Kocham ogród i wszystko z nim związane cz.2
- becia123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kocham ogród i wszystko z nim związane cz.2
Prawdziwa wiosna .Z moich patyczków aż dwa puściły korzonki w ziemi ścięłam kolejna porcje patyczków zobaczymy ile z tych ukorzeni się .
- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
slila1 Lidziu dziękuję za wszystko
stasia_ogrod Stasieńko wszystko już wychodzi ,pcha się na zewnątrz ,oby tylko dobrze wytrwały do tej wiosny ,prawdziwej wiosny.Co do bociana to ja już w drugą stronę ,liczę co by już nic nie było
Niech liczą na bociana ci co chcą prezencik w podołku,ja otrzymałam trzy szt i już wystarczy
To też dlatego mam z blachy wszystko więc myślę,że uchroni 
becia123 Beatko ja mam swoje w wodzie ,coś tam niby wychodzi białego podobnego do korzonków,ale czas pokaże ,może coś się uda.Oby nam coś z tego wyszło
Moje iglaczki itp

stasia_ogrod Stasieńko wszystko już wychodzi ,pcha się na zewnątrz ,oby tylko dobrze wytrwały do tej wiosny ,prawdziwej wiosny.Co do bociana to ja już w drugą stronę ,liczę co by już nic nie było

becia123 Beatko ja mam swoje w wodzie ,coś tam niby wychodzi białego podobnego do korzonków,ale czas pokaże ,może coś się uda.Oby nam coś z tego wyszło

Moje iglaczki itp

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko i na parapecie, i w ogrodzie wiosna.
Kobea imponująca i żabka metalowa, nie zostanie zjedzona.
Najbardziej jednak rozbawiłaś mnie zrobieniem paznokci do prac ogrodowych, moje w czarnym lakierze najlepiej wyglądają. 

- beacia0088
cyma2704 Soniu wiosna wiosną ,poprawia nastrój i mobilizuje do pewnych rzeczy na przykład zrobienia tipsów
Mało tego mam zamiar umówić się do fryca co by nie straszyć jak wyjdę do ogródka coś robić bo do tej pory maskowałam moją głowiznę czapką,ale teraz jak będzie cieplej to muszę ją już zacząć wietrzyć co by mi mózg dotleniło po zimie
A paznokcie kazałam sobie pomalować na ciemny kolor co by ziemi spod nich nie było widać
Tak ,że polecam zabiegi upiększające do ogródka
Poprawiają nastrój .Co prawda nie wiem na jak długo,ale poprawiają 

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Beatko ale się uśmiałam z tego ostatniego postu
Ale z tymi kolorkami na paznokciach to masz absolutną rację, nie raz malowałam swoje tylko dlatego, żeby ukryć ślady po ogrodowych pracach
Wiosna u ciebie już pełną parą

Wiosna u ciebie już pełną parą

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- matt55
- Od: 17 cze 2012, o 22:10
- Kontakt:
No tak, od wieczny problem Pań, piękne pazurki, czy piękny ogródek
Ale racja! wiosna u Ciebie zawitała na dobre.

Ale racja! wiosna u Ciebie zawitała na dobre.

Zapraszam do mojego wątku: Początki mojego ogrodu
Moja domowa zielona dżungla
Spis moich wątków Wizytówka
Moja domowa zielona dżungla
Spis moich wątków Wizytówka
- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Beatko, jak dużo już zielonego u Ciebie!
Widzę, że m.in. rącznika posiałaś - jak podrośnie, to powiedz synkowi od razu, żeby nie skubały tej roślinki, a zwłaszcza żeby przypadkiem nasion nie próbował zjeść, bo są silnie trujące. A nasiona ma całkiem ładne.

