Tak naprawdę wypowiedzieć się mogę tych
Pastella, Leonardo da Vinci: niezawodne i nieustannie kwitnące, ale jakiejś oszałamiającej ilości płatków to one nie mają

Abraham Darby, Augusta Louise: pierwsza potrzebuje czasu na rozkręcenie, ale jak już się doczekasz to na pewno nie pożałujesz. Moją mam dopiero rok, wydała zaledwie kilka pączków, ale kwiaty ma mocno napakowane i pięknie pachnie. Druga to szaleństwo

Chippendale, Graham Thomas: zamówiłam je dopiero jesienią. Chppendale jest porządnie napakowany, a Grahama wzięłam bardziej dla koloru i wielkości. Kwiaty ma delikatne i zwiewne
Artemis, Pashmina: zamówiłam na wiosnę. Obydwie napakowane nad wyraz, szczególnie Pashmina.
Bouquet Parfait: jest na mojej liście. Zerknij sobie np do Ani/Nena08 (str 48 jej wątku) ona ma tą różę i wygląda przepięknie

Do tej pory kupowałam głównie w szkółkach internetowych. Z czystym sumieniem mogę ci polecić naszą forumową Ewcię /Gloriadei (szkółka Rozarium), kupowałam u niej kilka razy i zawsze przychodziły piękne i zdrowe "krzaczyska", teraz robiłam zamówienie we Floribundzie, (dziewczyny również chwalą), raz zamówiłam w Rosarium i nie wiem czy tylko mi się tak trafiło, ale cena nie była adekwatna do jakości sadzonek..