Czy wysiewacie już nasionka warzyw?Zdjęcia siewek i rozsad. Cz. 1
- LaKamila
- 200p
- Od: 20 lut 2016, o 12:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz. 9
Próbowałam na wacikach. Pomidorki szybko kielkowaly ale papryki jak po 6 dniach tylko spuchlu wsadzilam do ziemi. Zobaczymy. W razie czego jeszcze mam czas na dosianie:)
- kama_80
- 1000p
- Od: 30 wrz 2013, o 09:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To prawda, zdarza się. Ja znowu mam tendencje do wysuszenia papierka a w waciku jednak więcej wilgoci się mieści. To trzeba sobie wypraktykować.
Jutro sieję rzodkiewkę no chyba że śniegiem znowu Poznań zasypie.
Jutro sieję rzodkiewkę no chyba że śniegiem znowu Poznań zasypie.
Pozdrawiam Jola
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Ja też jutro z rana wysiewam rzodkiewke, więc dobrą pogode nad Wielkopolske poproszę. 

- LaKamila
- 200p
- Kontakt:
Na posialam rzodkiewke tydzien temu. Super mi rośnie, ale trzymam ja w domu na parapecie. Podobno dobrZe znosi zimno ale jedna jest w okolicach 0 stopni. Kiedy powinnam ja wystawić ?
-
- 50p
- Od: 5 sty 2016, o 15:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja posiałam miesiąc temu rzodkiewkę,jest cały czas na balkonie,rośnie ale dosyć wolno. Nie wiem czy Ci coś urośnie w domu. Ja swoją zostawiam nawet jak jest do -2 ,nic jej nie jest.
- BobejGS
- Kontakt:
Ja sobie jedno nasionko rzodkiewki wysiałem jakiś czas temu tak do zabawy.
Obecnie tak wygląda.

- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Czy Wy te rzodkiewki będziecie pikować do gruntu?
Kupiłam nasionka rzodkiewki osiemnastodniowej, czy ona wschodzi po tym terminie, czy gotowa do chrupania?
Szczegółów na opakowaniu nie umieścili.
Pozdrawiam
Kupiłam nasionka rzodkiewki osiemnastodniowej, czy ona wschodzi po tym terminie, czy gotowa do chrupania?
Szczegółów na opakowaniu nie umieścili.

Pozdrawiam
- BobejGS
- Kontakt:
Tą, co pokazałem na zdjęciu, będe uprawiał w doniczce. A wysiewać planuje jutro wprost do gruntu. 

- kama_80
- 1000p
- Od: 30 wrz 2013, o 09:33
Jakby tak Rzepko analogię do groszku sześciotygodniowego zastosować, to powinno być do konsumpcji po 18 dniach...no ewentualnie rano lub wieczorem. Kwestia o której ma licznik nastawiony 

Pozdrawiam Jola
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Dzisiaj posiałam na rozsadniku trochę nasion sałaty ,zapomniałam przykryć włókniną
Juto podjadę i naprawię błąd.
Chciałam posiać też groszek , cebulę i posadzić trochę dymki ale jest za mokro
W domu do pojemników też posiałam trochę nasion sałaty
Asia

Chciałam posiać też groszek , cebulę i posadzić trochę dymki ale jest za mokro

Asia
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 6 sty 2013, o 00:06
Groszek Cud Kelwedonu, nasiona własne od wczoraj w gruncie. Muszę jeszcze dokupić tę odmianę. Wstrzymuje się z pietruszką, bo szukam Astry. Sukcesywnie kiełkuję, wysiewam i pikuję papryki chili.
Mam 3 paczki marchwi późnej z poprzednich lat, jakoś tak kupowałem zawsze wczesną i późną. W marcu wysiewałem odmiany wczesne, a na odmiany późne brakowało już potem miejsca i czasu. Tak więc mam do was pytanie, czy można już teraz w marcu wysiać odmiany późne? Nie znalazłem, ani tutaj, ani w sieci żadnej informacji na ten temat.
Mam 3 paczki marchwi późnej z poprzednich lat, jakoś tak kupowałem zawsze wczesną i późną. W marcu wysiewałem odmiany wczesne, a na odmiany późne brakowało już potem miejsca i czasu. Tak więc mam do was pytanie, czy można już teraz w marcu wysiać odmiany późne? Nie znalazłem, ani tutaj, ani w sieci żadnej informacji na ten temat.
Polska moją Ojczyzną. Andrzej
-
- 50p
- Od: 5 sty 2016, o 15:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rzodkiewki się nie pikuje, moja też osiemnastodniowa, ale one może w warunkach laboratoryjnych są gotowe do chrupania po 18 dniach.
Posiałabym z wielka chęcią w inspekcie sałatę, ale jakoś nie mam sumienia, na dworze jest 1stC a w nocy nawet na minusie bywa. Teraz ma być około 10stC. Poczekać jeszcze?
Z mojej wiedzy marchew późna różni się od wczesnej tylko długością czasu wegetacji. Różnie to bywa, ale późna z miesiąc później nadaje się do wyrwania. Więc siać ją możesz wczesna wiosną.docentandrzej pisze:Mam 3 paczki marchwi późnej z poprzednich lat, jakoś tak kupowałem zawsze wczesną i późną. W marcu wysiewałem odmiany wczesne, a na odmiany późne brakowało już potem miejsca i czasu. Tak więc mam do was pytanie, czy można już teraz w marcu wysiać odmiany późne? Nie znalazłem, ani tutaj, ani w sieci żadnej informacji na ten temat.
- LaKamila
- 200p
- Kontakt:
To jutro wystawię rzodkiewkę. Może tylko jakąś osłonę z folii zrobię. A co z sałata ? Wykiełkowała, ale jeszcze nie wszystkie nasiona. Też na zewnątrz lepiej wystawić ?