W moim ogródku Cz.5 Becia
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Na powitanie Becia Cz.5.W moim ogródku 2015
Jeszcze nie sprzątam, może w połowie marca. Mówią jeszcze o śniegu, więc poczekam.
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Ja też Aniu jedna czy dwie rabatki ale to wszystko ścięłam przekwitnięte rozchodniki i obcięłam hortensje na tym zakończyłam na razie dziś też chłodno Co prawda w domu jestem mam opiekę na dzieci ale nie ma co się spieszyć był przymrozek marze sie ziemia poczekamy na cieplejszy czas.
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Beatko, ja też na razie nic nie sprzątam, niech te suche badylki i listeczki nadal ochraniają roślinki.
W połowie marca ma się zacząć prawdziwa wiosna i ciepełko, zdążymy na czas, więc nie ma sensu teraz marznąć i narażać się na choroby.
Dzieci wyzdrowieją i razem z Tobą będą śmigać po ogrodzie.

W połowie marca ma się zacząć prawdziwa wiosna i ciepełko, zdążymy na czas, więc nie ma sensu teraz marznąć i narażać się na choroby.
Dzieci wyzdrowieją i razem z Tobą będą śmigać po ogrodzie.

- becia123
Stasiu oj podkusiło mnie sprzątnęłam połowę ogródka pograbiłam przesadziłam jeżynę czarne maliny jeszcze żółte mi zostały obcięłam co było do obcięcia nie mogłam usiedzieć wczoraj ładnie ciepło było.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Beatko!Mnie też nosi, ale miałam inne obowiązki i ogród jeszcze ocalał. Obym się później wyrobiła...
Bo to jakoś tak, że najpierw za wcześnie, a później...
Patrzyłam w kilku miejscach, to koniecznie muszę rozpocząć walkę z perzem
i to nie może czekać! 

Bo to jakoś tak, że najpierw za wcześnie, a później...

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Witaj Beatko.
Jestem, choć nie wiem na jak długo. Mam nadzieję, że tak się poukłada, że na dłużej.
Plany ogrodowe zeszły na dalszy plan, jak to często bywa w życiu, jedno ważne, drugie pilniejsze.
U Ciebie już wiosna w ogrodzie zaczyna swoje rządy. Aż muszę sprawdzić, co tam u mnie słychać, póki mam możliwość.
Serdeczności zostawiam.

Jestem, choć nie wiem na jak długo. Mam nadzieję, że tak się poukłada, że na dłużej.
Plany ogrodowe zeszły na dalszy plan, jak to często bywa w życiu, jedno ważne, drugie pilniejsze.
U Ciebie już wiosna w ogrodzie zaczyna swoje rządy. Aż muszę sprawdzić, co tam u mnie słychać, póki mam możliwość.
Serdeczności zostawiam.

- becia123
Reniu Dorotko fajnie ,że jesteście .Reniu wszystkich nas nosi .Dorotko wpadaj ile możesz różnie to układa się nam w życiu nie zawsze mamy wpływ na to co się dzieje .Mam nadzieje ,że poukłada sie po twojej myśli Dorotko
Tobie Reniu zdrówka życzę a z perzem też walczyć będę
Tobie Reniu zdrówka życzę a z perzem też walczyć będę

- stasia_ogrod
Oj podkusiło Cię szaleć po ogrodzie i grabić i odsłaniać a nawet , kto to widział żeby w lutym coś przesadzać.
Oby się to źle dla roślinek nie skończyło, bo pogoda się zmieniła i znowu zima nastała.Możliwe że jak więcej napada, to i otuli co trzeba.

Oby się to źle dla roślinek nie skończyło, bo pogoda się zmieniła i znowu zima nastała.Możliwe że jak więcej napada, to i otuli co trzeba.

- becia123
Nie Stasiu spokojnie nie podlewałam a głęboko wsadzone dobrze będzie. 

- stasia_ogrod
Też masz biało w ogrodzie , bo ja bałwana mogę ulepić, tyle napadało i nadal sypie. 

- becia123
Stasiu u mnie po śniegu przebiśniegi zakwitły a ja byłam kupić dzieciom na dzień kobiet upominki to i dla nie w odzieżowym coś wpadło a i nasionek troszeczkę
Jutro i we wtorek mam wyjazd po pracy do teatru na Koncert życzeń w Toruniu i na wtorek Sierpc spektakl Klimakterium ale z recenzji wynika ,że wart obejrzenia.ukulturalnić się trzeba troszeczkę tak w grupie bo samemu ciężko sie zorganizować.

- stasia_ogrod
I bardzo dobrze kochana, trochę się rozerwiesz i oderwiesz choć na chwilę od domowego kieratu.
Czyli że w pracy ufundowali Wam taką niespodziankę
to i wizyta w odzieżowym była mocno zasadna.
A my we wtorek jedziemy z eMem na kolejną wizytę, ciekawe co powiedzą na wyniki badań.Trzymaj kciuki.

Czyli że w pracy ufundowali Wam taką niespodziankę

A my we wtorek jedziemy z eMem na kolejną wizytę, ciekawe co powiedzą na wyniki badań.Trzymaj kciuki.

- becia123
Oj Stasiu oby same dobre wieści były .U nas smutno było wujek ma przerzut na trzustkę nasze miasteczko jak to szpital małomiasteczkowy wypisali go po trzech dniach do domu .Takie miał boleści ,że po 4 godzinach od wypisu jechali wieczorem do Bydgoszczy .Tam nie przyjęli bo bez skierowania i stwierdzili ,że to już może być koniec a żołądek z nowotworem usuwał Toruń dali morfinę i z powrotem do domu ale nie wytrzymałby z bólu zajechali na Toruń .W Toruniu przyjęli dali przeciwbólowe kroplówki i może być różnie tydzień miesiąc nawet pół roku . ale po wiadomości ,że to ostatnie godziny perspektywa pół roku jest bardzo dobra Kiedy wreszcie uda się wynależć skuteczny lek na to raczysko tyle młodych ludzi walczy nie każdy wygrywa
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Beatko!
Masz rację, że to okropna choroba.
Klimakterium polecam, byłam na I, ale chętnie obejrzałabym II.
U mnie nadal resztki śniegu leżą po kątach, a ja nic w tym moim bałaganie nie zrobiłam.

Klimakterium polecam, byłam na I, ale chętnie obejrzałabym II.

U mnie nadal resztki śniegu leżą po kątach, a ja nic w tym moim bałaganie nie zrobiłam.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...

- stasia_ogrod
Beatko, współczuję, mnie też zrobiło się smutno czytając te smutne wieści.
Po przyjeździe dam Ci znać, co myśmy załatwili.
W TV był program i coś w tej kwestii zaczęło iść do przodu, ciekawe jak się sprawdzi i ilu ludzi z tego skorzysta.
http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pog ... 2,1,0.html
Pozdrawiam weekendowo

Po przyjeździe dam Ci znać, co myśmy załatwili.

W TV był program i coś w tej kwestii zaczęło iść do przodu, ciekawe jak się sprawdzi i ilu ludzi z tego skorzysta.
http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pog ... 2,1,0.html
Pozdrawiam weekendowo