Moje Arboretum cz.4
- Kasiula17
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje Arboretum cz.4
U mnie też wczoraj zimowo było ale dziś stopniało.. 

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Bąbel pięknieje z wiekiem. Ślicznego masz tego psiaczka.
Przed Twoim warzywnikiem Karolka to ja klękam. Spory i taki uporządkowany, moje gratulacje. Dlaczego ja go wcześniej nie widziałam? Hiszpański czosnek widziałam dzisiaj w sklepie, ale coś mi rękę cofnęło. Brak wieści o nim jakichkolwiek. Uprawiałaś go już?
Przed Twoim warzywnikiem Karolka to ja klękam. Spory i taki uporządkowany, moje gratulacje. Dlaczego ja go wcześniej nie widziałam? Hiszpański czosnek widziałam dzisiaj w sklepie, ale coś mi rękę cofnęło. Brak wieści o nim jakichkolwiek. Uprawiałaś go już?
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu hiszpański czosnek uprawiamy 4 lata i to z powodzeniem. Dobrze rośnie , przechowuje sie i jest smaczny. To nie to co chiński, nie mylić
A nasz Harnaś też super i niczym się nie różnią , tylko hiszpański wcześniej wychodzi, ale nie marznie
Małgosiu ogród dopieszczamy z nudów, bo co dwoje emerytów ma robić ? Stasiu międzyrzędzia graskuje, taką specjalną gracą co sie pcha i jest na kółkach . A ja potem w rządku tylko

A bąbel już wazy 5 kg. a zaczynał od 1700 gramów . Jes tcudny, kochany i wciaż rozrabia. Teraz to mam dopiero sprzątania. Bez przerwy łapki na podłodze, na fotelu.....tylko ze szmatą i odkurzaczem latam

Małgosiu ogród dopieszczamy z nudów, bo co dwoje emerytów ma robić ? Stasiu międzyrzędzia graskuje, taką specjalną gracą co sie pcha i jest na kółkach . A ja potem w rządku tylko

A bąbel już wazy 5 kg. a zaczynał od 1700 gramów . Jes tcudny, kochany i wciaż rozrabia. Teraz to mam dopiero sprzątania. Bez przerwy łapki na podłodze, na fotelu.....tylko ze szmatą i odkurzaczem latam

- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Karolciu, pooglądałam dziś Twój ogródek. Wypielęgnowany, czyściutki, równiutkie rządki
I nie mów, że to wszystko tylko dla was dwóch ?!? U mnie śnieg się topi, roślinki mają sporo wody.

Pozdrawiam - Justyna
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Karola - właśnie ścięłam forsycję do domku - zobaczymy kiedy u mnie się pokażą kwiatuchy. Daję im czas do wtorku
- tak na Dzień Kobiet to by było w sam raz 

- karolacha
No Justynko dla nas dwoje , poważnie. Córka ma swoje, czasem weźmie pomidory, kuzynka ogórki i tyle. Nie ma komu dawać . A ni9e stanę na drodze i n ie będe rozdawać
Sprzedawać też nie umiem . Ale my tam robimy szerokie ścieżki, duze odstępy żeby jak najmniej siać
A u mnie dzisiaj taka pogoda :

-- 5 mar 2016, o 19:53 --
Bea to u Ciebie musi być mocno nabrzmiała forsycja
u mnie raczej nie
Ale niech tam , kwitnie dereń jadalny i inne 

A u mnie dzisiaj taka pogoda :

-- 5 mar 2016, o 19:53 --
Bea to u Ciebie musi być mocno nabrzmiała forsycja

- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiosennie i uroczo , musimy tylko poczekać na cieplejsze dni,żeby ruszyć z pracami. 

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Karolinko jakie cudowne wiosenne kolory
Cudnie się kolory rzuciły a dzisiejsze słoneczko je pobudziło.

Cudnie się kolory rzuciły a dzisiejsze słoneczko je pobudziło.

- karolacha
Kasiu , Lodziu jak będzie słoneczko, osuszy ziemię i pójdziemy przynajmniej grabić . Ja mam trochę liści , bo specjalnie nie wygrabiałam żeby przykrywały roślinki. A teraz dobrze by było ładnie wygrabić 

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
A nawet nie wiedziałam, że dereń jadalny tak wcześnie zakwita.
U nas na razie tylko przebiśniegi i krokusy kwitną, no i oczywiście niczym nie strudzone stokrotki
U Ciebie to już wszystko rozkwitnięte na całego
U nas na razie tylko przebiśniegi i krokusy kwitną, no i oczywiście niczym nie strudzone stokrotki

U Ciebie to już wszystko rozkwitnięte na całego

- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Co tam forsycja! Tyle różności już cieszy oczy kwiatami. Oczywiście u Ciebie, bo u mnie ledwo kilka przebiśniegów. Nawet kalina bodnantska śpi w pączkach.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Karolciu z Bąbla robi się kawał psiska
Wiosenka śliczna u Ciebie
Czy mogłabyś wrzucić fotkę tego urządzenia do pielenia bo teraz bardzo by mi się przydało .
Dereń jadalny kwitnie bardzo wcześnie i jak jest dobry rok to bardzo długo .Miałam jeden kupiony w 93 r i jakieś 3, 4 lata temu coś mu się po zimie stało i go wycięłam ,ale mam drugiego w innym miejscu
.Pozdrawiam 

Wiosenka śliczna u Ciebie

Czy mogłabyś wrzucić fotkę tego urządzenia do pielenia bo teraz bardzo by mi się przydało .
Dereń jadalny kwitnie bardzo wcześnie i jak jest dobry rok to bardzo długo .Miałam jeden kupiony w 93 r i jakieś 3, 4 lata temu coś mu się po zimie stało i go wycięłam ,ale mam drugiego w innym miejscu

Pozdrawiam Alicja
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
To i tak sporo
U Ciebie już wiosna w pełni
Parę dni ciepła i będziemy cieszyć się kolorami.

Pozdrawiam - Justyna
- karolacha
https://www.google.pl/search?q=opielacz ... XfdgXVM%3A
Alu dla Ciebie , po naszemu graska
b. fajnie Stasiu z tym opiela międzyrzędzia a ja potem tylko w środku marchewki i8 mamy czyściutki. Kto by to z ręczną motyką plewił 10 arów 
Alu dla Ciebie , po naszemu graska

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Dzięki Karolciu
o takiej myślałam, chciałam się upewnić czy macie właśnie taką i czy jest dobra .Zaraz mężowi powiem ,żeby kupił bo teraz muszę jak najmniej się wysilać .
10 a
to jest co pielić ,a zdrówko często nie pozwala na kolankach pracować u mnie też pielenia będzie .

10 a

Pozdrawiam Alicja