Jakie lewisie cudne i takie dorodne. Danusiu czy to białe to dereń kwiecisty?
Ostróżki o cudnych kolorach zdobyłaś no i ciekawe czy w tym roku tak samo zakwitną.
....za niedługo się zacznie.
Maju Maju dzięki, ale daleko mi do twojego ogrodu. Już nie mogę się doczekać kiedy zaczniesz prezentować swoje królowe.
Tosiu aż się boję jak popędzasz ten czas. Biała i żółta lewizja to zeszłoroczny nabytek.
Elu nie wiem co białego miałaś na myśli pytając o derenia.Coś ostróżek mi w zeszłym roku przy tej suszy zmarniało. Nie wiem co zakwitnie.Myślałam że pójdę dzisiaj na działkę pozbierać z rabat liście poopadane z róż, Ale niestety u nas rado była wielka mgła, a teraz mży i nic z planów.
Aniu ale uważaj na niego nie lubi ostrego słońca i deszczu. Mój był kilka razy przesadzany i rósł już dwa razy w donicach, Teraz znów pójdzie do gruntu i już go tak zostawię. Nie mam już do niego cierpliwości.
Crystal Fountain Innocent Blush Kiri Te Kanawa Teksa niestety zjadł go w zeszłym roku uwiąd. Viola
Aniu od słońca możesz go rzeczywiście osłonić, ale jeśli chcesz zobaczyć jego piękne kwiaty to lepiej zasłoń mu głowę. Te kwiaty które widziałaś u mnie były tylko jeden dzień, a następnego dnia padało i było po nich natomiast pączki zgniły zanim się rozwinęły po dwóch dniach deszczu. Właśnie zastanawiam się jak mu osłonić głowę przed ulewami bo w zeszłym roku rósł w donicy na tarasie warunki idealne, ale jako róża wielkokwiatowa w donicy nie najlepiej kwitnie.
Jestem z rewizytą, widzę że na zdjęciach panuje jeszcze zeszłoroczne lato.
Lewizje przepiękne, ja na ich uprawę się nie porywam, bo na mojej twardej glinie nie przeżyłyby nawet jednego sezonu.
Danusiu cieszę się ,że pokazujesz zdjęcia wspomnieniowe,
bo nie można Cię było namówić
Przepiękne róże moje faworytki,to Agnes Schilliger i Karl Heinz
Urzekły mnie przepięknymi kwiatami