Widzę, że m.in. rącznika posiałaś - jak podrośnie, to powiedz synkowi od razu, żeby nie skubały tej roślinki, a zwłaszcza żeby przypadkiem nasion nie próbował zjeść, bo są silnie trujące. A nasiona ma całkiem ładne.
- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Beatko, ja studiowałam w Kielcach i dla geografa to idealne miasto. Spacerkiem można dotrzeć do wielu ciekawostek, a już autobus podmiejski otwiera ogromne możliwości. Jeżeli uda mi się namówić M., to piszę się na
, jak najbardziej. Niestety, ja mam dużo czasu, więc wymyślam różności, ale M. na moje pomysły zarabia, więc tego czasu ma "nieco" mniej
.
Wiosna u Ciebie już na całego (tak zapamiętałam, że Wisła przytrzymuje wiosnę po Waszej stronie). Piękne są takie świeże listki. Planowałam się wybrać na rekonesans do lasu, żeby poszukać przylaszczek, ale taka mgła, że chyba z latarką musiałabym wędrować
. Nie tracę nadziei, że widoczność się poprawi.
Twoje szczepione iglaki natchnęły mnie (jakże odkrywczą) wyślą, że to sposób na uniknięcie zimozielonych potworów. Zimy bez śniegu są okropnie ponure, kiedy niczego zielonego nie ma w ogródku. Iglaste drzewa mnie przerażają docelowymi rozmiarami, a szczepione chyba są bezpieczne. Jeszcze cyprysiki pendula mi wpadły w oko.
Pazurki zrobiłam sobie raz w życiu, na studiach. Coś mi się kojarzy, że nie wytrzymały dwóch tygodni
. Ślubną fryzurę tak zdemolowałam, że wprawiłam fryzjera w osłupienie
, a następnego dnia poszłam do kościoła z artystycznym kucykiem
. Taka ze mnie dama
.

Wiosna u Ciebie już na całego (tak zapamiętałam, że Wisła przytrzymuje wiosnę po Waszej stronie). Piękne są takie świeże listki. Planowałam się wybrać na rekonesans do lasu, żeby poszukać przylaszczek, ale taka mgła, że chyba z latarką musiałabym wędrować

Twoje szczepione iglaki natchnęły mnie (jakże odkrywczą) wyślą, że to sposób na uniknięcie zimozielonych potworów. Zimy bez śniegu są okropnie ponure, kiedy niczego zielonego nie ma w ogródku. Iglaste drzewa mnie przerażają docelowymi rozmiarami, a szczepione chyba są bezpieczne. Jeszcze cyprysiki pendula mi wpadły w oko.
Pazurki zrobiłam sobie raz w życiu, na studiach. Coś mi się kojarzy, że nie wytrzymały dwóch tygodni

Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
BEATKO ,u Ciebie już wiosna w domu i ogrodzie
.Do mnie zima wróciła. 

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Witaj Beato, widzę że roślinność u Ciebie już porządnie obudzona wyciąga swoje listki do słońca. Siewki już też spore, ja jeszcze nie siałam
Zakupy ogrodowe też umilają czas oczekiwania
U mnie dziś śnieg przykrył ogród sporą pierzynką

Zakupy ogrodowe też umilają czas oczekiwania

U mnie dziś śnieg przykrył ogród sporą pierzynką

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
I do mnie zima znowu wróciła, ziemia powoli nasiąka, oby tylko zbytnio nie mroziło.
Sporą kolekcję iglaczków uzbierałaś, fajnie że większość wyprostowana, bo te płożące to świetne schronienie dla ślimaków.

Sporą kolekcję iglaczków uzbierałaś, fajnie że większość wyprostowana, bo te płożące to świetne schronienie dla ślimaków.

