Ogród? Tak! Niecierpliwie czekam aż urośnie... AguJa

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród? Tak! Niecierpliwie czekam aż urośnie... AguJa

Post »

Moje wczorajsze łupy ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i dzisiejsza wizyta na działce... oto przybyszowe wykształcone przez rok - 10 maleństw. Szkoda, że tylko w jednej lilii...

Obrazek

Obrazek

Następne krokusy szykują się do kwitnięcia ;:173

Obrazek

Obrazek

Tulipany sadzone w grudniu w skrzyni trochę się wyciągnęły :/

Obrazek

A ten kwiatunio to wg mnie najpiękniejszy zwiastun wiosny! ;:167
U mnie na działce goszczą dopiero od kilku miesięcy.

Obrazek
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, fajne i obfite zakupy. ;:oj
Róże kupowałaś z Ldl?
W ubiegłym roku kupiłam taką, no i oczywiście nie mogę się doczekać, kiedy ktoś pomoże mi ją zidentyfikować.
Nie chciałam za bardzo kupować tych bezimiennych róż workowych :lol: , ale widziałam u innych forumków, że zdarzają się ładne perełki, to zaryzykowałam i wzięłam jedną. Mimo, że w zeszłym sezonie była straszna susza i nie miał jej kto podlać, to i tak sobie poradziła i trochę kwiatów miała. Całkiem ładnych.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aguś,wiosna u Ciebie już kolorowa ,a zakupy wspaniałe,do napisów kup sobie marker z farbą olejną i napisy nie znikają ,ja takie zakupiłam i są świetne ,ja też piszę teraz na nożykach ,mój mąż kupił mi paczkę 100 nożyków za 3 zł ,a tabliczki są dużo droższe,dobrej nocki ;:196
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Kontakt:

Post »

Aga zaszalałaś z zakupami :D, będzie się działo ;)
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

O, piękne róże udało Ci się zdobyć. Oby teraz ładnie zakwitły. ;:333
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Agnieszko robisz zakupy z niezłym zapałem. Coś czuję, że tak jak i ja będziesz płakać na brak miejsca szybciej niż myślisz. ;:215
Brawo!
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p

Post »

Witam Was serdecznie :wit
Lenistwo mi się zakradło totalne.. nic mi się nie chce.. nawet myśleć o rabatach mi się nie chce.. to wszystko przez pogodę!
A ponoć cały tydzień ma być taki okropny, deszczowy i ponury..
Powinnam dokończyć kompendium o różyczkach, które już mam u siebie i dokończyć indeks tego co już rośnie..ale normalnie wołami mnie zaciągnąć nie można. No po prostu nie mam weny!
I tak się zastanawiałam co może być przyczyną tego, bo sama pogoda? Hm chyba nie..
Zapomniałam Wam napisać, że w sobotę odkryłam swoje dwa Rododendrony.. i załamka ;:145
Nic z nich nie będzie :cry: Zimowały pod grubą agrowłókniną i się pod nią dosłownie popsuły. Liście brązowe i podsuszone, pączki takie same. No nic tylko do wykopania.. a tak ładnie kwitły w ubiegłym roku.
To chyba mnie tak zdołowało, że muszę się z nimi pożegnać.. taka osobista porażka, że nie umiałam się nimi dobrze zająć.
Te niedzielne zakupy to chyba podświadome były dla wypełnienia pustki... :?

Daria te sadzonki i wiele, wiele innych są w Carrefour. Mnóstwo cebulek, kłączy, drzewek, krzewów.. ogromny wybór!
U mnie do tej pory same takie wielkokwiatowe bezimienne (dopiero jesienią i teraz wiosną kupiłam bardziej świadomie w szkółkach). Nie narzekam bo choć bezimienne to ładnie kwitną od pierwszego sezonu, a nawet mam już takie zidentyfikowane - Kronenberg, Chopin, Pink Peace i Westerland.
Także za 4-5 zł to można poczekać na imię ;)

Martusiu dzięki za radę o markerze :) Tak mi się wydawało, że właśnie u Ciebie czytałam o tym lepszym pisaku!
Nożyki/znaczniki to bardzo ekonomiczne rozwiązanie i tylko w zimę śmiesznie to wygląda, a latem skryją się pod roślinami.

carterka no zaszalałam... i to powiem Ci, że eM był ze mną ;) i nic nie mówił, BA! nawet głową nie kręcił. A nie pokazałam tu na zdjęciach wszystkiego, co kupiłam. Poza tymi różyczkami, mam jeszcze 2 angielskie, migdałka szczepionego na pniu (3 m wysoki) za 22zł, wierzbę na pniu płaczącą, jeżynę bezkolcową i porzeczkę czerwoną :) ale tych róż to najbardziej ciekawa jestem.

