W.o. Psach cz.10

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W.o. Psach cz.10

Post »

Piękna aksamitna mordeczka :) szkoda, że tyle bokserów jest w azylach i schroniskach.
pozdrawiamy z Sonią

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ginka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2014, o 16:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Niedaleko mnie (naprzeciwko mojego wujka) mają owczarka szkockiego (wydaje mi się jakiś mały, szczególnie że to pies), moja akurat zupełnie go olewa (czego nie można powiedzieć o kawalerze :lol: ) ;:224 .
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Bo collie wcale nie są takie duże należą do raz średnich , a może sąsiad ma szetlanda?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ginka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Być może to szetland, niestety mam w jego przypadku spaczoną ocenę co do wielkości (podwórko to jeden duży spad i dodatkowo w większości z podwyższonym terenem przy ogrodzeniu), więc nie mogę ocenić dokładnie jak duży jest pies (nie mam problemów w tym zakresie, ale ukształtowanie terenu zakłamuje perspektywę więc nie jestem pewna ile może mieć w kłębie :wink: , malutki nie jest tak na oko wysokość boksera, waga pewnie z 15 kg bo wygląda na psa z możliwością podnoszenia :lol: ).
Awatar użytkownika
andziula30
200p
200p
Od: 9 kwie 2012, o 16:32

Post »

Mój pies dziś miał kleszcza . Jeszcze tego w lutym nie przerabialiśmy ;:185
I niech patrzą liście, tak łatwo upaść jak one wszystkie.
Niech kwiaty zobaczą, że ludzie choć tańczą razem, sami płaczą...
Awatar użytkownika
Ginka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja myślałam że moja pod okiem miała kleszcza, ale nie jestem w sumie pewna, na początku wyglądało to jak rozdrapany kleszcz (zlepiony strupek krwi), zdrapałam go i przetarłam wacikiem ze sprayem antyseptycznym, gdy zdrapałam pokazała się dosłownie okrągła dziura w skórze, znowu zakrwawiło i dalej ma strupek ale już go nie ruszam (ale pies jak to pies, czasem zaswędzi i pewnie dlatego ma odnowione), mam nadzieję że to nie żadne znamię chociaż jak tak chodzi z tym strupkiem to wygląda jakby miała pieprzyk ;:224 (ma nowe przezwisko...baba jaga :lol: ).
Awatar użytkownika
annodomini
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 15:24

Post »

Jutro rano idziemy popływać w stawie. Gustaw- pierwszy, Mars - drugi, trzeci - ja, bo inaczej Cerbera nie wciągnę do H2O !!! :;230
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
Awatar użytkownika
ivonar
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2016, o 01:04

Post »

Witajcie :wit Cudowne te Wasze psy, pieski i pieseczki. Przedstawiam Skoobiego w wersji dekoracyjnej. Inwentarz
Ma prawie dwa lata i trafił do mnie z psiej rodziny adopcyjnej. Uwielbia wkładki do do butów, im starsze tym lepsze :;230 , które sam potrafi wyjąć. Nie pogardzi też kapciami :evil: Domowy inwentarz zasila Kota. Rezydentka, która przychodzi na mój balkon, kiedy jest głodna lub chce pospać. Zimą spędza u nas wiele czasu. Na wiosnę znika. Kote dodałam :oops: (choć to w konkurencyjnym wątku powinno być), bo to mój cały inwentarz.
Awatar użytkownika
obita
500p
500p
Od: 4 lip 2014, o 13:16

Post »

Ivonar MIałam problem z moją Lusindą i butami :twisted: U nas podziałało ...chowanie butów :lol: Oczywiste, ale po jakimś czasie nie interesowały ją już wcale. Tak jakby zapomniała...? :D
Awatar użytkownika
ivonar
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obita, witaj. Coś w tym jest. Buty chowamy, owszem. Później zapomina się o tym. Po pewnym czasie Skoobi przypomina nam o naszym obuwiu, najczęściej już pozbawionym wkładek ;:222 Potrzeba nam więcej dyscypliny :!:
Awatar użytkownika
Kroma
100p
100p
Od: 16 mar 2012, o 16:07

Post »

Cudna czekoladka ze Scoobiego :D
Awatar użytkownika
ivonar
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Kroma :D Wkładki do butów, to tylko jeden z jego wybryków. Innym jest złodziejstwo :evil: Kradnie co się da: ziemniaki z kosza, ołówki, rajstopy, skarpetki. Wszystko chowa pod swoją podusią ;:306 i myśli, że nie znajdziemy ;:131 Takie to z niego żyjątko :D
Awatar użytkownika
Kroma
100p
100p

Post »

Ja to już nawet nie pamiętam co mi sucz pożarła. Z fajniejszych rzeczy - dracena -wyciągamy z doniczki i lecimy po mieszkaniu otrzepując korzonki z ziemi. Inna super zabawka to pościel, jak już dostaniemy się do pierza, jak to cudownie fruwa :tan To było w czasach kiedy miałam jeszcze drugiego psa, który nie miał niszczycielskiej natury, ale zawsze miałam wrażenie, że w tych zabawach pościelowych brał udział. Zamiłowanie mojej niuni do pościeli pozostało do dziś, na szczęście obecnie używa jej już tylko w jednym celu ;:19
Awatar użytkownika
ivonar
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak, dracena to jej patyczka przypomina :;230 A patyczek... dobry, dobry ;:108 Skoobadło z podwórka sobie patyczki przynosi i pod podusię chowa. Za dracenę jeszcze się nie brał, pewnie dlatego, że wysoko stoi, a on długi to jest, ale niski. Może masz jakiś patent na oduczenie kopania dziur, bo moje podwórko zaraz będzie wyglądało jak ser szwajcarski :evil: W kompanii z labradorką (nie moją) pustoszą trawniki :twisted:
Awatar użytkownika
Kroma
100p
100p

Post »

W kwestii kopania dziur nie pomogę, bo moja sucz nie ma takich ciągot. No dobra nie miała, bo w zeszłym roku coś jej się przestawiło w głowie i ma trzy miejsca, w których ze trzy- cztery razy znalazłam dołek. Niestety wszystkie te miejsca są na rabatach, ponieważ ja mam tylko konkretne punkty to posypuję je proszkiem odstraszającym psy. Jednak w przypadku takich amatorów kopania i dużego terenu trzeba poszukać innego rozwiązania. Może jacyś forumowicze też mają takie koparki i napiszą jak sobie z tym radzą.
ODPOWIEDZ

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”