Mój ogród wśród łąk część 5
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój ogród wśród łąk część 5
Małgosiu dzisiejszy Rok w Ogrodzie omawiał również sprawę mchu na trawniku. Można obejrzeć w necie 

- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Małgosiu
Świetny skok na koniu Twojej córki .. wow!
musi długo już jeździć i trenować ?
Fortunka kochana ..głaskałaś ją ? Wiosna widzę u Ciebie w domu i ogrodzie
szklarenka bardzo fajna ..sporo wysiałaś , trzymam kciuki . Wczoraj był u nas znajomy i coś mówił ,że jego kolega hoduje mech .. specjalnie na sprzedaż ...i się biją o niego
..może to jakiś mech ze złota :P nie wiem .. dowiem się więcej to opowiem .

Świetny skok na koniu Twojej córki .. wow!

Fortunka kochana ..głaskałaś ją ? Wiosna widzę u Ciebie w domu i ogrodzie

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Wczoraj wieczorem odbyło się losowanie w moim domu. Ja chciałam na Gardenię, EM chciał biegać w biegu Żołnierzy Wyklętych. On wygrał
Potem biegał sobie, a my z córcią pospacerowałyśmy sobie nad przepięknym jeziorem w Charzykowy pod Chojnicami. Pogoda cuda, widać i czuć już wiosnę zbliżającą się wielkimi szusami. M po biegu szczęśliwy, a ja dopełniłam swojego czyniąc niewielkie zakupki w pobliskim O.
Dorotko - Cieszę się, że jesteś
Myślałam o Tobie i chyba Cię myślami ściągnęłam.
W ogrodzie dasz radę posprzątać. Ja też robię to małymi kroczkami, bo z czasem krucho. Mam nadzieję, że częściej zajrzysz i otworzysz u siebie
Mati - Fakt. Heliotrop jest kapryśny. Ale go tak lubię, że próbuję. Cóż począć, jak się raz zakochało w jego aromacie, to już go muszę mieć w swoim ogrodzie corocznie.
Ewelinko - Nie pomogę w temacie Magicznej Siły. Nie używałam. Ale gorąco doradzam zbudowanie/zakupienie kompostownika. To skarb ogrodnika, taki własny kompost. Ja mam dwa w ogrodzie i stanowczo za mało, więc corocznie powstaje pryzma w odległym kącie, która w następnym sezonie jest cudowną magiczną siłą. W tym roku zmuszona jestem do zastosowania nawozów sztucznych w celu zminimalizowania mchu w trawie, więc tak całkiem ekologiczna to ja nie jestem
Marysiu - Dziękuję za namiary, zaraz polecę sobie obejrzeć. Każdy pomysł dla mnie jest ważny. Mech uwielbiam.....ale w lesie
Violka - Zuza jeździ konno od 4-tego roku życia. Czyli już 6 lat...i jej ostatnią pasją są skoki
czego ja się bardzo, bardzo boję. A ona zero spiny, zero strachu. Mulica Fortuna jest przesłodka i z całej stadniny tylko jej ufam i wcale się jej nie boję. Mam ją przekupioną,,,,,za marchewkę, którą uwielbia. Jest wielkości porządnego doga
Kolegę podeślij do mnie, mchu całą przyczepkę ba przyczepę może sobie zabrać. Nie widzę przeszkód
Dzisiejsze chwile, słoneczne chwile w sercu Borów Tucholskich

I jeszcze coś....moja córka ma pasję od zawsze. Inni muszą jeszcze nad nią popracować,,,,,bo konie trzeba kochać
Nasz prawie Arab, czyli prywatnie Aramis

Do popisania kochani, jutro idę szukać wiosny w ogrodzie

Dorotko - Cieszę się, że jesteś

W ogrodzie dasz radę posprzątać. Ja też robię to małymi kroczkami, bo z czasem krucho. Mam nadzieję, że częściej zajrzysz i otworzysz u siebie

Mati - Fakt. Heliotrop jest kapryśny. Ale go tak lubię, że próbuję. Cóż począć, jak się raz zakochało w jego aromacie, to już go muszę mieć w swoim ogrodzie corocznie.