Dorotko no oby zakwitły! Patrząc na stan sadzonek to nie powinno być kłopotu..ale wyjdzie w praniu ;:131

Aneczka to wszystko przez to, że ja niecierpliwa jestem.. a dojrzałość krzewów chcę nadrobić ich ilością, a jak wszystko zacznie mi wreszcie rosnąć to bardzo szybko może okazać się, że miejsca za mało.
Ale trawnika jeszcze trochę zostało :uszy , a Justynka mam nadzieję, że w piłkę nożną grać nie będzie.. ;)
Aniu zazdroszczę Ci Twojej energii o tej porze roku! No i wyczucia estetyki ogrodowej.. to co zrobiłaś z tą ławeczką to mistrzostwo świata ;:215
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Agnieszko. A może nie jest wcale tak źle z tymi różanecznikami ?? Może jeszcze odżyją ?? Szkoda wyrzucać jeśli tli się w nich życie :( . A co do lenistwa to dobrze Cię rozumiem. Gdyby nie to, że musiałam dzisiaj jechać załatwić pewne papiery i na rehabilitację z córką to siedziałabym w domu . Strasznie mi się nie chciało no ale musiałam pojechać, więc spakowałam wózek, dziewczynki i heja . Liczę na to, że bliżej weekendu pogoda się poprawi bo jak nie to idzie zwariować ;:223 . Też muszę przemyśleć pewne rzeczy bo od przyszłego tygodnia będą przesyłki a ja nie wiem do końca gdzie mają niektóre rośliny rosnąć ;:219 . Pozdrawiam i słoneczka Ci życzę :wit .
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aguś zakupy zrobiłaś ogromniaste,a różyczek nakupiłaś,że hoho...Oby ładnie Ci rosły,bardzo bym tego chciała:)
A nie myślałaś nad zakupem w szkółce wysyłkowej? Kupując w takich miejscach raz,że wiesz co kupujesz,a jeśli nawet zdarzy się pomyłka,to możesz złożyć reklamację.Niektóre róże mają w rozsądnych cenach...
Lilie i przybyszowe cebulki ...hmm nigdy jeszcze nie zaglądałam w głąb :oops: Może i ja bym była szczęśliwa widząc taką mnogość cebulek przybyszowych:)
Fotka przebiśniegu w serduszku rozczula ;:167

Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przeraziłaś mnie różanecznikami. Muszę moje jutro rozpakować, aż się boję co jest pod agrowłókniną.
Moje ubiegłoroczne zakupy marketowe skutecznie oduczyły mnie tych praktyk (niby Elmshorn i prawie Bonica ;:124 ) Mam za mały ogródek na pomyłki a wyrzucić żyjącej roślinki nie umiem.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p

Post »

Ewelinko tli się coś w różanecznikach bo trochę zielonego jeszcze mają, ale ogólnie to źle wyglądają.
Zobaczę co będzie jak ruszy wegetacja, ale nie wróże im nic dobrego. Pewnie pójdą w mniej widoczne miejsce.. a ja będę musiała kupić nowe.. ;:224
Ja też dzisiaj byłam zmuszona do kilku załatwień na mieście... a pogoda wstrętna, ciągle padał duży deszcz. Teraz za to dla odmiany pada u mnie śnieg.
Kochana musisz intensywnie zacząć myśleć nad miejscówkami dla nowych nabytków.. bo do samego sadzenia i tak jeszcze plan się pewnie zmieni. Ale kilka wersji "na papierze" już zostanie przetestowane ;)
I ja muszę o tym zacząć myśleć :/

