Mój ogród wśród łąk część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród wśród łąk część 5

Post »

Małgosiu dzisiejszy Rok w Ogrodzie omawiał również sprawę mchu na trawniku. Można obejrzeć w necie :D
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Małgosiu ;:167

Świetny skok na koniu Twojej córki .. wow! ;:63 musi długo już jeździć i trenować ?
Fortunka kochana ..głaskałaś ją ? Wiosna widzę u Ciebie w domu i ogrodzie :) szklarenka bardzo fajna ..sporo wysiałaś , trzymam kciuki . Wczoraj był u nas znajomy i coś mówił ,że jego kolega hoduje mech .. specjalnie na sprzedaż ...i się biją o niego ;:172 ..może to jakiś mech ze złota :P nie wiem .. dowiem się więcej to opowiem .

:wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Wczoraj wieczorem odbyło się losowanie w moim domu. Ja chciałam na Gardenię, EM chciał biegać w biegu Żołnierzy Wyklętych. On wygrał :( Potem biegał sobie, a my z córcią pospacerowałyśmy sobie nad przepięknym jeziorem w Charzykowy pod Chojnicami. Pogoda cuda, widać i czuć już wiosnę zbliżającą się wielkimi szusami. M po biegu szczęśliwy, a ja dopełniłam swojego czyniąc niewielkie zakupki w pobliskim O. :lol:

Dorotko - Cieszę się, że jesteś ;:196 Myślałam o Tobie i chyba Cię myślami ściągnęłam.
W ogrodzie dasz radę posprzątać. Ja też robię to małymi kroczkami, bo z czasem krucho. Mam nadzieję, że częściej zajrzysz i otworzysz u siebie :wit

Mati - Fakt. Heliotrop jest kapryśny. Ale go tak lubię, że próbuję. Cóż począć, jak się raz zakochało w jego aromacie, to już go muszę mieć w swoim ogrodzie corocznie. :wit

Ewelinko - Nie pomogę w temacie Magicznej Siły. Nie używałam. Ale gorąco doradzam zbudowanie/zakupienie kompostownika. To skarb ogrodnika, taki własny kompost. Ja mam dwa w ogrodzie i stanowczo za mało, więc corocznie powstaje pryzma w odległym kącie, która w następnym sezonie jest cudowną magiczną siłą. W tym roku zmuszona jestem do zastosowania nawozów sztucznych w celu zminimalizowania mchu w trawie, więc tak całkiem ekologiczna to ja nie jestem :wink:

Marysiu - Dziękuję za namiary, zaraz polecę sobie obejrzeć. Każdy pomysł dla mnie jest ważny. Mech uwielbiam.....ale w lesie :wit

Violka - Zuza jeździ konno od 4-tego roku życia. Czyli już 6 lat...i jej ostatnią pasją są skoki ;:202 czego ja się bardzo, bardzo boję. A ona zero spiny, zero strachu. Mulica Fortuna jest przesłodka i z całej stadniny tylko jej ufam i wcale się jej nie boję. Mam ją przekupioną,,,,,za marchewkę, którą uwielbia. Jest wielkości porządnego doga :lol:
Kolegę podeślij do mnie, mchu całą przyczepkę ba przyczepę może sobie zabrać. Nie widzę przeszkód :wit

Dzisiejsze chwile, słoneczne chwile w sercu Borów Tucholskich

Obrazek

Obrazek

I jeszcze coś....moja córka ma pasję od zawsze. Inni muszą jeszcze nad nią popracować,,,,,bo konie trzeba kochać ;:167

Nasz prawie Arab, czyli prywatnie Aramis :lol:

Obrazek

Do popisania kochani, jutro idę szukać wiosny w ogrodzie :wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Kompostownik powstanie mam nadzieję w tym roku jeszcze wiosną. A może nawet dwa się zmieszczą. Póki co muszę używać czegoś innego ;:218 . Piękne widoki nam pokazałaś ;:oj aż dech zapiera. Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy :wit
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Charzykowy - piękne okolice. Wiosennie wszę dzie, super. A tu jutro dopiero ostatni dzień lutego. Córka cały czas w siodle - super. My na zimę przerwaliśmy, ale młoda już pytała, kiedy wrócimy do Hrabiego...
A jak Pepsi? Będą szczeniaki? W końcu wiosna ;)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu w pięknym miejscu spędziłaś dzień. Amazonka coraz większa ;:167
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

To ja się wtrącę w sprawie Magicznej Siły. Stosowałam ten preparat dla róż, które nie miały siły rosnąć. O ile Jasminie nie pomógł, to wydaje mi się, że od czasu zastosowania lepiej miała się Eden Rose. Na pewno warto nim wspomóc różyczki.
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Małgoś, widoki wspaniałe, Gardenii nie żałuj podobno nic specjalnego nie było, moja sąsiadka była i się trochę rozczarowała.