Ewelinko - Nie pomogę w temacie Magicznej Siły. Nie używałam. Ale gorąco doradzam zbudowanie/zakupienie kompostownika. To skarb ogrodnika, taki własny kompost. Ja mam dwa w ogrodzie i stanowczo za mało, więc corocznie powstaje pryzma w odległym kącie, która w następnym sezonie jest cudowną magiczną siłą. W tym roku zmuszona jestem do zastosowania nawozów sztucznych w celu zminimalizowania mchu w trawie, więc tak całkiem ekologiczna to ja nie jestem

Marysiu - Dziękuję za namiary, zaraz polecę sobie obejrzeć. Każdy pomysł dla mnie jest ważny. Mech uwielbiam.....ale w lesie

Violka - Zuza jeździ konno od 4-tego roku życia. Czyli już 6 lat...i jej ostatnią pasją są skoki

Kolegę podeślij do mnie, mchu całą przyczepkę ba przyczepę może sobie zabrać. Nie widzę przeszkód

Dzisiejsze chwile, słoneczne chwile w sercu Borów Tucholskich

I jeszcze coś....moja córka ma pasję od zawsze. Inni muszą jeszcze nad nią popracować,,,,,bo konie trzeba kochać

Nasz prawie Arab, czyli prywatnie Aramis

Do popisania kochani, jutro idę szukać wiosny w ogrodzie

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. Kompostownik powstanie mam nadzieję w tym roku jeszcze wiosną. A może nawet dwa się zmieszczą. Póki co muszę używać czegoś innego
. Piękne widoki nam pokazałaś
aż dech zapiera. Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy 

Charzykowy - piękne okolice. Wiosennie wszę dzie, super. A tu jutro dopiero ostatni dzień lutego. Córka cały czas w siodle - super. My na zimę przerwaliśmy, ale młoda już pytała, kiedy wrócimy do Hrabiego...
A jak Pepsi? Będą szczeniaki? W końcu wiosna ;)
A jak Pepsi? Będą szczeniaki? W końcu wiosna ;)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- Maska
- Kontakt:
Małgosiu w pięknym miejscu spędziłaś dzień. Amazonka coraz większa 

- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
To ja się wtrącę w sprawie Magicznej Siły. Stosowałam ten preparat dla róż, które nie miały siły rosnąć. O ile Jasminie nie pomógł, to wydaje mi się, że od czasu zastosowania lepiej miała się Eden Rose. Na pewno warto nim wspomóc różyczki.
- Malgolinka
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Małgoś, widoki wspaniałe, Gardenii nie żałuj podobno nic specjalnego nie było, moja sąsiadka była i się trochę rozczarowała.
Wiosna dziś piękna... rano jak wstałam to aż oczy przecierałam bialutko było że hej, normalnie zima ... jestem ciekawa jak u Ciebie ?
Wiosna dziś piękna... rano jak wstałam to aż oczy przecierałam bialutko było że hej, normalnie zima ... jestem ciekawa jak u Ciebie ?
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Małgosiu,
także i mi chodziła po głowie niedzielna wycieczka do Charzykwów.
Ale nic z tego - miałam poważną awarię auta - szczęśliwie po kościach się rozeszło.
Jednak portfel schował się po tym wszystkim tak głęboko w szufladzie, że dziś do pracy pojechałam bez niego.
także i mi chodziła po głowie niedzielna wycieczka do Charzykwów.
Ale nic z tego - miałam poważną awarię auta - szczęśliwie po kościach się rozeszło.
Jednak portfel schował się po tym wszystkim tak głęboko w szufladzie, że dziś do pracy pojechałam bez niego.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Zimno, ponuro, czasem śnieg się pojawia....Dzwonili, że 9 marca przyślą mi róże. Czyli sezon czas zacząć
Ewelinko - Tak jest. Kompostownik to ważna rzecz w ogrodzie.
Aguś - Zuza nie odpuści. Fakt, zimą za dużo nie jeździła, bo zawsze coś się przyplątało, ale w weekendy staram się ją zawozić do Aramiska. W końcu to jej koń....a że musi mieszkać u obcych, cóż, nie on winien. A Pepsi, odpukać, nadal bez przychówku. Dostaje zastrzyki przeciw szczeniakowe
Działają
Marysiu - Zapraszam w Bory Tucholskie. To urocze miejsca. Zawsze chętnie korzystam z ich odwiedzenia. Amazonka rośnie, ale póki co najmniejsza w klasie i bardzo nad tym ubolewa
. Jednak Stwórca sprawiedliwy, jak nie widać....to słychać
Ewka - To teraz sobie poczytam o Magicznej Sile
Małgoś - U mnie wczoraj biało, ale tylko do południa. Obecnie bez śniegu, ale ponuro okropnie. Nie lubię dni bez słońca.
Jeszcze będą Targi w Bydgoszczy na Łuczniczce, ja je dość lubię , i w Minikowie. I oczywiście w czerwcu, po sąsiedzku w Grubnie. Byłam w zeszłym roku i co nieco zakupiłam. Może szał to nie był, ale było sporo ciekawych roślinek. No i bliziutko
Madzia - A nie słyszałaś kochana, że piniądze to nie fszystko? No fakt, ale bez nich trudno żyć.....Życzę Madziu, żeby Ci się szybciutko namnożyły w tym zagubionym portfelu. I jak Jacek? Będzie biegał w lipcu?
Małe co nieco z pokojowej szklarenki
Zieleń lobelii