Annes77/Aniu oczywiście zamówiłam jesienią i wiosną we Flo kilkanaście krzaczków ;), ale te marketówki też mnie kuszą. Nie jestem aż tak wytrawną znawczynią różanych, ani żadna ze mnie koneserka.. po prostu lubię te kwiaty. Jeśli okażą się ładne to zostaną i będę dbać o nie jak tylko potrafię.. a jeśli okażą się paskudami.. to pójdą do wąwozu :twisted: Choć określenie piękna każdy pojmuje inaczej.
Moja cebula liliowa te przybyszowe wypchnęła na powierzchnię. Już się nawet przestraszyłam, że tak płytko ją pewnie posadziłam.. ale nie, spoko! Stara" siedziała głębiej a te młodziaki były usiane naokoło suchego pędu. U innych robiłam delikatny podkop nawet, ale nic nie przybyło.

Kasiu wcale to nie jest zasadą, że pod agro one się popsują. U koleżanki mają się świetnie i pięknie wyglądają! Moje już coś jesienią brało.. jakieś niewyględne były. Albo to wina miejscówki.. albo mojej pielęgnacji (byłam nadgorliwa chyba z nawozami i opryskami profilaktycznie) i pewnie im sama zaszkodziłam.
Ja jeszcze mam miejsce na różane "pomyłki", ale jak Aneczka stwierdziła.. w takim tempie kupowania to miejsce mi się skończy szybciej niż się tego spodziewam :?
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aga, świetne zakupy. Przypuszczam, że będziesz miała kolejnego Chopina i chyba Casanova (ta wielkokwiatowa wśród białych ;:224 ) Czasem za te kilka złotych można dostać naprawdę piękne odmianowe róże. Ja tak kupowałam w OBI. Po 6 zł pakowane dokładnie tak samo jak te kupione przez ciebie, tyle, że już opisane. Kupiłam tam: Peace, Louise Odier, Dame de Coeur, Arthur Bell, Orange Sensation, Doris Thysterman. Mają jeszcze wiele innych, tylko trzeba pilnować, bo u mnie za taką cenę rozchodzą się jak świeże bułeczki. tym bardziej, że zgodność jak do tej pory miałam 100%
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p

Post »

Sabinko no właśnie czytałam na FO, że są ludzie zadowoleni z marketówek i czasem nawet te sadzonki są lepsze od szkółkowych. Dlatego jak eM przyniósł ofertę i zobaczyłam, że taka cena to zaraz pojechaliśmy..(oczywiście oficjalnie po Pampersy bo w mega przecenie były ;:224 :twisted: )
Te moje są bezimienne więc o zgodności nie ma mowy :/ ale jeśli będą podobne do fotek na opakowaniach to już będzie dobrze. Chopin piękny to mogę mieć ich więcej :)
Postaram się je posadzić niedaleko siebie, żeby móc później je ocenić jako te marketowe.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Agnieszko, weekend mam tylko dla siebie ( i ogródka) bo dziewczynki jadą na wczasy dziadków więc będę miała czas na takie sprawy. Muszę zrobić podsumowanie bo już pogubiłam się w tym wszystkim ;:219 . Czas nagli bo już od przyszłego tygodnia część roślin przyjedzie. Oby tylko zima nie wróciła. A co do marketowych róż- kupiłam kilka w zeszłym roku. Nie mam nic do ich jakości ale te niespodzianki ;:185 . Nie mam tak wielkiego ogródka by wpuścić do siebie niewiadome dlatego nie skuszę się na takie róże. Wolę jednak konkretne odmiany ;:108 . No ale to oczywiście moje zdanie, ja nie mówię, że są złe ale po prostu mam za mało miejsca . Trzymam kciuki za różaneczniki . Pozdrawiam :wit .
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Agnieszko róże ładne krzaczki trafiłaś, ja sama też sie na jeden taki wczoraj pokusiłam tyle, że w Auchanie, były też fajne drzewka czereśni miałam ochotę na jeszcze jedno, jednak przy takiej pogodzie mogłam jedynie popatrzeć i pójść z krzaczkiem róży.....oczywiście ochota była na kilka , ale już 10 zamówiłam wcześniej i się opanowałam ;:333
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”