Róże w ogrodzie 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże w ogrodzie 2015

Post »

Majeczko trafiła mi się z Auchana róża francuska chyba Anahe, wiem że taką masz co możesz o niej powiedziać?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

wanda7 pisze:Ja mam zarówno Himmelsauge jak i Russelianę. Obie od Ewy. Ta pierwsza już kwitła, a drugą mam od jesieni, więc nie widziałam jeszcze kwiatków. Dopiero w tym sezonie będę mogła je porównać.
To tak jak i ja. Nie przyszło mi do głowy że to może być ta sama róża. Na zdjęciach wyglądały inaczej.
Będziemy porównywać :wink:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja myślę, że jeżeli Ewa sprzedaje jako dwie różne róże, to są to jednak dwie różne. Okaże się niedługo... ;:108
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Mam nadzieje ze w tym roku będę mógł wrzucić fotki swoich róż :D bo od tego sezonu pełny profesjonalizm u mnie bedzie :D takie postanowienie mam :heja
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Sabinko - to co mówisz o ostróżkach to po prostu miód na moje serce! Trzymaj kciuki, bo będę siała!
Majeczko - dołączam się z prośbą o info na temat Anahe. Chciałam ją kupić, ale Kamila powiedziała, że różyczka ta jest w tej chwili niedostępna i mam przypomnieć się jej bliżej jesieni, jak będzie zbierać zamówienia. Warta jest swojej ceny i czekania na nią?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Dzień dobry :wit
Byłam w piątek na działeczce w moich rejonach nie widać jeszcze wiosny. Ostatnio każdej nocy temperatury spadają tam poniżej zera. Jeszcze muszę uzbroić się w cierpliwość. Z reguły jest to dwa tygodnie później niż w Wa-wie. Róż na razie nie ruszam, jest za wcześnie żeby dokładnie ocenić ich stan po zimie.

Alania ? Monika dziękuję w imieniu różyczek.

April ? Jola L.O. ma średniej wielkości kwiaty, to tylko zdjęcie. Wiem, masz rację róże jak modelki można je focić bez końca.

Yollanda ? Jola a, może to nie jest L.O. przypatrz się jej w tym sezonie. Nie mylisz się to jest Mamma Mia. Bardzo ją lubię.

ewelkacha88 ? Ewelinko witaj, dziękuję. Tak, to jest Eden Rose. O tej róży nie sposób zapomnieć.
Polecam Ci ją?. jest piękna.

Cartera ? hihihi ja też jestem w nich zakochana.

RenataC ? Renatko buszuj dalej?. w tym sezonie będzie sporo nowych odmian, zapraszam.

Inka52- Teresko życzę udanego zakupu Ventilo.

Dorotka350 ? hihihi pamiętam co zrobiłaś, bądź dobrej myśli, te róże mają wigor i
jestem pewna, że w Twoich rączkach będą dobrze rosły.
Widziałam u niej nowości, a jak znam życie będzie ich jeszcze sporo. Też się czaję na to co się jeszcze objawi. Lubię sobie poszaleć w ostatniej chwili.

tulipanka ? Wiola teraz na wiosnę to głównie szaleję z innymi zakupami. Bylinki igliczki, krateczki i mebelki ogrodowe. Dużo róż zamówiłam jesienią, teraz tylko
2 Rose vom Ruhrtal, 2 Dominique Loiseau.
Mam mieć jeszcze kolejne dwie, ale, to niespodzianka hihihi, sama nie wiele wiem.

Ewunia7 dziękuję, zdrówko jest, teraz czekam na słonko, bo mam, co robić na działce. Potrzebna jest mi pogoda z temperatura na plusie.

niftrdil ? Sabinko ostróżki jednoroczne wysiewają sie same, lubię je.
Natomiast bylinowe chyba są wygodniejsze, bo masz z głowy pielenie i kolory są zachowane.

ewamaj66 ? Ewciu dobre i dwie różyczki na wiosnę?. i to jakie. Również zdecydowanie wolę nasadzenia jesienne.

camellia ? Asiu, Russeliana bardzo mi się podoba. Zbieram informacje o niej, bo
nie chcę popełnić błędu. Podobno ona trochę choruje. Wiem, że Ty uwielbiasz wszystkie historyczne potworki.

Alutka102 - no właśnie to miejsce jest tu najważniejsze. Róża jest śliczna, bez dwóch zdań. Tyle mi cennych informacji napisałyście, że dopiero otworzyły mi się oczy na problem z czyszczeniem tej róży po sezonie.

daffodill ? Asiu Ty się zacznij inspirować takimi, które nie są u nas znane. Poważnie piszę, pomyśl ja na to wpadłam od jakiegoś czasu i na nie stawiam.