- beacia0088
clem3 Małgosiu fajnie ,że wprowadzam was w wesoły nastrój,ja sobie poprawiłam samopoczucie to czemu innym też nie poprawić humoru a co tam tym bardziej ,że pogoda doprowadza mnie do szału.Rano padał deszcz a teraz śnieg ,masakra jakaś
Paznokcie z ciemnym kolorem superowa sprawa jako kamuflaż brudu
matt55 Mateuszu jak dobrze to podsumowałeś pazurki,fryzura itp to nasz odwieczny problem i powiem ci,ze chciałabym pazurki i ogród mieć piękny tylko tyle ,że pazurki długo takie nie zostaną jak się zacznie dłubanie w ziemi a szkoda fajnie by było.Ale coś kosztem czegoś i wybieram ogród
Daria_Eliza Dario było ładnie wszystko zielone a teraz jest białe
Jest tak brzydko i mokro,że chyba aż za mokro .Marzec zaczął się paskudnie .O rączniku to wiem , mam kilka takich roślin i moje dzieci już zostały poinformowane,że nie mogą nic oprócz malin jeść z tej części podwórka ,uświadomiłam ich ,że mam roślinki,które są trujące i nie wolno im ich dotykać.
ASK_anulla Aniu jak tylko będziesz miała jak to zapraszam was bardzo serdecznie,będzie miło was gościć .Ja już bym chciała taką fajna wiosnę a zimę to wolę taką śnieżną ,mroźną a nie taką ciapę i pluchę .Coś tam trąbią pogodynki,że tak ma być jeszcze kilka dni a potem ma być już ciepło i oby mieli rację .Kochana jak ty studiowałaś w Kielcach to na pewno znasz dość dobrze te rejony ,może nawet lepiej niż ja mimo,że mieszkam tutaj.Ale tak na ogół jest .Ja uwielbiam te szczepione i nie bardzo olbrzymie drzewa bo mam mało miejsca na te wielkie a te mniejsze to zawsze gdzieś upchnę .Co do pazurków to ja robię najczęściej z powodu takowego,że jak ich nie mam to ja nerwus numer jeden opitalam je na maksa a tak to jak mam tipsy to jakoś je chronią .Co prawda ostatnio udało mi się zapuścić swoje dość dość długie i co by jakoś dotrwały chociaż do komunii dziecka to właśnie żel je chroni prze de mną
Fryzurkę robię jak już moja głowa woła pomocy bo tak źle wygląda i odrosty na maksa więc średnio co 2 miesiące,ale ,że idą święta i wiosna to muszę się z deczka poprawić co by ludzi nie straszyć na ulicy
Dam ze mnie też żadna ,raczej baba ze wsi
JolantaG Jolu ta zima to chyba do nas wszystkich wróciła tylko zastanawiam się po co
Było juz tak fajnie ,przyzwoicie
sweetdaisy Zuziu gdzie ta wiosna
Wszystko się pcha to słońca a tu go niet .Jeszcze ten deszcz a potem śnieg ,koszmar
Siewki licho,ale nasion sporo to będę dosiewać potem a teraz skupiam się na patyczkach,ciekawe czy mi się uda czy znowu klapa ?A zakupy to jest to co lubię najbardziej .Już przepuściłam wszystkie uciułane pieniążki ,teraz muszę liczyć na dobroć męża
stasia_ogrod Stasiu i do mnie też dotarła ta paskudna zima choć ciężko to nazwać zimą.Takie nie wiadomo co deszcz ,śnieg i tak na zmianę.Teraz pada śnieg a do południa padał deszcz .Ni to wiosna ni to zima i pogody ni ma
Lubię iglaczki bo zimą można je podziwiać jak nic innego nie ma a one cieszą wtedy oczy najbardziej .
Dziś dotarły do mnie drzewka
klon czerwony disectum,klon dissectum zielony,buk pendula i kosodrzewina górska

moje storczyki doczekały się dziś nowych osłonek i większych bo w tamtych miały już ciasno

a przy okazji kupna osłonek skusiłam się na hosty

Uwilbiam takie dni

matt55 Mateuszu jak dobrze to podsumowałeś pazurki,fryzura itp to nasz odwieczny problem i powiem ci,ze chciałabym pazurki i ogród mieć piękny tylko tyle ,że pazurki długo takie nie zostaną jak się zacznie dłubanie w ziemi a szkoda fajnie by było.Ale coś kosztem czegoś i wybieram ogród

Daria_Eliza Dario było ładnie wszystko zielone a teraz jest białe

Jest tak brzydko i mokro,że chyba aż za mokro .Marzec zaczął się paskudnie .O rączniku to wiem , mam kilka takich roślin i moje dzieci już zostały poinformowane,że nie mogą nic oprócz malin jeść z tej części podwórka ,uświadomiłam ich ,że mam roślinki,które są trujące i nie wolno im ich dotykać.
ASK_anulla Aniu jak tylko będziesz miała jak to zapraszam was bardzo serdecznie,będzie miło was gościć .Ja już bym chciała taką fajna wiosnę a zimę to wolę taką śnieżną ,mroźną a nie taką ciapę i pluchę .Coś tam trąbią pogodynki,że tak ma być jeszcze kilka dni a potem ma być już ciepło i oby mieli rację .Kochana jak ty studiowałaś w Kielcach to na pewno znasz dość dobrze te rejony ,może nawet lepiej niż ja mimo,że mieszkam tutaj.Ale tak na ogół jest .Ja uwielbiam te szczepione i nie bardzo olbrzymie drzewa bo mam mało miejsca na te wielkie a te mniejsze to zawsze gdzieś upchnę .Co do pazurków to ja robię najczęściej z powodu takowego,że jak ich nie mam to ja nerwus numer jeden opitalam je na maksa a tak to jak mam tipsy to jakoś je chronią .Co prawda ostatnio udało mi się zapuścić swoje dość dość długie i co by jakoś dotrwały chociaż do komunii dziecka to właśnie żel je chroni prze de mną