Wiosna dziś piękna... rano jak wstałam to aż oczy przecierałam bialutko było że hej, normalnie zima ... jestem ciekawa jak u Ciebie ?
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Małgosiu,
także i mi chodziła po głowie niedzielna wycieczka do Charzykwów.
Ale nic z tego - miałam poważną awarię auta - szczęśliwie po kościach się rozeszło.
Jednak portfel schował się po tym wszystkim tak głęboko w szufladzie, że dziś do pracy pojechałam bez niego.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Zimno, ponuro, czasem śnieg się pojawia....Dzwonili, że 9 marca przyślą mi róże. Czyli sezon czas zacząć :heja

Ewelinko - Tak jest. Kompostownik to ważna rzecz w ogrodzie. ;:196

Aguś - Zuza nie odpuści. Fakt, zimą za dużo nie jeździła, bo zawsze coś się przyplątało, ale w weekendy staram się ją zawozić do Aramiska. W końcu to jej koń....a że musi mieszkać u obcych, cóż, nie on winien. A Pepsi, odpukać, nadal bez przychówku. Dostaje zastrzyki przeciw szczeniakowe :lol: Działają :wit

Marysiu - Zapraszam w Bory Tucholskie. To urocze miejsca. Zawsze chętnie korzystam z ich odwiedzenia. Amazonka rośnie, ale póki co najmniejsza w klasie i bardzo nad tym ubolewa ;:173 . Jednak Stwórca sprawiedliwy, jak nie widać....to słychać :lol:

Ewka - To teraz sobie poczytam o Magicznej Sile ;:333

Małgoś - U mnie wczoraj biało, ale tylko do południa. Obecnie bez śniegu, ale ponuro okropnie. Nie lubię dni bez słońca.
Jeszcze będą Targi w Bydgoszczy na Łuczniczce, ja je dość lubię , i w Minikowie. I oczywiście w czerwcu, po sąsiedzku w Grubnie. Byłam w zeszłym roku i co nieco zakupiłam. Może szał to nie był, ale było sporo ciekawych roślinek. No i bliziutko ;:333

Madzia - A nie słyszałaś kochana, że piniądze to nie fszystko? No fakt, ale bez nich trudno żyć.....Życzę Madziu, żeby Ci się szybciutko namnożyły w tym zagubionym portfelu. I jak Jacek? Będzie biegał w lipcu?

Małe co nieco z pokojowej szklarenki

Zieleń lobelii

Obrazek

Kobee zacznę niedługo palikować :D

Obrazek

Por

Obrazek

Karczochy

Obrazek

Kapusta wczesna. Ciut się wyciągnęła, ale znam ją, poradzi sobie w gruncie

Obrazek

Bałam się o paprykę, bo nie pokazywała się od prawie dwóch tygodni, ale już zaczyna się ujawniać i jest nadzieja, że będzie leczo z własnej i pachnącej papryki. Bo ostra wykiełkowała mi dość szybko, bez opóźnień.

:wit
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Małgoś o matko , ale masz tą kobeę wielką! Pięknie ci rośnie... Zaraz nie zmieści się w szklarence. ;:oj
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Ta zieleń lobelii mnie przeraża. Pikowanie tego to jest masakra ;:oj . A kobea to jakiś potworek już u Ciebie ;:333 . Brawo ;:138 . Zapowiada się kolorowo i smaczne z warzywami ;:333 .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu przejechałam się przez Bory Tucholskie jadąc z Ustki do Krakowa autobusem i wiem że to śliczne miejsce a w dodatku bogate w grzyby! Może kiedyś? Z tym wzrostem różnie bywa ja mam mało urodną koleżankę, ale niewielką i wiesz jakie ma rwanie :;230
Śliczne rozsady niech zdrowo rosną, a co takiego białego w porach? znaczy kuleczki w jarzynie o nazwie por ;:306
Wyszła mi wczesna kalarepka, a kapusta nie :wink: Mam w tym roku fatalne nasiona lobelii i nie wiem czy parę roślin będzie, jak nigdy ;:202
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Te Twoje Bory to cudna przyroda, tego ludziom zazdroszczę , bo u mnie nic nie ma , ani lasu , ani rzeki :( Pięknie córka siedzi na koniu, zainteresowanie super ;:138 Mój wnuczek też jeździł , ale szybko sie zniechęcił , brak mu cierpliwości :(
Ale Ci urosły siewki ;:oj duuuże ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu powtarzam się, ale amazonka słodka. ;:167 Mamy już takie są, wszędzie widzą zagrożenia. ;:168 Twoje siewki mają dużo światła, świetnie sobie radzą. ;:138 Z kompostem masz rację, że działa cuda, do warzywnika niezastąpiony.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”