Anolkowe roślinki
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wcześniej było mi szkoda wycinać, bo tak ładnie jeszcze rosły i kwitły. Ale wczoraj zapowiadali mrozek, więc już trzeba było.
- wspomnienie lata ehhhhh

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
-
- 1000p
- Od: 6 lip 2008, o 17:55
- anoli
Ciężko powiedzieć, moja jest w cieple bo nie mam możliwości dać jej innych warunków. Jeśli temp. nie spadnie poniżej 10 to powinno być raczej ok - nie będzie się tak wyciągała jak moja. 

- anoli
Witaj w moich skromnych progach
Miło mi Cię gościć. Foteczki jutro, bo dziś to na nich tylko ciemność. Fikus m. ledwie zipie. Mój po przestwkachw mieszkaniu pozostawia wiele do życzenia. Cytryna chyba umiera. Bardzo dziękuję za zainteresowanie
Przy okazji zapytam o muchołówkę, nie rozwijają się jej nowe łapki, nic nie łowi - idzie spać? Co z nią teraz?

Przy okazji zapytam o muchołówkę, nie rozwijają się jej nowe łapki, nic nie łowi - idzie spać? Co z nią teraz?
- anoli
Zacznę od mojej plecionki, jego najwyższy pęd ma 23 cm. Ostatnio troszkę był maltretowany, czeka go jeszcze jedna przestawka już na miejsce właściwe. Teraz ma troszkę za ciemno, stąd blede liście i wyciągnięte pędy. Na wiosnę czeka go solidne cięcie "korony"
To chyba jakaś miniaturka benjamina variegata

To chyba jakaś miniaturka benjamina variegata

- anoli
Guciu niezmiernie miło Cię gościć, widać zima wróciła na dobre, skoro spacerujesz po doniczkowcach
Cieszę się, że się Wam podoba plecionka
Cytrusek wygląda niestety tak

Cytrusek wygląda niestety tak

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ilonko, myślę, że cytrusika warto popodcinać wtedy wypuści nowe piękne rozgałęzienia. Mówię to z własnego doświadczenia, ponieważ miałam podobną sytuację, póżniej cudownie odżył i rósł jak szalony przez wiele lat. A listki zawsze TROSZKĘ gubił na jesieni, tak że naprawdę myślę, że jest duża szansa przed nim.