JolantaG Jolu ta zima to chyba do nas wszystkich wróciła tylko zastanawiam się po co

sweetdaisy Zuziu gdzie ta wiosna

Wszystko się pcha to słońca a tu go niet .Jeszcze ten deszcz a potem śnieg ,koszmar

stasia_ogrod Stasiu i do mnie też dotarła ta paskudna zima choć ciężko to nazwać zimą.Takie nie wiadomo co deszcz ,śnieg i tak na zmianę.Teraz pada śnieg a do południa padał deszcz .Ni to wiosna ni to zima i pogody ni ma

Lubię iglaczki bo zimą można je podziwiać jak nic innego nie ma a one cieszą wtedy oczy najbardziej .
Dziś dotarły do mnie drzewka

klon czerwony disectum,klon dissectum zielony,buk pendula i kosodrzewina górska

moje storczyki doczekały się dziś nowych osłonek i większych bo w tamtych miały już ciasno

a przy okazji kupna osłonek skusiłam się na hosty

Uwilbiam takie dni

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Beatko, wspaniałe i ogromne sadzonki, teraz tylko pogoda potrzebna.
Storczyki wystrojone w eleganckie osłonki na pewno się odwdzięczą ilością kwiatuszków.
Mam Blue Cadet jest śliczna, ale ta druga, tylko gdy startuje jest taka biała, potem cały czas zielona.
Zamawiałam ją kiedyś ale Benex nie przejmuje się zamówieniem, tylko wysyła co mu pasuje i dobrze bo przereklamowana.

Storczyki wystrojone w eleganckie osłonki na pewno się odwdzięczą ilością kwiatuszków.

Mam Blue Cadet jest śliczna, ale ta druga, tylko gdy startuje jest taka biała, potem cały czas zielona.
Zamawiałam ją kiedyś ale Benex nie przejmuje się zamówieniem, tylko wysyła co mu pasuje i dobrze bo przereklamowana.

- beatazg
- 1000p
- Od: 11 paź 2012, o 17:44
- Kontakt:
Witaj Beatko, moja imienniczko
. Poszukuję tui Whipcord i widziałam że Ty taką kupiłaś jesienią ubiegłego roku . Możesz mi powiedzieć na jakiej wysokości ona zaszczepiona i czy kupiłaś ją przez internet . Znalazłam na allegro taką na 100 cm.za 90 zł , ale kupowałam u tego gościa maliny już dawno i były byle jakie i boję się wtopić kasę.
Fajne drzewka teraz kupiłaś
Beata

Fajne drzewka teraz kupiłaś

Beata

- beacia0088
stasia_ogrod Stasiu pogoda potrzebna i to bardzo.Ja już gadałam ze szwagrem co by mi rabatkę skopał a tu psikus,pogoda do bani.Tyle mam planów :)Myślę,że docenią te moje starania i odwdzięczą się dużą ilością kwiatów,uwielbiam je.Mam zamiar powiększyć kolekcję o inne kolory 
beatazg Beatko witaj
Ja tuję whipcord kupiłam od tej samej dziewczyny co dzisiejsze drzewka.Większość mam od niej ,ta tuja miała około 1.5 metra jak ją kupiłam :)Ja dałam za nią wtedy 50 zł jak chcesz to mogę napisać do tej dziewczyny i zapytać o cenę i wysokość szczepienia .Ja jestem zadowolona z zakupów u niej a sporo już kupiłam .

beatazg Beatko witaj

Ja tuję whipcord kupiłam od tej samej dziewczyny co dzisiejsze drzewka.Większość mam od niej ,ta tuja miała około 1.5 metra jak ją kupiłam :)Ja dałam za nią wtedy 50 zł jak chcesz to mogę napisać do tej dziewczyny i zapytać o cenę i wysokość szczepienia .Ja jestem zadowolona z zakupów u niej a sporo już kupiłam .