Daysy kochana, wypisz wymaluj robie tak samo hihihi. Forum podnosi nam humor.
Uwierz mi zawsze można coś zmienić. Jak zrobię porządek i nowe nasadzenia , to wstawię zdjęcia. Rododendron musi być posadzony prawidłowo, wtedy rośnie. Specjalna mata, dużo dół, kwaśna ziemia i musisz zapewnić mu wilgotność i papu.

Margo2 ? Gosiu jak najbardziej jednoroczne floksy, zdrowe, kwitną bez przerwy cały sezon i są niskie. Takie właśnie lubię. Jeżeli chodziło Ci o ostróżki, to odwrotnie wolę bylinowe hihihi..

Ewa7 ? fotki zaraz wyczaruję specjalnie na miły początek dnia z samego poniedziałku. Kupuj powojniki włoskie i botaniczne , te są zdrowe i się sprawdzają.
Każdy jaki sobie tylko wybierzesz.

Wanda7 ? Wandziu ja podziwiam Ciebie i chyba muszę udać się na nauki, bo
masz mniej miejsca na nasadzenia, a ciągle coś nowego udaje ci się posadzić.
Tymczasem ja tak nie umiem. Hm? zawsze mam opory, jeżeli mam obiekcje, że sobie z czymś nie poradzę. Wtedy rezygnuję.

Lady-r widziałam zdjęcie na tym kartoniku, Nie, to zdecydowanie nie jest Anahe.
Ona ma zupełnie inne kwiaty.

buum ? tajemniczy gościu a, ja liczę, że nam je zaprezentujesz. Wątek otwórz prosimy. Będzie się działo.

ewaka36jj ? Ewo Anahe warta jest czekania. Ja na jesieni dokupiłam kolejną.
Zdrowa o pięknych wielkich kwiatach, bardzo napakowanych i bardzo wolno otwierających się. Przetrzymała doskonale potworne upały. Takich róż właśnie szukam.

Anahe

Obrazek

Obrazek

Młode ostróżki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Skoro świt jeszcze w cieniu.
Obrazek

Miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Och cudowne widoki Majeczka, poprawiły mi humor, bo ostatnio coś dopadła mnie zołza deprecha.
Anahe cudeńko ;:167 pewnie też na nią się skuszę
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Kontakt:

Post »

Maju czym karmisz swoje ostróżki? Imponujące! :)
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Majko. Eden Rose jest piękna i kupię ją z pewnością ale pewnie dopiero jesienią. Wiosna w końcu przyjdzie tak więc trzeba trochę poczekać. W sumie to mamy dzisiaj dopiero ostatni dzień lutego więc jeszcze mamy chwilkę czasu. Jestem pod wrażeniem Twoich ostróżek. Przepiękne są ;:138 . Oby i moje maluchy tak rosły. Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Majko- zdjęcia Anahe są mniej brzoskwiniowe niż w RosaPlant, to oczywiście może być zasługą aparatu, oświetlenia itp. Powiedz mi więc, czy kolor w naturze zbliżony jest bardziej do różowego czy brzoskwiniowego.Układ płatków, kształt kwiatu zdecydowanie piękny, a jaki jest kształt całej rośliny? Interesuje mnie też, czy rozrost rośliny jest wolny ( jak np. w kolekcji Parfuma) czy też zadowalający? Wiem, że na ostatnie pytanie odpowiedź jest subiektywna, ale właśnie o taką odpowiedź mi chodzi. I jeszcze ostatnie pytanie: Kupowałaś u Kamili czy też w innym miejscu?
Wielkie ;:167 za zdjęcie.
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo , nie mam Anahe , ale mam 3 rabatowe z serii Perfuma i one rosna z wigorem , buduja ladne krzaki .
Majka tez je ma , wiec jej porownanie bedzie miarodajne .
;:100
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

No to teraz się zastanawiam co ja kupiłam. ;:14 Z serii parfuma kartonik najbardziej pasował do Anahe. :wink:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Majka foteczki śliczne na początek tygodnia, tym bardziej jak sypie śnieg za oknem , toć marzec jest i wiosnę poproszę .
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ostróżki masz super dorodne! One świetnie uzupełniają różaną rabatę. Ja zastanawiam się, czy dobrze bedzie rosła gipsówka, bo mam 3 sztuki w donicach i nie wiem, gdzie wysadzić. A jak się uda, zrobi się naturalny bukiet :wink:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Ostróżka super ;:138 ja posadziłem dwie w 2015 i ładnie rosły ale są młode. Ale w tym roku liczę ze bedzie znacznie większe i ładniejsze :heja
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”