Kobee zacznę niedługo palikować

Por

Karczochy

Kapusta wczesna. Ciut się wyciągnęła, ale znam ją, poradzi sobie w gruncie

Bałam się o paprykę, bo nie pokazywała się od prawie dwóch tygodni, ale już zaczyna się ujawniać i jest nadzieja, że będzie leczo z własnej i pachnącej papryki. Bo ostra wykiełkowała mi dość szybko, bez opóźnień.

Ewelinko - Tak jest. Kompostownik to ważna rzecz w ogrodzie.

Aguś - Zuza nie odpuści. Fakt, zimą za dużo nie jeździła, bo zawsze coś się przyplątało, ale w weekendy staram się ją zawozić do Aramiska. W końcu to jej koń....a że musi mieszkać u obcych, cóż, nie on winien. A Pepsi, odpukać, nadal bez przychówku. Dostaje zastrzyki przeciw szczeniakowe

Marysiu - Zapraszam w Bory Tucholskie. To urocze miejsca. Zawsze chętnie korzystam z ich odwiedzenia. Amazonka rośnie, ale póki co najmniejsza w klasie i bardzo nad tym ubolewa

Ewka - To teraz sobie poczytam o Magicznej Sile

Małgoś - U mnie wczoraj biało, ale tylko do południa. Obecnie bez śniegu, ale ponuro okropnie. Nie lubię dni bez słońca.
Jeszcze będą Targi w Bydgoszczy na Łuczniczce, ja je dość lubię , i w Minikowie. I oczywiście w czerwcu, po sąsiedzku w Grubnie. Byłam w zeszłym roku i co nieco zakupiłam. Może szał to nie był, ale było sporo ciekawych roślinek. No i bliziutko

Madzia - A nie słyszałaś kochana, że piniądze to nie fszystko? No fakt, ale bez nich trudno żyć.....Życzę Madziu, żeby Ci się szybciutko namnożyły w tym zagubionym portfelu. I jak Jacek? Będzie biegał w lipcu?
Małe co nieco z pokojowej szklarenki
Zieleń lobelii

Kobee zacznę niedługo palikować

Por

Karczochy

Kapusta wczesna. Ciut się wyciągnęła, ale znam ją, poradzi sobie w gruncie

Bałam się o paprykę, bo nie pokazywała się od prawie dwóch tygodni, ale już zaczyna się ujawniać i jest nadzieja, że będzie leczo z własnej i pachnącej papryki. Bo ostra wykiełkowała mi dość szybko, bez opóźnień.

- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Małgoś o matko , ale masz tą kobeę wielką! Pięknie ci rośnie... Zaraz nie zmieści się w szklarence. 

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. Ta zieleń lobelii mnie przeraża. Pikowanie tego to jest masakra
. A kobea to jakiś potworek już u Ciebie
. Brawo
. Zapowiada się kolorowo i smaczne z warzywami
.

- Maska
- Kontakt:
Małgosiu przejechałam się przez Bory Tucholskie jadąc z Ustki do Krakowa autobusem i wiem że to śliczne miejsce a w dodatku bogate w grzyby! Może kiedyś? Z tym wzrostem różnie bywa ja mam mało urodną koleżankę, ale niewielką i wiesz jakie ma rwanie
Śliczne rozsady niech zdrowo rosną, a co takiego białego w porach? znaczy kuleczki w jarzynie o nazwie por
Wyszła mi wczesna kalarepka, a kapusta nie
Mam w tym roku fatalne nasiona lobelii i nie wiem czy parę roślin będzie, jak nigdy 

Śliczne rozsady niech zdrowo rosną, a co takiego białego w porach? znaczy kuleczki w jarzynie o nazwie por

Wyszła mi wczesna kalarepka, a kapusta nie

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Te Twoje Bory to cudna przyroda, tego ludziom zazdroszczę , bo u mnie nic nie ma , ani lasu , ani rzeki
Pięknie córka siedzi na koniu, zainteresowanie super
Mój wnuczek też jeździł , ale szybko sie zniechęcił , brak mu cierpliwości
Ale Ci urosły siewki
duuuże 

Ale Ci urosły siewki

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Małgosiu powtarzam się, ale amazonka słodka.
Mamy już takie są, wszędzie widzą zagrożenia.
Twoje siewki mają dużo światła, świetnie sobie radzą.
Z kompostem masz rację, że działa cuda, do warzywnika niezastąpiony.