg nieraz, a ślady jak w śniegu" W. Myśliwski
Awatar użytkownika
InesS
200p
200p
Od: 18 sty 2013, o 12:59

Post »

Aneczka1979 miło, że gościsz u mnie :tan
Zapraszam jak najczęściej. Jeszcze nie mam czym się pochwalić, nie to co u Ciebie piękne kolorowe krokusy. Śniegu u mnie mnóstwo i ciągle pada ;:145

Agniesz-ka :wit dobrze, że jesteś ;:4
Jeszcze tylko 3 miesiące i będziemy oglądać liliowe piękności. Zapraszam ;:108

Beaby jak Twoje zamówienia? Dostałaś już coś? Dużo różnych pełnych lilii widziałam w sklepach ogrodniczych.

Wszyscy mają lilie ;:215 mam i ja :tan Dotarła przesyłka z Lil... A w niej m.in. wypasione Martagony "bliźniacze giganty".
W prezencie dostałam Heartsting Lilium

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Agnieszka
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Agnieszko - tak, lilie dotarły już do mnie wszystkie, z obu sklepików. A co z tego wyrośnie - zobaczy się. ;:3
Na pewno nie mam aż tyle co Ty - gratuluję zakupów ;:215 Pudło i zawartość jego - robi wrażenie ;:303
Proszę, daj mi znać od kiedy będe mogła już je sadzić.
I nie wiem czy dać je wszystkie razem, czy połączyć z innymi bylinami - jak wolą?
No i moje gratisiki też są skromniejsze :;230 - dostałam oxalis i czosnek Moly. ;:3
Twoje lilie już się garną ;:215
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Agnieszko ale wypasione lilie?! Dwie bliźniacze cebule jako jedna? WOW! Czemu mnie się to nie trafia. No ale tak, skoro Ty zamawiasz kilka razy więcej niż ja, to się nie dziwię, że takie rarytaski gabarytowe dostajesz. ;:215
I absolutnie nie zazdroszczę sadzenia. Za to później wąchania już tak. ;:108 ;:138
Awatar użytkownika
InesS
200p
200p

Post »

Tak Aneczko, ledwo mieszczą mi się w dłoni. Nigdy takich wielkich nie widziałam ;:oj i teraz żałuję, że zamówiłam jedynie 6 odmian. Ale na początek może wystarczy. Jeszcze nigdy nie miałam Martagonów.
Pozdrawiam
Agnieszka
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ale Cię roboty czeka... tyle sadzenia. Ja tam się nie cieszyłam że lilie już przyszły. Spokojnie mogły dojść za jakieś dwa tygodnie. Gratis dostałaś ładniejszy niż ja. A w ogóle uważam, że trochę mały jak na takie ogromne zamówienie.
Te cebulowe liliowe wyglądają ładnie . Mnie nie pociągają aż tak te odmiany które zawieszają głowy. Może dlatego nie wchodziłam nawet na nie. Zobaczę jak będą się prezentować u Ciebie. Może zmienię zdanie? W końcu to co mi się nie podobało już mi się podoba. Pewnie z liliami będzie tak samo.
Awatar użytkownika
InesS
200p
200p

Post »

Magdo, sama myśl o sadzeniu już mnie przeraża ;:223
Pewnie przeciągnie się aż do maja jak w ubiegłym roku. Jeszcze wtedy też nie przepadałam za liliami o zwieszonych kwiatach, ale jak zakwitną to wyglądają nadzwyczaj okazale

Obrazek

Martagony są dużo drobniejsze lecz kwiatów mają o wiele więcej :tan
Pozdrawiam
Agnieszka
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

No te wyglądają ładnie. Nie są tak całkiem zawieszone.
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Witaj Agnieszko :wit :wit :wit
Zajrzałem z rewizją :D i cudne lilie oraz pieski ;:167
Piękne dostałaś cebulki z Lilypolu :D martagony pierwsza klasa :D
Pozdrawiam ;:333
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . No to teraz będziesz miała sadzenia hoho. Za to jak wszystko zakwitnie będzie bosko ;:333 . Chcę to zobaczyć więc z niecierpliwością poczekam . A kiedy zaczynasz sadzić ?? Bo ja też mam już cebule i tak się zastanawiam :roll: . A jak zimują te Martagony ?? Rzeczywiście wyglądają bardzo ciekawie. Pozdrawiam :wit .
krasna101
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 gru 2011, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Agnieszka :wit jak miło mi,że trafiłam na krajankę :D Jestem zauroczona i zadziwiona ;:oj taką ilością Lilii.Ja powoli też się do nich przekonuję i powoli powiększam ich gatunki na swoich rabatkach.
serdecznie pozdrawiam Bożena
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne zamówienie ;:333 Kiedy można sadzić?Już? ;:65 Moje leżakują w kartonach na tarasie ;:19
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”